2016. sze 19.

Ébenfekete fogkrém a Manna natúrkozmetikumok közt!

írta: sheabouteverything
Ébenfekete fogkrém a Manna natúrkozmetikumok közt!

Így hogy ki van az ember hegyezve a fekete kozmetikai újdonságokra, azt kell mondjam, el vagyunk kényeztetve különlegességekkel. A natúrkozmetikumok szerelmesei közt méltán népszerű Manna ismét gondolt ránk - ezúttal egy fogkrémmel. Let's goth!

manna_blacktoothpaste_2.jpg

Flouridmentes, vegán és széééép fekete. De milyen vele fogat mosni?

A tetszetős külsejű csomagolás 75 ml ébenfekete, a megszokottnál talán kicsit sűrűbb állagú fogkrémet rejt. Tulajdonképpen 3 extrája lesz a fogmosási procedúrának: egyrészt a tudat, hogy vegyszermentes megoldást választottál fogmosáskor is, másrészt a nem mindennapos látvány a tükörben, és nem utolsó sorban a gyümölcsös laprágóra emlékeztető édes-citromos ízvilág, ami nekem is bejön, de szerintem egy lazább ötéves is imádni fogja.

manna_blacktoothpaste_1.jpg

Mitől is fekete?
 
A csak természetes és vegyszermentes összetevőket tartalmazó, pálmaolaj-mentes fogkrém az orvosi szénnek köszönheti színét és hatásosságát is. A szenet Ázsiában már hosszú ideje használják fogtisztításra ezt a szenet, és az internet népe szerint állítólag remekül lehet használni fogfehérítésre is. Nem próbáltam még, de úgy tűnik, ez alap. Szóval az biztos, hogy nem színezi el a fogakat, vegyszermentesen, kálcium karbonáttal és kovasavval távolítja el a lepedékeket -  lehet bátran használni - , a fogkrémbe tett citrom illóolaj pedig kellemes, friss illatot kölcsönöz. 

tbm692_megmost.png
A többi családtag: epres vagy fodormentás-zsályás

A történet persze úgy kerek, ha megemlítem, hogy a kevésbé lazább ötévesekre egy friss eperizű fogkrémmel gondolt a Manna (csajosabb, édesebb, viccesebb a csomagolás), és természetesen továbbra is elérhető a hagyományos mentolos-zsályás változat is.

Ti mit gondoltok a flouridmentes fogkrémekről, mennyire vagytok tudatosak fogkrém vásárlásakor?

manna-mesterharmas-602.png

 

 
Szólj hozzá

fekete manna by oriza pipere gönc