2017. jún 14.

Pólóval az bolygóért: DRK x Tripo

írta: sheabouteverything
Pólóval az bolygóért: DRK x Tripo

Dinamikus, ultraszínes grafikával, modern megfogalmazással hívja fel a figyelmet a kihalóban lévő állatokra Tripo (Tripsánszki Dávid kortárs festőművész) és a DRK közös pólókollekciója. 

piltnerpeter-8009405.jpg

ONE WORLD, ONE FUTURE, ONE CHANCE 

„Miért tesszük ezt? Miért ássuk alá alapjaiban saját jövőnket? Figyelmetlenül, felelőtlenül tesszük tönkre bolygónkat. Kizsákmányoljuk, megnyirbáljuk, felmelegítjük, lassan mindenféle korlátozás nélkül. Elpusztítjuk az élővilágot és mindent felveszünk, megeszünk, kipréselünk, egónk növelése céljából. Hogy lesz így jövője a gyermekeinknek? Egyetlen lehetőségünk van, óvjuk a jelenünk, hogy a jövőnk megvalósulhasson! A pólókra kihalóban lévő állatok kerültek. Szemléltetem, mivel is játszunk, ha felelőtlenül gyilkoljuk az állatokat vagy ellehetetlenítjük környezetének fennmaradását. Szeressük a bolygónkat és egymást azért, hogy legyen egy boldog jövőnk. Ha ennek a pólósorozatnak hatására már egy ember is inkább a kukába dobja a csikket vagy szelektíven gyűjti a műanyag palackot, megérte!”.

Triponak ez az első együttműködése nagyobb márkával, statement pólóival a bolygó, az élővilág kizsákmányolása ellen protestál, közösen a DRK-val. És bár a művész nem nagyon szeret politizálni, azon a véleményen van, hogy "ha kicsiben elkezdődik valami pozitív és megszületik a kritikus tömeg, akkor az generál változást a világban".

Tripo pólókollekciója a Dorko Andrássy úti üzletében vásárolható meg június 10-től, június 19-től pedig országszerte, minden Dorko üzletben. Online pedig máris rendelhető:  https://dorko.hu/signatures/tripo

img_9973.jpg

 19030532_728026340734599_2102333629027912281_n.jpg

 

Szólj hozzá

fashion divat drk by oriza pipere gönc