2014. jún 17.

Demobaza: a jövő harcosai

írta: sheabouteverything
Demobaza: a jövő harcosai

William Shakespearenek igaza volt. Színház az egész világ, s benne színész minden nő és férfi. Mind játszunk szerepeket, de miért is ne játszhatnánk el valami különleges karaktert, mondjuk egy túlélőt, egy gondosan megválasztott jelmezben?

Minimal_Futuristic_Collection_AW_2012_Demobaza_14.jpg

Talán ez a koncept játszódhatott le annak a bolgár tervezőpárosnak a fejében, akik 2008-ban alapították meg brandjüket DEMOBAZA néven. A terjesztés eleinte webshopon keresztül ment, majd 2010-ben nyitották meg első saját boltjukat Szófiában.


A posztapokaliptikus hangulatú modelleik révén viszonylag gyorsan nagy népszerűségre tettek szert a nem szokványos öltözékeket kedvelő réteg körében. A ruhadarabok ára meglehetősen borsos, de látva a termékeiket ez nem meglepő. Videojátékokat, és filmeket megszégyenítő fantáziával megtervezett különösen extrém darabokról van szó, melyeket mégis könnyedén be lehet illeszteni a modern ember urbánus életstílusába. A márka körítése tovább fokozza az exkluzív megjelenést, egyszerű, letisztult honlap, mereven egy pózba beállított gondosan megválogatott fotomodellekkel, az ember szinte elképzeli magát főhőként egy futurisztikus világban, ahol egy letűnt civilizáció romjai közt bóklászva szó szerint a túlélésért küzd, hogy aztán megfáradva hazatérjen tökéletesen biztonságos cyber otthonába. Színeik a fekete-fehér skálán mozognak elsősorban, bár a korábbi kollekciókban már megjelentek a barnás illetve acélkékes árnyalatok, valamint a grafikákkal díszített dzsekik is. Anyagaikban a lágy hurkolt felületeket mindig valami rideg anyaggal egészítik ki, zippzárak, müanyag csatok, és egyéb mintha véletlenszerűen összehordott talált kiegészítőkkel dobnák fel. Egyszerűen zseniális.

Maguk így aposztrofálják az általuk létrehozott stílust: Minimal and futuristic look expressed by deconstructive sporty shapes. Uniform built of trashy and bad made looking elements.


A jövő harcosainak “egyenruhái”.

Engem első pillantásra meggyőzött, egyedi, vagány, szokatlan vonalvezetésű és unisex kinézetet kölcsönző cuccaikban szívesen rónám az utcákat.

by nina

Szólj hozzá

divat le beau macabre by nina demobaza pipere gönc