2015. jan 22.

Street art a legjavából

írta: sheabouteverything
Street art a legjavából

A street art, azaz az utcaművészet óriási találmány: az elgondolkodtató, hol humoros, hol sötétebb hangvételű alkotások feldobják és egyben elfedik az egyhangú utcák sivár falait, egyedivé téve az utcaképet, boldogabbá a járókelőket. Mutatunk most néhány (hölgy) alkotót, akik falfirkáiknak köszönhetően hamar kivívták maguknak az elismerést a street art műfaj kedvelői között. 

Bambi

A Banksy névre erősen hajazó Bambi fedőnéven alkotő utcaművész-hölgy úgy tűnik, nem nagyon akar kitörni a brit graffiti-művész árnyékából.  

bambi.jpg

Bambi -  Fotó: Jeff Blackler/REX

bambi2.jpg

 

Miss Van

Elsőként itt van rögtön a francia származású, barcelonai illetőségű Miss Van, aki barokk stílusű, szőrméket és gyöngyöket viselő maszkos hölgyeivel hódít a falakon. 

 

 

missvan.jpg

missvan2.jpg

 

Lady Aiko

A Tokióban született, New Yorkban élő fiatal művésznő ízléssel keveri a pop artot a népszerű graffiti-elemekkel és a hagyományos japán képi világgal. 

 

Faith47

A műveit Faith47 néven szignáló dél-afrikai firkászlány tökéletesen használja ki a fal textúráját, művei valósággal életre keltik a lepusztult téglafalakat. 

faith47.jpg

faith47_2.jpg

faith47_3.jpg

faith47_4.jpg

 

Swoon

A 78-as születésű Caledonia Dance Curry  kezdetben névtelenül és csendben alkotott, mígnem barátja álmának hatására felvette a Swoon nevet (a srác álmában, melyben egy közös graffitizés után a rendőrség elől menekültek, a lány a Swoon nevet írta a falra). 

swoon.jpg

swoon2.jpg

swoon3.jpg

swoon4.jpg

Szólj hozzá

képzőművészet street art by oriza vizuál kult