2015. jún 16.

Zene és képzőművészet kéz a kézben: színpadon a Black Nail Cabaret

írta: sheabouteverything
Zene és képzőművészet kéz a kézben: színpadon a Black Nail Cabaret

A Magyarországon ugyan szűkös, de annál lelkesebb közönséget magáénak tudó synth-pop szcéna 2008-ban egy új, lelkes zenekart üdvözölhetett a színpadon: megalakult a Black Nail Cabaret nevű duó. (Figyelem, a végén koncertbeharangozó!!)

Emke világéletében énekelt és novellákat, verseket, dalszövegeket írt, Sophie pedig gyermekkora óta zongorázik, így aztán nem meglepő, hogy az együttműködés annak ellenére, hogy Emke Londonban, Sophie pedig Budapesten él, hosszútávúnak és sikeresnek bizonyult. Az egyre növekvő népszerűséget, a rajongók szeretetét és a szakma elismerését mi sem bizonyítja jobban, minthogy Emke tavaly a lipcsei Wave Gothic Treffenen és Münchenben is fellépett  az Architecttel, sőt, a BNC áprilisban tért vissza a Camouflage és a Solar Fake zenekarokkal közös németországi turnéjukról. 


 

photo_wieglas_2_72.jpg


photo_wieglas_72dpi.jpgFotó: Wieglas

A kezdeti stíluskeresés után: stílusteremtők

Dark-electro, darkwave, new wave: a kezdeti szárnypróbálgatások után a lányok mindinkább megtalálták saját, dallamos synth stílusukat, és immáron ők azok, akik számos induló bandát és képzőművészt inspirálnak. Emke tavaly a lipcsei Wave Gothic Treffenen és Münchenben is fellépett az Architecttel, sőt, a BNC áprilisban tért vissza a Camouflage és a Solar Fake zenekarokkal közös németországi turnéjukról.

Mindketten imádnak képzőművészek körében forogni, és kifejezetten jó kapcsolatokat ápolnak dizájnerekkel, festőkkel, ruhatervezőkkel és különböző művészeti területek képviselőivel.

Idén májusban volt az új Harry Me Marry Me Bury Me Bite Me c. album lemezbemutatója, melynek borítóját az a Josef Stapel tervezte, aki a megújult weboldalt is tuningolta, és aki a Saticfaction c. kislemez komplett design tervével megnyerte 2014-ben a Design and Design nemzetközi díját

A Harry Me Marry Me Bury Me Bite Me borítójának fotósa pedig Ficsór Zsolt volt, a MOME fotó szakának harmadéves hallgatója, aki pedig az idei Berlinale Close up! programjának fotós fődíját zsebelte be.

Korábbi albumukhoz Szuharevszki Mihály képzőművész készített terveket. Kassai Balázzsal, Száraz Katával is többször dolgoztak együtt, neki köszönhetik az első promófotóikat.

 Design: Josef Stapel Fotó: Ficsór Zsolt 

szuharevszkimihaly_3.jpg

Design: Szuharevszki Mihály 

 Fotó: Kassai Balázs 

photo_kataszaraz_2.jpg

Fotó: Száraz Kata

 Több ízben dolgozott együtt a zenekar velem is, számos interjút és fotósorozatot tudunk magunk mögött, és őszintén hálás vagyok az inspirációért és a kitartásukért.

 Fotó: Kovács Anita orizatriz 

Ruhatár

A lányok imádják a ruhákat, és a ruhák és tervezőik is imádják őket: többször léptek fel Mojzes Dora, Aradi Katta, Tóth-Kern Enikő és Kalicz Klára fantasztikus kreációiban. Mivel odavannak az extrém ötletekért, abszolút nyitottak az ilyen irányú megkeresésekre továbbra is, most pl. a VividFluxury vintage webshoppal működnek együtt.

vividfluxury.jpg

vividfluxury2.jpg

Fotó: VividFluxury / Szombat Éva

costum_dora_mojzes_photo_csaba_fonyad.JPG

Ruha: Mojzes Dóra Fotó: Fónyad Csaba 

costume_dora_mojzes_photo_johanneteglgard_olsen.jpgFotó: JohanneTeglgard Olsen

 

A lányokat egyébként teljes valójukban szombaton, az A38 hajón hallgathatod (és sasolhatod) meg Josef Stapel bandájával, az Ultranoire-ral egyetemben, íme a FB esemény. Ott találkozunk!

blacknailcabaret_ultranoire.jpg

Szólj hozzá

képzőművészet fotográfia black nail cabaret lostandfound by oriza vizuál kult pipere gönc