2017. feb 19.

A tetoválás, és ami mögötte van

írta: sheabouteverything
A tetoválás, és ami mögötte van

Ralf Mitsch fotográfus a 2015-ös LensCulture Portrait Awards megmérettetés nevezőjeként hívta fel a figyelmet magára és alkotásaira. Tetoválások és sztorik.untitled.jpg

Vajon milyen személyes történet fűződik egy-egy tetováláshoz? Miért nem áll meg egynél az ember? Függőség lenne? Valamilyen mentális betegség? Kié az érdem, a tetoválóművészé vagy a "gyűjtőé"? Ralf Mitsch a több mint 50 felvételt felsorakozató Why I love tattoos c. könyvében a motivációkat is kutatva, ízlésesen és művészien tálalja a témát.

És bár a fotós végül nem került a finalisták közé a bevezetőben említett versenyen, mindenképp érdemes egy pillantást vetni a felvételekre és a hozzájuk kapcsolódó sztorikra. 

381d9fa1-5425-4a08-b143-713b3ee383e2.jpg

Sylvie pl. fiatalon, 14 évesen szerezte első tetoválását. Az édesanyja nyilván teljesen kiakadt, de a lány alkut kínált: cserébe az újabb tetoválásokért egyre jobb jegyeket hozott végül matematikából. Amikor nagymamája meghalt, a közös lekvárfőzések emlékére egy lekvárosbefőttet varratott karjára. 

75fdd0c5-afdc-4e09-9cc9-72e612fe8d63.jpg

Tim viszont azért tetováltat, mert nem engedheti meg magának, hogy eredeti művészi alkotásokat akasszon a szoba falára. 19 évesen, egy hotelben látta az első art nouveu stílusú illusztrációt a falon, gyorsan magára is tetováltatta (bár később túl kicsinek bizonyult a tetoválás, úgyhogy egy nagyobb került rá).  

Kinek milyen tetoválása van, és mi a háttértörténete? Várom kommentjeiteket!

via LensCulture

Szólj hozzá

tetoválás by oriza vizuál kult pipere gönc