2017. ápr 24.

Szablyás hős, lézerfegyverek, cicanadrág és furry: Mondocon 2017

írta: sheabouteverything
Szablyás hős, lézerfegyverek, cicanadrág és furry: Mondocon 2017

Hogyan fér meg egy páncélos, szablyás hős egy lézerfegyveressel, és a cicanacis szuperhős a furryvel? Természetesen a Mondocon találkozóján, mely 2009 óta hagyományosan a Hungexpo területén kerül megrendezésre.  Az évről évre több látogatót vonzó esemény széles kőrben kínál lehetőségeket a videojátékok, japán rajzfilmek, mangák, amerikai képregényhősök, fantasy és scfi filmek rajongóinak. Nina beszámolója következik.

dsc_1222.jpg

A nagycsarnokban hatalmas piactér és vásár keretén belül volt alkalmuk játékokat (többek közt ps4 virtuális maszk) kipróbálni, játékbemutatókat nézni, fényképeztetni magukat jelmezekben, maszkokban, fegyverekkel, különböző hátterek előtt, többféle táncszőnyegen kipróbálni reflexeiket, és természetesen a kismillió ajándéktárgy, képregény, relikvia közül is kedvünkre válogathattunk.
 dsc_1297_1.jpg

A már klasszikusnak számító üzletek, mint Holdfény team, vagy a Sakurazaka standjai közt olyan egyéni alkotásokra is bukkanhattunk mint Poliip munkáival díszített tárgyak, de lecsaphattunk az anime fanoknál kézzel horgolt anime figurákat plüssökre is. Természetesen kiegészítők, és ruházat is fellelhető volt, én is alig bírtam megállni, hogy ne vegyek egy cicafüles fejpántot és egy pólót a kedvencem fotójával/logójával díszítve.

A „K” épületben kipróbálhatták énektudásukat a karaokén, rajztudásukat, de jelmez gyorsszervíz, és büfé is várta őket ázsiai ízekkel, pl az elmaradhatatlan instant rámennel, és sushi tekercsekkel. A szervezők természetesen még gondoskodtak cosplay, animekből összevágott humoros video versenyről is, valamint elhozták Japánból a Plasticzooms zenekart is. 

dsc_1199.jpg

Nekem a nap fénypontját azok a cosplayerek jelentették, akik nem csak külsőségeikben, de teljes átszellemültségükben hozták az általuk alakított karaktereket. Többek közt Jack Sparrow dülöngélt a tömegben cikázva, tökéletes klónjaként a Fekete Gyöngy kapitányának, egy másodpercre sem esve ki a szerepből. A klasszikus anime/manga/japán videojátékhősök közt a más európai/amerikai kultúrából származó Barbárok, Mitikus lények, Star wars, steampunk karakterek mellett kommandósok, assasinek, furryk (jelentése az emberi tulajdonságokkal felruházott, idegen szóval antropomorf állatoknak öltözött emberek) mellett láthattunk szerepjátékosokat is. 

Külön színfoltot jelentettek az olyan humorra épülő karakterek, mint a 3 pindúr pandúrnak öltözött srácok triója, unikornis-sapkás gamerek, vagy éppen a balett-tütüben parádézó Állati nyomozó figurája.

Újfent érvényesült az a szabály, hogy nincs szabály, legalábbis ami az öltözékeket illeti.

Ha lekésted volna az eseményt, ne keseredj, mert jön még a nyári és az őszi Mondocon is, ahová felveheted kedvenc hősöd maszkját, átlényegülhetsz hőssé, mitikus állattá, és elengedheted magad 2 napra.

Még több kép a videóban.

.

dsc_1231_1.jpg

dsc_1270.jpg

dsc_1294.jpg

Szólj hozzá

cosplay mondocon by nina vizuál kult