2018. jan 26.

A legendás multi is letette voksát a vegán testápolás mellett

írta: sheabouteverything
A legendás multi is letette voksát a vegán testápolás mellett

Manapság a vegán életforma már nem csupán az étkezést foglalja magában, évről évre nő azok száma is, akik a testápoló termékek között is kifejezetten a vegán megoldásokat keresik. 

4_27.jpg

VISZKETÉS, KIÜTÉSEK: MIÉRT ÉRDEMES KERÜLNI AZ ÁLLATI EREDETŰ ÖSSZETEVŐKET?

A vegán nagyon leegyszerűsítve azt jelenti, hogy semmilyen állati eredetű összetevő nem kerül a termékbe - jelenesetben ugye testápolási termékekről van szó. Mert igen, egy testápoló is tartalmazhat ilyesmit. Meglepő lehet, de még egy vörös rúzsban is ott lehet pl. a kármin nevű, dél-amerikai rovar testéből kivont színezőanyag, a testápolódban a cápamájból kivont szkvalén, az arckrémedben a kakastaréjból (!) nyert hialuronsav, és még folytathatnánk a sort.

Az állatvédelem mellett további szempont az ilyen összetevők elkerülése mellett (lehetséges) bőrirritáló mivoltuk. Az ételallergiákban és táplálékintoleranciákban szenvedők számára a kozmetikai szerek választása sem egyszerű, hiszen olyan alapanyagokat tartalmazó termékeket kell választaniuk, amelyek tökéletesen kompatibilisek diétájukhoz. A különféle állati fehérjeérzékenyek számára a vegán testápolási termékek kifejezetten ajánlottak, hiszen leggyakrabban az ilyen túlérzékenységi reakciók első tünete a kellemetlen bőrelváltozás, így például a bőrszárazság, a viszketés vagy éppen a kiütések megjelenése.

Dr. Kassai Ildikó bőrgyógyász szerint amennyiben bizonyos higiéniás termékek vagy kozmetikai szerek használatát követően kellemetlen bőrirritáció lép fel, mindenképpen keressünk fel egy szakembert illetve kérjük ki a véleményét, hogy szükséges-e speciális tesztelési eljárás elvégzése annak érdekében, hogy orvosilag is igazolódjon a háttérben húzódó probléma. Ezt követően pedig ne csak gyógyszeres kezeléssel próbáljuk megszüntetni a tüneteket, hanem foglalkozzunk kiemelkedően a betegség valódi okával, annak kifejlődéséhez vezető mechanizmusok megértésével is.

VEGÁN KOZMETIKUMOK A FA KÍNÁLATÁBAN

Fentiek tükrében persze nem csoda, hogy egy olyan, a termékeivel itthon már régóta töretlen népszerűségnek örvendő, igazi multi is letetette voksát a vegán kozmetikumok mellett, mint a FA.

3_28.jpg

TRÓPUSI ILLATFELHŐBEN: ISLAND VIBES

Ha ilyen vagy olyan okból te is a vegán kozmetikumokat keresed, tudjál róla, hogy az egyébként minden drogériában elérhető FA tusfürdők közt februártól már vegán változatok is vannak, olyanok, melyek megfelelnek e minősítés szigorú feltételeinek. A vadiúj Island Vibes termékcsalád minden tagja vegán tehát, kicsit előrerohanva az időben az egzotikus szigetek pazar trópusi szín- és illatpompájával csalogatják az ember lányát. 

1_35.jpg
TESTRADÍRRAL A FRISS ÉS ÜDE BŐRÉRT

Újdonság, hogy a tusik, deók és a golyós deó mellett testradírt is találsz a repertoárban, ezt zuhanyzás közben érdemes használni, szőrtelenítés után szinte kötelező, utána pedig érdemes egyből ápoló-hidratáló krémet is használni - nem azért mert szárít, hanem mert lényegesen gyorsabban és hatékonyabban szívódnak be a bőrbe radírozás után a hatóanyagok.

Az új termékekhez szuper nyereményjáték is kapcsolódik, részletek a www.fapromo.hu oldalon! 

fa_island_vibes_promo_kv_lowres.jpg

 

Szólj hozzá

bőrápolás by oriza pipere gönc facosmetics