2018. ápr 25.

Ennek a kengurumancsnak nem adsz pacsit

írta: sheabouteverything
Ennek a kengurumancsnak nem adsz pacsit

A legutóbbi sajtótájékoztatón futottam bele az egyik bőrápolással is foglalkozó brand kapcsán az ausztrál kengurumancsba - összetevőként. A cukiságfaktora viszonylag alacsony, bőrregeneráló hatása viszont annál magasabb. 

800px-curtis_s_botanical_magazine_plate_4291_volume_73_1847.jpgCurtis's Botanical Magazine/Wikimedia Commons

 

anigozanthos_manglesii_gnangarra-1007.jpgAz Anigozanthos nemzetség mind a 12 faja Ausztráliában őshonos, egyes fajai 2 m magasra is megnőnek. Fürtökben nyíló virágai kengurumancsra emlékeztetnek. Az 1700-as években bizonyos Nicolas Baudin természettudós kezdte el sikerrel termeszteni Franciaországban, kezdetben vágott virágként, később évelőként (fagymentes klímán) vált ismertként - itthon is lehet egyébként kapni nagyobb kertészetekben, webshopokban , de még az OBI-ban is,virágküldők is tartják) érdekes virágai főleg télikertjeinket díszítheti.Az ausztrál bennszülöttek a fiatal rizómákat fogyasztják.  Kivonatát előszeretettel alkalmazza egyébként a kozmetikai ipar bőrregeneráló hatása miatt elsősorban anti-aging krémekben, gélekben, de a tartalmazott hűsítő cukoralkohol-tartalmának köszönhetően napozás utáni termékek hatékony összetevője is lehet.

A kevésbé határozott arckontúrok, a megereszkedés első jelei, a szemek körül kisebb ráncokra kínálja megoldásként a Clarins az új Extra-Firming bőrfeszesítő termékcsaládot, melyben nappali és éjszakai feszesítő-öregedésgátló termékeket találsz (külön száraz bőrre kifejlesztett változatban is).  Az ausztrál kengurumancs kivonat erős regeneráló képessége segít megelőzni a bőr megereszkedését, emellett ránctalanít, frissít, hidratál a termék.

Extra-Firming Jour Nappali arckrém minden bőrtípusra 
Extra-Firming Jour Nappali arckrém száraz bőrre 
Extra-Firming Jour Nappali arckrém minden bőrtípusra SPF15 Extra-Firming Nuit 
Éjszakai arckrém minden bőrtípusra

dxckjmfw0aerpel.jpg80033510_original_original_2.jpg

Szólj hozzá

bőrápolás clarins by oriza pipere gönc