2018. jún 02.

Lakberendezés: hódít a DIY

írta: sheabouteverything
Lakberendezés: hódít a DIY

Megszállottan alakítom-rendezem környezetemet, ha kell, ha nem. Évekig dolgoztam kirakatrendezőként, úgyhogy óriási vehemenciával és maximális önbizalommal esek neki mindennek. Komoly gyűjteményem van a pinteresten mindenféle megvalósítandó diy projektből, a biciklibelsőkből készíthető hasitasiktól a szaggatott pólokon keresztül a betonkaspókig, de nem riadok vissza a nagyobb kaliberű munkáktól sem. Plafonfestés, kisebb felületek vakolása, fúrás-faragás - ide vele! Külön öröm volt hát, hogy körülnézhettem a Poli-farbe házatáján is. decor_day_11.jpgÍme az általam berendezett enteriőr a sajtótájékoztatóról (figyeld a kopit, saját cucc!)

Maga a márka persze már megvolt az előrekevert  színes festékeik miatt egyébként, de bevallom, sejtelmem sem volt a többi érdekes, és kifejezetten a diy szektort (értsd: minket) célző többi termékükről. Rövid útmutató, merre vedd az irányt legközelebb a barkácsáruházban.

Csináld magad: Poli-farbe beltéri falfestékek

A kisebb falfelületek, dolgozósarkok kialakításához már minimális kézügyességgel is hozzáfoghatsz, és tekintve, hogy csak a Platinum festékből több, mint 67 féle előrekevert szín közül választhatsz (folyamatosan bővül egyébként a színskála, és akár matt-latex festéket is választhatsz), igazából csak a fantáziád szabhat határokat a megvalósításnak. Összeszámoltam, 5 féle szürkéjük (Sulyom, Lisztes üröm, Ezüstfa, Hamvaska, Fekete Tulipán) van jelenleg, ami jól mutatna a fekete dolgozósarkomban a fekete alap mellett, de mostanában egyre jobban tetszenek a különböző zöld árnyalatok is (főleg a Moha, Búzafű és Bogáncs). 

decor_day_42.jpg

decor_day_31.jpg

decor_day_46.jpg

decor_day_7.jpg

Haladóknak: Poli-Farbe Platinum Decor

A Platinum Decor termékei nagyon röviden arra jók, hogy a természetes felületekhez közelítő textúrákat hozz létre - kültéren,beltéren egyaránt. Ha bejött anno az a szivacsos-lazúros hatású mediterrán sztájl a falakon, akkor a Platinum Decor Fallazúrt nézd meg, de ha metálban, antikkőben, kőben, bársonyfelületben, homokkőben, márványban gondolkodsz, akkor is találsz terméket. Van diszperzitszinezőjük, folyékony viaszuk (a felfelüle nedvességállóvá tételére), és mindenféle pigmentjük is, ezek használatát sem kell feltétlen szakemberre bízni, bár érdemes gyakorolni kisebb felületen, mielőtt nekiesel a lakásnak.

decor_day_3.jpg

Szólj hozzá

lakberendezés by oriza polifarbe