2018. jún 12.

Természet és szépség Budapest szívében: 5 érdekesség a Margitszigetről

írta: sheabouteverything
Természet és szépség Budapest szívében: 5 érdekesség a Margitszigetről

Budapest oázisa, a 100 hektáron elterülő Margitsziget tavaly látványosan megújult és megszépült. Íme 5 érdekesség, amit eddig talán nem tudtál.

margitsziget1.jpg

1. A Margit-sziget anno a Duna hordalékából jött létre, és mivel a 19. század végéig a Pest felőli Duna-ág keskenyebb volt, mint a másik oldalon lévő budai, ezért hagyományosan a XIII. kerülethez tartozott. A tavalyi megújításból nem maradt ki a sziget északi csücskében, egyedülálló természeti környezetben megbúvó szállodák környéke sem. A sziget szépülésén munkálkodó kertészek idén gyönyörű, a természet vadvirágos mezőit idéző kiültetéseket hoztak létre: a csodálatosan sárgálló virágzatú cickafark, a magas, lila verbéna és a medveköröm valami elképesztően gyönyörű elegyet alkot a lombos fák árnyékában, a napsütötte vidám foltokban pedig lenyűgözően pompáznak júniusban nyíló virágaik. Nem voltam hang kikérdezni mindenről a kertészeket, szuperkedvesek és segítőkészek voltak.

148610-4.jpgVerbena Rigida

2. A sziget egészen 1900-ig csak csónakkal volt látogatható, ekkor épült meg a Margit-híd lejárója, az Árpád hídat pedig 1950-ben adták át az észeki lejáróval. Jóval később, 1979-ben, a főváros első gyógyszállodájaként épült a Thermal Hotel.  Ez sem most volt, úgyhogy egy alapos renoválás után tavaly a belső terek teljesen új arculatot nyertek természetközeli színekkel, modern dizájnbútorokkal. A szálloda belső terei Sütő Kata belsőépítész terveit megvalósítva kapnak új arculatot, világos, pasztellszínekkel, s modern, kényelmes bútorokkal, a recepciós pult hátterét adó üvegfal pedig egyenesen a fantasztikus Japánkert különleges növényzetére enged rálátni.

dhsr_margitsziget_04.jpg

3. Talán kevesen tudják, de nemcsak a szálló vendégeit várja tárt karokkal a szálloda földszintjén lévő Emporium Beauty szalon, mely magas színvonalú arc- és testkezelései mellett egy újabb, a megújult környezethez méltó márkával és luxuskezelésekkel bővítette kínálatát. A nagy múltú Sothys elismert luxus arc-és testkezelései világszerte a legjobb szalonokban érhetők el. A Sothys kozmetikumokat boltban nem is árusítják, hiszen a számtalan jobbnál jobb termék közti eligazodáshoz bizony szükség van a kozmetikus vagy a terapeuta szakértelmére. A kezelések közt könnyű eligazodni, választani viszont annál nehezebb: a kényeztető Secret de Sothys testkezelés mellett, karcsúsító, méregtelenítő és 100%-ban személyre szabott, egyéni kívánság szerint összeállított testkezelések közül választhatunk. Az állandó arckezelések – bőrmegújító, intenzív hialuronsavas, luxus anti-aging és szemkörnyéki kezelés – mellett a Sothys évente két egyedi és limitált kiadású szezonális kollekcióval lepi meg vendégeit. Az elbűvölő illatú szezonális gyümölcsök és jellegzetes fűszerek kivonatai alkotják a kezelések fő hatóanyagait. A lifting hatású Feszesítő arckontúr, nyak és dekoltázskezelés kimondottan az áll, a nyak és a dekoltázs területére fókuszál. A kezelés hatására megemelkedik az arc kontúrvonala, és kisimulnak a nyak és a dekoltázs bőrének ráncai. Természetesen a férfibőr speciális igényeire is felkészültek energizáló és revitalizáló arckezeléssel, mélytisztító arckezeléssel és szemkörnyék ápolással. Budapest legszebb parkja tehát a feltöltődés újabb dimenzióját kínálja - még egy okkal több, hogy útba ejtsük a százéves fáktól körülölelt margitszigeti szállodát. 

Nézd meg itt, micsoda fantasztikus kozmetikai kezelésekre tudsz bejelentkezni az Emporium szalonba!

sothysemporiumdhsr.jpg

masszazs.jpg

4. A Margitszigeti Szabadtéri Színpad is 80. évfordulóját ünnepli. Ez alkalomból számos újfajta közösségi eseményekkel és minden eddiginél különlegesebb - pl. Quimby koncerttel - programsorozattal készül a társulat.

Szólj hozzá

semmi különös bőrápolás emporium sothys by oriza pipere gönc