2018. júl 31.

Tippek a gótikus otthon megalkotásához

írta: sheabouteverything
Tippek a gótikus otthon megalkotásához

Ha lakberendezésről van szó, a legtöbb ember a viktoriánus és a gótikus szavak hallatán egyből fekete falakat és szellemjárta kastélyokat vizionál, pedig a  stílus maga azért jóval cizelláltabb. Az 1740-es években indult építészeti mozgalom a gótika látványos díszítéseit, elegáns részleteit keltette életre. Ha te is ilyen stílusban képzeled el otthonod, íme néhány tipp.

gothic.jpg

Dráma és elegancia

A gótikus otthon titka az elegáns anyagokban, a finom és dekoratív részletekben rejlik. Nem muszáj persze elveszni a részletekben, elég, ha egy-egy elemet használsz csak, pl. egy hatalmas gyertyatartót vagy egy szépen kidolgozott asztalt, tükröt vagy egy díszes kárpitos fotelt helyezel a középpontba.

black-walls_1.jpg

Fotó: Sherwin Williams

gothic-living-room-design.jpg

Mintás tapéta

Jóllehet a mosható falfestékek korát éljük, a mintás (textil) tapéta elmaradhatatlan stílusjegy. A textúrák és a minták keveredése különleges eleganciát tud kölcsönözni bármely helyiségnek a lakásban, és különlegessé teszi az egyszínű falakat is.

black-and-white-dining-room-wallpaper.jpg

Fotó: Kristin Drohan

Színek - igen, színek

Ne gondold, hogy a fekete az egyetlen árnyalat, amivel operálhatsz. Ha nem kifejezetten a kísértetjárta-look előállítása lebeg előtted célként fészekrakásod során, érdemes lehet más színekben is gondolkodni. Egy mély burgundi, a smaragdzöld, a rubinpiros,de akár a sötétkék is jó választás lehet. A hangulat jól hozható földszínekkel, fa- vagy téglaburkolattal is. for-gothic-decor.jpg
gothic-on-decor.jpg
red-dining-room1.jpg

Fotó: McCroskey Interiors

Függönyök, terítők, drapériák - az anyagválasztás

A finom selyem, a testes, nehéz bársony, szatén mintától, színtől függően esszenciális stíluselemei egy elegáns gót enteriőrnek.

brown-dining-room.jpgFotó: Dec Dens

mysterious-gothic-bedrooms.jpg

Kiegészítők

Habitusodtól függően persze halmozhatod a különböző díszes dolgokat a szobában. Egy szépen faragott spanyolfal, egy lámpa, egy díszes vasból készül asztal, csillár elképesztő hangulatot kölcsönöz a helyiségnek. 

brown-room-wrought-iron.jpgImage Source: Dec Dens

modern-gothic-interior-design-with-its-characteristics-and-furniture-6.jpg

Egyéb extrák - csak ötletesen

Fantáziádnak persze csak pénztárcád (és a jó iparos megtalálása) szabhat határt.

victorian-library.jpgFotó: Ila Designs

1_38.jpg

Fotó: homedit.com

modern-gothic-interior-design-with-its-characteristics-and-furniture-4.jpg

Forrás: freshome.com, homedit.com, homemydesign.com, impressiveinteriordesign.com, bestdesignideas.com, imfrom.me

Szólj hozzá

lakberendezés by oriza vizuál kult