2018. sze 21.

Kényszerszerepek? Köszönjük, nem!

írta: sheabouteverything
Kényszerszerepek? Köszönjük, nem!

Szabó Csilla divattervező márkája, a Between új őszi-téli fehérnemű-kollekciójával jelentkezett. A No Conventions kollekciót azok a nők inspirálták, akik nem azonosulnak a társadalmi konvenciók által megkövetelt szerepekkel.dsc_1999f_ityol2-2logo.jpg

Mit szabad, mit illik, mit nem.

Mit KELL tennie a nőnek szerepe szerint? A szándékosan provokatív hangulat a kollekció egészén érződik, de az ízlésesség és lágyság ugyanúgy evidenciaként áll a szemlélet középpontjában. Magyarul az otthoni viseletet némi alkalmi jelleggel és kivagyisággal ötvözte a tervező, s mitagadás, a kényelmes neglizséknek remekül áll ez a kis pökhendiség, az alkalmibbnak szánt fehérneműknek pedig kifejezetten kötelező küldetésük ugye.

A 3D csipke printelt anyagon layeresen alkalmazva, a muszlin, a puha tüll, az áttetszőség maga, és a minőségi acél kiegészítők egy kollekción belüli alkalmazása a szofisztikáltság és extravangancia elegyeként jelennek meg.  A csipkébe hímzett finom lánc egyedi technológiaként tűnik fel több darabon is.Az anyaghasználat, az applikációk, a sziluettek és a színvilág számos, leginkább egzotikus, természetes környezetbe tett utazások során szerzett vizuális behatás eredményeiként születtek.

dsc_1993.jpg13_10.jpg

Szólj hozzá

fashion divat between by oriza