2018. okt 10.

Az orvos, a filozófus és a vegyész találkozik

írta: sheabouteverything
Az orvos, a filozófus és a vegyész találkozik

weleda4.jpgIsmeritek azt a történetet, hogy egy orvos, egy filozófus és egy vegyész találkozik?

Nem, ez nem valami favicc, hanem a Weleda naturkozmetikai márka alapításának első pillanatai. Rudolf Steiner osztrák filozófus és természettudós, Ita Wegman holland orvos és Oskar Schmiedel müncheni vegyész és gyógyszerész 1920-ben találkoztak először.

Mindannyian egyetértettek abban, hogy a fenntarthatóság alapját biodinamikus gazdálkodás, a méltányos bánásmód és a fenntartható gyártási folyamatok jelentik. Közös munkásságuk és világszemléletük eredménye a Weleda biokozmetikum-brand lett, mely itthon is egyre népszerűbb a természetes megoldásokat kereső vásárlók körében. Bőrápolási termékeik minőségét előre jelzi,hogy az alkalmazott növényi összetevők több mint háromnegyede organikus vagy biodinamikus gazdálkodásból származik. 

 

Körömvirág: a gyógy- és díszkertek napsárga éke

 

A leggyakrabban és legsokoldalúbban felhasznált gyógynövények egyike a calendula (más néven körömvirág) itthon is népszerű kerti virág. Sokoldalú növény, ápoló és egészségmegőrző összetevő. A ragyogó, napsárga virág közkedvelt eleme volt már az ókori arab, indiai, görög és római kerteknek. Aranyló színanyagát régóta használják kelmék, élelmiszerek és kozmetikumok színesítésére. Flavonoidokban és karotinoidokban gazdag, erősíti a bőrt a külső hatásokkal szemben. Különösen értékes bőrápoló hatóanyag, nyugtató, védő hatású. A nyugtató, tápláló összetevőknek köszönhetően a csecsemőknek és kisgyermekeknek szánt krémekben is előszeretettel alkalmazzák. 

weleda3.jpg

weleda2.jpg

weleda1.jpg

Breaking! Fotópályázatot hirdet a Weleda!

Nincs a kisbabáknál gyönyörűbb, tökéletesebb a világon! Ha Te is úgy gondolod, hogy neked vagy a Ti családotokban van a legszebb, legbájosabb, legtökéletesebb kisbaba, akkor egészen biztos, hogy szívesen nevezitek be a Weleda Év Babája pályázatára, hogy mindenki megcsodálhassa szemetek fényét.

A nyertes kisbaba és anyukája pedig főszereplője lehet egy babaápolásról szóló kisfilmnek – és ellátjuk egy évre elegendő Weleda babaápolási termékkel.

A fődíj nyertese mellett további 10 díjazott pedig egy-egy kisebb ajándékcsomagot kap majd. És ez még nem minden! A Weleda szeretné, ha készülne egy kisfilm, egy amolyan babaápolási kisokos, amely minden kezdő édesanyának hasznára lehet, s amelyben egy védőnő társaságában a nyertes baba-mama páros mutatná be az ajánlott termékeket, azok használatát.

Nincs ennél egyszerűbb nevezés!

Tehát: ha szívesen szerepelne valaki a babájával, nincs más teendője, mint készíteni egy cuki fotót a gyermekről, vagy saját magáról a gyermekkel együtt, és posztolnia azt #évbabája #weledahu #weledapályázat hashtagekkel @weledahu Instagramon, Facebookon pedig betagelve a Weleda (HU) -t. Ha valakinek a fotójára „véletlenül” egy Weleda- babaápolási termék is rákerül, az minden bizonnyal nagy örömet okoz a szervezőknek, de ez nem szempontja az elbírálásnak. A fotókat november 20-ig várja a márka, a nyerteseket november 30-án hirdetik ki a Facebookon, az Instagramon valamint a weboldalukon.

Legyetek ti a Weleda új sztárjai, készüljön veletek ez a sokak érdeklődésére számot tartó kisfilm! Részletek és játékszabályzat: www.biopont.com/weleda/evbabaja

Szólj hozzá

bőrápolás weleda natúrkozmetikum by oriza pipere gönc