2020. máj 11.

Speciális és klasszikus fényvédők a Biodermától

írta: sheabouteverything
Speciális és klasszikus fényvédők a Biodermától

A napsugarak káros hatásairól és a fényvédelem fontosságáról néha azt hiszem, már nem lehet újat mondani, de még így is sokan vannak, akik nem veszik komolyan a rosszindulatú bőrelváltozásokért felelős UV sugárzást. Sajnos tény, hogy tényleg ott tartunk, hogy már nem évente meg félévente ajánlják az anyajegyszűréseket, hanem három havonta (!). A legkevesebb, amit megtehetünk bőrünk egészségéért, hogy gondoskodunk a megfelelő fényvédelemről - szerencsére választék az van bőven, pénztárcától függetlenül is nagyon jó minőségű termékek között válogathatunk. bioderma-1.jpg

Napallergia, bőrrák, napégés és bőröregedés: mindannyiunk számára ismerősen csengenek, és nem vehetjük félvállról a dolgot. Fontos tudni, hogy napkárosodás  hatása az évek során összeadódik, az ismételt leégések sokszorosára növelik a melanóma kialakulásának kockázatát, a szolárium pedig végképp elvetendő ötlet. Szerintem alap, hogy az alapozó fényvédős legyen, és évente egyszer, egy alkalommal érdemes legalább a nyári időszakra felkészülni néhány komolyabb termékkel. Ebben a posztban a Biodermától fogok ajánlani pár szuper terméket.

NAPOZÁS és egyéb szabadidős tevékenységek

 
Napi fél óra séta elegendő a szervezet számára a szükséges D-vitamin előállításához, de természetesen ennél azért többet tölt az ember a napon - akarva, akaratlanul. Engem nem fenyeget semmilyen szabadtéri sportolás veszélye, napozás kizárva (melegem van, 5 percnél többet nem tudok mozdulatlanul feküdni stb.), de a kertben rendesen ott tudom magam felejteni.

bioderma-3.jpg
Ilyenkor is remek védelmet nyújt egy jó naptej - mondjuk nézzük a Bioderma Photoderm SPF30-as, érzékeny bőrre is kifejezetten ajánlott spray kiszerelését. Ez a változat kifejezetten világos ill. érzékeny bőrűek számára készült, és amellett, hogy véd az UVA/UVB sugarak ellen, egy belső biológiai védelmet is nyújt, ti. stimulálja a  bőr védelmi rendszerét (immunitását) napozás közben. Napozás, kertészkedés előtt 5-10 perccel fújom a bőrömre, szépen elkenem, és már rendben is vagyok egy laza gazolásra. 

SPECIÁLIS FÉNYVÉDELEM: hiperpigmentáció, fényérzékenység esetén

 
A hiperpigmentáció pont olyan rémes, mint amilyennek hangzik, ezek azok a korral egyre nagyobb területet elfoglaló barna foltok a bőrön (kinek halványabb, kinek erősebb). A létező legrosszabb helyeken tud jelenkezni, pl. a homlok közepén, és ez nem olyan, hogy majd megbarátkozol vele az évek során.

Viszont lehet ellene tenni, egyrészt a fent említett SPF-es alapozókkal, másrészt meg olyan nagyszerű dolgokkal, mint a Photoderm SPOT-AGE SPF50+.  Amellett, hogy védelmet nyújt a napsugarak ellen, még gátolja is a hiperpigmentáció újboli kialakulását ill. halványítja a meglévő foltokat (C-vitamin), sőt, cumpráktis, egy áldás, hiszen stimulálja a kollagéntermelést, ezáltal van esélyünk egy kis bőrfeszességnövelésre (köszönhetően E-vitamin tartalmának) is bónuszként.

bioderma-4.jpg

Lehet használni nappali krém után, vagy akár önmagában is, minden áldott nap, ha célzottan használnád, akkor külön jól jön a "csőrös" applikátor. Nagyon praktikus és sokoldalú krém, jól eldolgozható, visszafogott, kellemes illattal. Remélem, idén is eljutok azért legalább egy fesztiválra a szezonban...

ALLTIMEFAV: krémes napvédős púder

A Photoderm Max SPF50 kompaktpúder világos változatát már tavaly is használtam, annyira egyszerű  a használata a mindennapok során.

bioderma-6.jpg

bioderma-5.jpg

Ez egy olyan kompaktpúder, aminek puha, krémes a textúrája - pont annyira, hogy egy perc alatt eldolgozhatod arcodon a kívánt mennyiséget  a tükrös dobozba rejtett sminkszivacs segítségével. Rögtön meg is oldottad a fényvédelmet és az alapozást, ráadásul bedobhatod a táskádba, és bármikor újrafrissítheted a sminket (és megújíthatod a napvédelmet is). Az összes szabadtéri rendezvényen, fesztiválon remek szolgálatot tett, nem folyt ki a neszesszerben, pillanatok alatt lehet vele sminkelni. 

NAPOZÁS UTÁN: extra kényeztetés

 
A Bioderma Photoderm After-sun testápolóját idén próbáltam ki először: ez a testápoló bőrpuhító és bőrnyugtató összetevőket tartalmaz (allantoin és a ginkgo biloba), a  glicerin és shea vaj pedig hidratálja és regenerálja a bőrt, meggátolva a napozás utáni bőrszárazságot. Ezen kívül ugyanazt a belső biológiai védelmet (Cellular BIOprotection®) nyújtja, mint a fent tárgyalt spray.bioderma-2.jpg

Nagyon könnyed, lágy illatú testápoló, másodpercek alatt felszívódik, pihepuha és selymes utána a bőr. Ha épp testápoló vásárlás előtt állsz, érdemes lehet nyárra összekötni a kellemeset a még hasznosabbal, és beáldozi egy kifejezetten napozás utáni testápolóra.

 Online itt (is) tudod őket megvásárolni, az árakat is itt láthatod. 

 

Szólj hozzá

promóció bőrápolás bioderma napozás by oriza pipere gönc