2020. jún 04.

Kávét iszol és segítesz - így járulhatsz hozzá te is a termőterületek helyreállításához

írta: sheabouteverything
Kávét iszol és segítesz - így járulhatsz hozzá te is a termőterületek helyreállításához

Természeti katasztrófák, gazdasági válság, társadalmi problémák - sok olyan kihívás van, melyek olyan kiváló termőterületek terméshozamát csökkentik, mint Zimbabwe keleti fennsíkja, az ugandai Rwenzori-hegység vagy a kolumbiai Caquetá és El Rosarió régiók. A Nespresso REVIVING ORIGINS programja az eltűnőben lévő termőterületek helyreállítását tűzte ki céljául.nespresso-revivingoriginals.jpg

REVIVING ORIGINALS: fenntartható gazdaságok a Nespresso segítségével

A Nespresso kezdeményezése abban próbál segíteni, hogy a farmerek és közösségeik fenntartható módszereket alkalmazva termesszék a legkülönlegesebb kávéfajtákat, miközben nemcsak a farmerek, de közösségeik is kiszámíthatóbb, biztosabb jövőt éljenek. 2023-ig bezáróan a cég 10 millió svájci frankot fektet a programba, mely jelenleg Kelet-Zimbabwét, Ugandát és Kolumbiát érinti. A program nem csak pénzbeli segítséget jelent: a technológiai, fenntarthatósági, gazdasági tudás átadását, az infrastruktúra és a stabil besszállítói lánc kialakítását egyaránt magára vállalta a Nespresso - így kínálva biztonságot és újrakezdést gazdálkodó partnereiknek. 

HOGYAN SEGÍTHETSZ TE IS?

A Reviving Origins széria termékei időszakosan lesznek megvásárolhatóak, és ha ezekből a kapszulákból vásárolsz, egészen biztos lehetsz benne, hogy te is hozzájárultál a fenntartható kávétermesztéshez és a különleges kávétermő-területek újraélesztéséhez. Az egyes kapszulákat, az élettel teli Amaha awe Uganda, a gyümölcsös-virágos Tamuka mu Zimbabwe vagy kiváló Esperanza de Columbia kapszulákat 10-es pakkokban is megrendelheted, vagy egyszeri jó befeketetésként és segítségként választhatod a mindhárom különlegességet tartalmazó Reviving Origins Triopack szettet is.

nespresso-revivingoriginals-card.jpg

nespresso-revivingoriginals-trio.jpg

A díjnyertes fotó, Rena Effendi szerint sem egyszerű növény a kávé - A Nespresso és a National Geographic magazin közösen örökítette meg a helyi termelők elkötelezettségét és a Reviving Origins program hatását a helyi közösségek életére. Ha kíváncsi vagy a részletekre, kattints ide!

Szólj hozzá

promóció eszemiszom nespresso by oriza