sheabouteverything

† főleg, ami fekete †

9 fontos tudnivaló a napvédelemmel kapcsolatban

Május 18-24. között van a tudatos napvédelem hete, egy kis emlékeztető, hogy ne feledkezz meg te sem bőröd védelméről - annak ellenére, hogy még nincs kimondottan strandszezon. Tegyél bőröd védelméért te is, és válassz bőrtípusodnak megfelelő napvédőkrémet minél előbb idén is.

nosferatu.gif

 

1. Mit jelentenek az SPF értékek?

A napozótermékeken feltüntetett SPF (Sun Protection Factor) értéke azt mutatja meg, hogy hányszor több időt tölthetsz a napon leégés kockázata nélkül adott termék használatával. Ha pl. 5 perc alatt leégsz krém nélkül, akkor egy SPF30 krémmel ez az idő 30x5, azaz 150 perc lesz.  

LUSH
Sesame Suntan Lotion SPF10 sesamesuntan250g-2.jpg

Barnulj leégés nélkül ezzel a könnyű, csodás krémmel. Telistele van olyan friss összetevőkkel, mint a szezámolaj és a diófalevél-főzet. Ezek az anyagok segítenek növelni a bőr melanintermelését – ami természetes reakció a napsütésre, s ez azt jelenti, hogy ez a krém ténylegesen segíti a barnulást. 

A fair trade kolumbiai bio kakaóvaj és az aloekivonat nyugtatja és táplálja bőröd, a védelemről pedig a három széles spektrumú fényvédő gondoskodik. Ráadásul ettől a krémtől bőröd ellenállhatatlanul finom illatú lesz! 

2490 Ft / 100g 4690 Ft / 250g

 

 2. Melyiket válasszam?

Ha hajszíned - a természetes - vörös, világosszőke bőröd pedig fehér, és halvány fogalmad sincs, mit jelent lebarnulni, 40 SPF-nél alább ne add. Ha általában előbb leégsz, majd később mégis lebarnulsz, akkor a legkisebb ajánlott faktorszám a 40-es, ha pedig egész jól barnulsz, akkor választhatod a 10-es fényvédőfaktorú készítményeket is. Azok, akik szinte sosem égnek le, netán az észak-afrikai, ázsiai, mediterrán típusokba tartoznak, vagy fekete bőrűek, alacsonyabb fényvédő faktorú készítményet is használhatnak.

3. Nem csak a strandon lehet leégni

Arcunk, kézfejünk, vállunk a szabadban (igen, a Blahán is munkába menet, és bringázás közben is ) bőven részesül a napsütés áldásos és kevésbé áldásos hatásaiban, és sajnos a napsugarak hatására megjelenő szeplők és aprócska májfoltok bizony a legkisebb problémák közé tartoznak. 

LUSH
Powdered Sunshine hintőpor SPF15 napvédő poweredsunshine.jpg

Hintsd be magad napvédelemmel. Laza állagú, finom púder, melyet könnyű használni: csak hintsd a bőrödre és élvezd a napvédelmet. Ez igazi forradalom a napvédelemben, könnyen magaddal viheted bárhova és egyszerűen újra használhatod, hogy felfrissítsd a fényvédelmet a nap során. Rengeteg kalaminporral készült, mely igen gazdag cink-oxidban, ami természetes fényvédő. Friss földes, citrusos illatát a szezámolaj, a citrom, a lime és a pacsuli adja.

2590 Ft / 70g

4. És ha végig víz alatt vagyok?

Azért erre fogadnék, mindenesetre a víz felszíne alatt fél méterrel még a sugárzás 40 százaléka mérhető. Vízálló terméket érdemes haszálni.

5. Akkor nem szállok ki a kocsiból. 

Te tudod, mindenesetre szakértők azt mondják, nem érdemes az 50 fokos kocsiban aszalódni. Az UVA sugaraknak az ablaküveg ugyanis nem jelent akadályt

LUSH
Million Dollar arckrém SPF30

milliondollarmoisteriser.jpg

Ha ezt az új, bionikus archidratálót használod, úgy fogod érezni magad, mint egy millió dolláros ékszer – és olyan vonzó is leszel. A vidám illat, a fényvédők és a fiom árnyalatú pigmentek egészséges, természetes ragyogást varázsolnak az arcodra. Költséget nem kímélve fejlesztettük ki ezt az arckrémet, mely a bőrt óvó fényvédőket és egy sor pompás összetevőt tartalmaz. a szezámolaj segít megtörnia napfényt, a szintetikus fényvédők pedig kialakítják a fényvédő- és UV-faktorokat. A ligetszépeolaj kiegyensúlyozza és regenerálja a bőrt, a sheavaj és a jojobaolaj lágyít, a méz és a levendulaolaj pedig simává és puhává teszi az arcbőrt. A darált mandulából, szezámmagból és zabpehelyből készült bőrnyugtató tej ápolja és hidratálja a bőrt, mely puha és telt lesz. még egy csipetnyi Feeling youngert is belekevertünk, melyben fényvisszaverő, a bőrnek finom, egészséges ragyogást adó „mágikus narancs” pigmentek találhatók. 

13 990 Ft / 45g

6. Felejtsd el a szoláriumot!

Tévhit, hogy a szoláriumozás megvéd a leégéstől: amellett, hogy bizonyítottan rákkeltő hatású, hamis biztonságtudatot ad a strandolóknak. Ha a hűvösebb, napsütésben nem bővelkedő évszakokban is szeretnél barna lenni, válassz inkább valamilyen önbarnító krémet. Azonban ne feledd: az önbarnító termékek sem nyújtanak védelmet a Nap káros sugaraival szemben.

sallyhansen_onbarnito.jpg

Sally Hansen 
Airbrush Leg

Láb make-up, afféle "folyékony harisnya": , tartós bőrszínező a napbarnított bőrhatás elérésére.
Könnyű formulája palmaria kivonatot tartalmaz, mely segíti a szeplők, erek és egyéb bőrhibák
egységes fedését és fokozza a mikrokeringést az egészségesebb, feszesebb lábakért. 

Vízálló, nem hagy foltot.

2 260 - 3500 Ft / 75ml

 

7. Elég a strandon krémezni?

Nem, a legjobb, ha már otthon vagy az öltözőben krémezel, ugyanis a napozókrémek többségének jó fél órakell az ígért napvédelem kialakításához. A legtöbb napozókrémet a sós víz és az izzadság is oldhatja, érdemes újrakrémezni, illetve olyan terméket választani, amelyet kifejezetten sportolók (akár úszók) számára fejlesztettek ki.

LUSH
The Sunblock szilárd fényvédő fürdőtömb SPF30sunblock.jpg

Zuhanyozz a napvédelemért! Szilárd, fürdés közben felvihető fényvédő kalaminporral, kakaóvajjal és bőrnyugtató, regeneráló hatású rózsakivonattal, mely nagyszerű virágillatot kölcsönöz a bőrnek. A tömb egyharmada elegendő teljes tested védelmére. Fürdés vagy zuhanyozás után a tömbbel simíts végig nedves bőrödön, majd öblítsd le és egy törölközővel gyengéden itasd fel a testeden levő vizet. A három széles spektrumú fényvédő mellett nyugtató, tápláló összetevőket tartalmaz, így igazán jót tesz a bőrödnek. 4190 Ft / 100g

 

Lunnamed_3.jpgancaster
Sun Sport 50

UVA, UVB és infrared szűrővel, vízálló spray, nedves bőrre is fújhatod. Ideális vízparti, szabadtéri sportoláshoz.

Lancaster SUN FOR KIDS néven a termék "gyerekváltozatát is megtalálod, mely szintén használható vizes bőrre (spray), magas fényvédelemmel rendelkeznek (50-es faktor), nem csípi a szemet (krém), vízálló, sóálló, homokálló, gyorsan, nyom nélkül beszívódik, nem tapad, nem ragad és hűsítő hatású.

 

 

8. A leégés utáni kezelés nem elég?

Nem sajnos, a bőr károsodásait már nem fogja meggyógyítani a napozás utáni szerek használata; csupán a fájdalmat és a viszketés csökkentik, nyugtatják a bőrt. 

ARTEMISartemis-more_than_after_sun-soothing_face_mask.jpg
More Than After Sun

A More Than After Sun segítségével az ARTEMIS-nál sikerült elérni egy nagyobb fejlődést a napozás utáni bőrregenerálódás területén.

A bőrnyugtató termék azonnal felszívódik, nyugtatja, intenzíven hidratálja és regenerálja az UV sugárzás által okozott károkat: az új formula megerősíti a természetes sejt védelmet, semlegesíti a szabad gyököket és egyensúlyba hozza a kollagének bontását. Kapható a Douglas Parfümériákban.

7990 Ft / 150 ml

9. A szem védelme

Mindeképpen viselj napszemüveget/megfelelő szemüveget ill. kontaktlencsét, olyat, amely az UVB és UVA sugaraktól is véd. A legjobb, ha CE (Conformité Européenn - európai megfelelőség) és UV400 (400 nanométer alatt minden sugárzást szűr) matricával ellátott napszemüveget választasz. Az UVA sugarak sajnos a szemlencséig hatolnak, és visszafordíthatatlan károsodásokat (pl. szürkehályog) okozhatnak). 

Tartsd távol magad al a gyengébb minőségű bóvli napszemüvegektől, mert a sötét üveg mögött pupillád csak kitágul, és még több UV sugarat nyel el a szem, mintha egyátalán nem viselnél szemüveget.

 tumblr_mz9u81vdhy1qzkj9to1_500.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sheabouteverything.blog.hu/api/trackback/id/tr677461824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Címkék

#KEDVEZMÉNYES VÁSÁRLÁS KUPONKÓDDAL (4) #skulladay (13) 4711 (1) abramovitch (1) aden (1) adora (1) Aëla Labbét (1) ajándékcsomag (2) akoma (1) albertooliveira (1) alexander mcqueen (2) aliceauaa (1) alison scarpulla (1) alkmie (1) állatvédelem (4) altnőder emese (1) anandam (1) andaluzina (2) andykehoe (1) angel muse (1) angerer (1) annabel de vetten (1) annie leibovitz (2) anny (2) answear (9) anton corbijn (1) apavita (1) apivita (6) arcápolás (10) architect (1) ariel (2) army (3) aromax (14) arpad slancik (1) arthur tress (1) astor (8) Astor (1) ásványbörze (2) avon (86) avoncollections (1) az év természetfotósa (2) babakészítés (4) balea (3) banksy (1) bariesun (1) barnys (2) bart hess (1) battila (1) bbkrem.hu (1) beautyofjoseon (1) benergo (1) ben hopper (1) Berlin (1) betty baker (1) between (1) biano (1) bibian blue (2) biobaza (3) bioderma (15) biooil (1) biopont (7) birimagdi (1) bíró roland (1) blackmilk (1) black nail cabaret (7) bnc (1) body shop (1) bombcosmetics (4) bonprix (1) bőrápolás (200) bottegaverde (2) bourjois (6) bükfürdő (1) by blondie (5) by emke (6) by esc (2) by haren kayez (1) by nina (19) by oriza (918) carine peynaud (1) carven (1) catrice (5) ccc (2) cerave (1) cetaphil (1) ceva (1) chanel (3) chefgomba (16) chen man (1) christophe kutner (1) cipoplaza (1) clarins (9) claudia schiffer (1) cnd (2) CND (3) codie young (1) concept art (2) coolvision (1) cos (1) cosibella (9) cosplay (9) cosrx (1) créemorganics (1) csepel (1) csomagolás (1) curaprox (1) danubiushotels (1) dan hillier (1) darkravenasylum (2) deichmann (1) dekor (2) del toro (1) demobaza (1) dermacol (1) dermalogica (1) dermedic (4) dewayne flowers (1) diamondfogfehérítés (1) dior (3) disturbia (7) divat (183) diy (27) dm (4) dofka zsuzsanna (1) dolce&gabbana (2) dollskill (1) doridea (3) douglas (10) drk (2) drkxcsepel (1) dropofnature (1) dr organic (8) dulux (2) egészség (5) ekcéma (1) ékszer (14) életmód (3) ellen rogers (1) emilythestrange (1) emporium (1) engelsrufer (1) English content (5) erborian (1) erevos aether (1) erica berkowitz (2) eric lacombe (1) essence (6) esteelauder (1) estelle thild (1) eszem (1) eszemiszom (64) evelinecosmetics (1) fa (1) fabio magalhaes (1) facosmetics (1) fandrpartner (1) fantich young (1) fashion (147) fashionwatch (4) fekete (50) feketezaj (2) felco (1) fenntarthatóság (1) fétis (2) FF (7) film (5) florasense (1) fogápolás (4) foreo (22) fosoo (1) fotográfia (96) frudia (1) Fuco Ueda (1) fumax (2) fürdőbomba (1) galliano (1) game of the thrones (2) garbage art (1) gardenexpo (1) gareth pugh (1) garnier (1) gaultier (1) gelareh (2) gervida (1) ginorossi (1) givenchy (1) Gregory Raymond Halili (1) guerlain (4) guy denning (1) gyerekrajz (1) gymbeam (2) gypsywarrior (1) h2x (1) haj (3) hajápolás (15) hakuchi (1) halloween (18) Hanne van der Woude (1) hashtag london (5) headandshoulders (2) hector rene (1) heidi klum (1) helia-d (2) hellosmoothie (1) hello kitty (1) heti etsy (8) himalaya (1) hímzés (5) Hirotoshi Ito (1) hm (13) hmbeauty (1) holikaholika (1) hush hush (4) iillat (1) ike (1) ikea (1) ilcsi (1) illóolaj (11) ilse moore (1) imageskincare (13) institutoespanol (1) interjú (15) isad (1) isadora (26) Ishibashi Yui (1) jacsó balázs (1) japán szekció (28) jar (1) jason freeny (1) játék (16) jimmy nelson (1) joe black (1) john kenn mortensen (1) joshua hoffine (1) Juha Arvid Helminen (1) julien martinez (1) kalis (1) kalligráfia (2) kamedis (2) karácsony (5) karbonoir (1) karcos (1) Katarzyna Konieczka (1) kate moss (1) katonadolog (8) KatVonD (4) katy perry (1) kazuhiro hori (1) kenzo (1) képzőművészet (102) kert (22) kézápolás (3) khamitova (1) kiállítás (31) kidexpo (1) killstar (5) klecksography (2) klekszográfia (1) kneipp (1) kollagén (1) koncept (1) kónyamelinda (1) könyvajánló (28) koreaiszépségápolás (3) körömfestés (12) koromgyerek (1) kreinbacher (1) kristenhair (2) kristmort (1) kris kuksi (1) lady gaga (5) LAGirl (1) lakasparfum (1) lakberendezés (17) lancaster (3) langhaarmadchen (1) last rites gallery (3) la beau macabre (1) lebanon hanover (1) lego (2) lenor (3) lepetitmarseillais (1) le beau macabre (4) liam sparkes (1) lierac (1) lillafufavi (1) lionel messi (1) lip service (1) loreal (2) lostandfound (5) louise thomas (1) lovecraft (1) lucja lange (2) luke chueh (1) lush (62) MAC (34) macabre gadgets (1) madárhatározó (1) madeline pool (1) magyarmadártaniegyesület (1) magyar méz manufaktúra (2) mahlimae (1) make (1) make up (79) malgorzata dudek (1) mango (1) manicpanic (2) manna (5) Marcin Tyszka (2) marionnaud (8) márkusdóra (1) mars (1) maszk (1) maurizio di iorio (1) mavex (1) maxfactor (7) maybelline (1) mccormack (1) medicine (2) messelia (1) méz (3) michael hutter (1) mikrobiom (1) mimö (1) miss sporty (2) mixa (1) mondocon (7) monstror (1) moschino (1) mr finch (1) mugler (1) myrna moonstruck (1) nagash (3) nailympia (1) napozás (13) narcisorodriguez (1) natúrkozmetikum (7) naturol (1) neogence (1) nespresso (15) nestlé (1) neutrogena (2) new yorker (3) nick cave (2) nina röder (1) nine inch nails (1) nivea (1) noahscalin (2) notino (7) novák tünde (5) nubu (1) nuit (3) nuxe (4) nyereményjáték (4) Oleg Oprisco (1) olvass! (30) opi (1) organicforce (1) oriflame (1) ORMEDIC (1) palmers (1) palmolive (1) pandanutrition (1) parfüm (31) parkkiadó (1) paul booth (1) paweltotoroadamiec (1) pedigree (4) Pentti Sammallahti (1) petmedbydrkelen (1) philip riches (1) phyto (1) pibu (1) pigmentfoltok (1) pipere gönc (654) police (2) polifarbe (2) procter&gamble (10) program (1) prom (2) promóció (308) pszichológia (4) queenofdarkness (2) recept (23) redchocholate (1) revalid (1) revitalash (1) revolution (1) revox (3) revox plex (1) revuele (1) rimmel (7) rimmel neffati (1) rodarte (1) rod luff (1) rossetti (3) rossmann (3) rowenta (1) royalclinics (10) s.oliver (1) sajtóközlemény (1) sally hansen (8) sándor nagy tünde (1) sandro miller (1) sanne de wilde (1) sante (1) santiago caruso (1) sarah wright (1) schüssler (1) secretkey (1) semmi különös (83) seth casteel (2) shea (1) shigeru joshida (1) shiseido (6) simon zsófi (1) sisley (1) sistersoftheblackmoon (1) skagen (1) skechers (1) skintra (3) skulladay (5) smink (14) sonya flu (1) sothys (2) sovrin (1) stacey baker (1) stargazer (1) star wars (6) steven klein (1) stop ttip (1) street art (4) street commando (1) szappanvarazs (1) szemkörnyékápolás (3) szépségápolás (13) szobrászat (1) szuharevszki (1) szürrealizmus (1) takácsmáté (1) tangleteezer (1) természet (1) természetfotó (2) terredhermes (1) teszt (27) tetoválás (15) thesolution (1) the filigree (1) thisisredy (1) thomasdevaux (1) thombrowne (2) tom ford (1) torvenius (1) trendhim (1) trndprojekt (1) uriage (8) utazás (2) vagheggi (2) valentino (1) Valeria Chorozidi (2) varga herbal (1) veet (1) vegán (1) verawang (1) veres máté (1) versace (1) vinylux (1) virágbéke (3) vizuál&kult (10) vizuál kult (281) walter schels (1) wang (1) waso (1) wave gothic treffen (1) webshop (10) weleda (4) witkin (1) womensecret (1) worldpressphoto (3) yamato (2) yamuna (12) yaya (1) yogitea (1) yonipanties (1) yvesrocher (7) zadig (1) zadig&voltaire (1) zara (1) zawadzki (1) zene (20) zenzero (2) ziaja (5) ZO® SKIN HEALTH (1)

Külső feed

Houston we have a problem

süti beállítások módosítása