sheabouteverything

† főleg, ami fekete †

Hialuronsavas ráncfeltöltés - kinek jó, és vajon megéri a pénzt?

Manapság egyre népszerűbben az ún. ebédidős kozmetikai kezelések, melyek gyors (általában 30 percen belül) elvégezhetőségük kapcsán kapták nevüket. Botox, hialuronsavav feltöltés - sokak számára még mindig nagyon idegenül csengenek e kifejezések, pedig nemcsak a "mindenre vevő" fiatalok közt népszerűek ezek az arcfiatalító kezelések. Ebben a posztban most mindent tisztázunk méghozzá egy szakértő bőrgyógyász, dr. Hatvani Zsófia segítségével!

A legnépszerűbb orvos-esztétikai kezelések listájának élén jó ideje a botox és a hialuronsavas ráncfeltöltés áll. Ennek megfelelően rengeteg információ fellelhető ezekben a témákban az interneten, sok oldalon írják, hogy a hiluronsavas feltöltés mindössze néhány perc alatt nyújthat fél évre - egy évre szóló megoldást a ráncok ellen.

"Szerintem" - az ár mellett de nem vele szemben - a legfontosabb szempont, hogy megbízható helyen, garanciát vállaló intézményben történjen a kezelés, és mindenképpen érdemes utánanézni az interneten a döntés meghozatala előtt a véleményeknek. Ez már csak azért is fontos, mert pl. a megfelelő töltőanyagot is inkább egy szakember válassza ki.

Budapesten az árak helyszíntől és töltőanyagtól függően nagyjából 60 ezer és 120 ezer Ft körül mozognak (utóbbi kifejezetten mély ráncok feltöltése esetén). Azt, hogy ez sok vagy kevés, mindenki maga dönti el, az biztos, hogy a feltöltés ugyan instant megoldás, de semmiképpen nem végleges. Viszont könnyen elképzelhető, hogy egy talán hamis ígéretekkel kecsegtető ránctalanító krémre az összeg dupláját költöd el fél év alatt (vagy egy év alatt, ennyi idő alatt szívódik fel a betöltött hialuronsav). A tartósabb és valóban hatásos megoldások viszont lényegesen drágábbak jelenleg. 

Idáig mindez csak az én véleményem volt, és tökéletesen megértem, ha részben az árak, részben az esetleges mellékhatásoktól tartva, ha sokan tartanak a feltöltéstől. Mindegy, hogy mit, mennyiért és hol kerül a fecskendőbe? És tényleg létezik azonnali hatás? Dr. Hatvani Zsófia bőrgyógyászt kértem meg, hogy segítsen tisztábban látni ezekben a kérdésekben.

LÁTHATÓ HATÁS PERCEK ALATT

Miről szól a hialuronsavas feltöltés dióhéjban?

A ráncfeltöltők pótolják a hiányzó volument, kitöltik a bőrfelszín alatt a ránc által okozott mélyedést, a hatás gyakoralatilag a rövid kezelés után azonnal látható.

A töltőanyagok az elmélyülő orr-ajak barázda feltöltésére, valamint a száj környéki ráncok kezelésében hasznosak. Emellett az arc és az ajkak valamint a kézfej bőrének volumenvesztése, elvékonyodása orvosolható a beinjektálásukkal.

Hogy néz ki egy ilyen beavatkozás a gyakorlatban?

A páciens először is időpontot egyeztet a szépségklinikával, majd az adatok egyeztetése (gyógyszerszedés, gyógyszerérzékenység, korábbi beavatkozások) után kezdetét veszi a néhány tűszúrásnyi beavatkozás. Az egész művelet nagyjából 15 perc, természetesen a kezelt felület nagyságától függően.

A feltöltés helyi érzéstelenítésben történik, így a fájdalomérzet gyakorlatilag max. egy bajuszgyantával járó kellemetlenséget jelent, nem fáj. 

Mire kell figyelni kezelés után?

A kezelést követő bőrpír pár óra alatt, a feszítő érzés, a terület esetleges duzzanata rendszerint pár nap alatt magától elmúlik.

A töltés egyéni érzékenységtől függően kisebb, ám külső szemlélő számára nem feltűnő duzzanatot okozhat. Mivel a kezelések után azonnal visszatérhetünk a munkába, ebédidős kezeléseknek is szokás hívni őket. A pirosság néhány óra alatt elmúlik, csupán a tűszúrások helyén látszik egy minimális pirosság - abszolút vállalható.

Olvasni ilyesmit, hogy a töltés után 12 órán keresztül kerüljük a sminkelést, és két hétig tartózkodjunk a napozástól, szaunától, gőzfürdőtől, valamint nem javasolják a kozmetikai kezeléseket, lézeres beavatkozást, peelinget sem. Ez igaz?

Kozmetikumokat nyugodtan használjuk, a legfontosabb, hogy ne masszírozzuk otthon a kezelt területet, ne nyomkodjuk. Az esetleges (külső szemlélő által láthatatlan) csomósodás elkerülése érdekében a kezelést végző szakember meg fogja mutatni, milyen mozdulatsort alkalmazzunk, ha szükséges.

A szolárium egyébként sem javasolt, és a fenti beavatkozásoktól is tekintsük el a kezelést követő néhány hétben.

FONTOS A MEGBÍZHATÓ SZAKEMBER KIVÁLASZTÁSA

Mi van pontosan a fecskendőben?

Hialuronsav és lidocain, illetve a lidocain-érzékeny páciensek miatt lidocain-mentes töltőanyag is van.
A hialuronsavas töltőanyagok hatóanyaga a bőrben természetesen is előforduló vízmegkötő anyag. Nem mindegy azonban, hogy mekkora molekulaméretű hialuronsavval dolgozunk: az enyhe ráncok korrigálására kis molekulaméret, a közepes mélységűekre közepes és a mély ráncokra nagy molekulaméretű hialuronsav a legalkalmasabb. A Juvederm és a Restylane után most megérkezett az LG ötödik generációs kiváló töltőanyaga, az Yvoire, mely 4 összetételben 3 különféle ráncmélységre nyújt megoldást. 

Nagyon fontos, hogy jó hírnevű szakembert, megbízható, referenciákkal rendelkező orvos-esztétikai vagy bőrgyógyászati klinikát válasszunk, mert így nem kell aggódnunk a beadott anyag minősége miatt, hiszen a magára valamit adó klinika kezeskedik a kezeléseiért, és felelősséget vállal a páciensei bőréért! 

Okozhat ez a hialuronsav allergiás reakciót vagy más problémát? Nem veszélyes ez?

Elméletileg okozhat allergiás reakciót a töltőanyag, de a gyakorlatban szerencsére ilyesmivel nem találkozunk. Olyan, nagyon ritka mellékhatások előfordulhatnak pl. mint a fertőzés a beadás helyén, de kinikánkon maximálisan steril környezetben, szakember végzi a bevatkozást - így az ilyen nem kívánt hatások nagyon ritkák. 

botox-vagy-toltoanyag.jpg

HÁNY ÉVES KORTÓL ÉRDEMES MEGFONTOLNI A HIALURONSAVAS FELTÖLTÉST?

Nyilván nem kor kérdése, de mégis hány éves kortól ajánlja a doktornő a hialuronsavas feltöltést?

Nem kor, hanem bőrállapot kérdése. Attól függ, hogy valakinél hány éves korra alakul ki olyan mimika, ami hosszabb távon mély barázdák létrejöttét eredményezi.

Sokan fiatalabb korban veszik igénybe ezt a fajta kezelést, akik valamilyen szinten nem elégedettek adottságaikkal: több volument szeretnének orcájukba vagy az ajkakba. Később aztán persze előkerülnek a kor miatt kialakuló ráncok is, és a volumencsökkenések korrekciója. Nagyon fontos, hogy csak egészséges állapotban, egészséges bőr esetén alkalmazhatjuk ezt a kezelést, illetve hogy sok más opció is van egyéni igényektől, és persze pénztárcától függően.

Ugyanakkor vannak páciensek, akik csak a negyvenes éveikben veszik rá magukat a tűs kezelésekre. Meg kell azonban jegyezni, hogy a ráncokat könnyebb megelőzni, mint a már meglévőket eltüntetni, ezért nem érdemes túl sokáig várni.

MI LESZ KÉSŐBB? AKÁR ÉVEK MÚLTÁN?

Ha valaki rendszeresen (mondjuk évente, félévente) áldoz erre, akkor késlelteti az öregedés hatásait? Kevésbé mélyülnek el a ráncok? 

A beadott hialuronsav némileg hidratálja a bőr felületét, de az öregedés okába és folyamataiba érdemileg nem tud beavatkozni. Ha a páciens a ráncképződést feltöltés helyett a bőr saját kollagéntermelő képességét fokozva szeretné gátolni, akkor ún. kollagénindukciós kezeléseket javaslok (Scarlet RF, FTC vékonyszálas és vastagszálas kontúrozás, HIFU, CO2 lezer, dermaroller, stb). 

Később, ha elmúlik a hatás (6-12 hónap), nem lesz mélyebb a ránc?

Nem, semmiképpen nem lesz mélyebb, sőt, a többségnek az eredetinél jobb állapot állandosul. Persze van, akinek a szervezete nagyon gyorsan és könnyen lebontja a beadott hialuronsavas készítmenyt, de rosszabb semmiképpen nem lesz a bőr állapota (legalábbis nem a hialuronsavas kezelés miatt).
botox-vagy-hialuronsavas-toltes.jpg

FONTOS A KOMPLEX SZEMLÉLET

Mit tehetünk még a bőrünkért, miért különösen fontos az előzetes konzultáció?

Fontos a komplex szemlélet, a bőr állapotához igazodó kozmetikai kezelések és az otthoni bőrápolás. Tegyünk bőrünk egészségért (acne, rosacea, anyajegyek, pigmentfoltok stb), ha szükséges, rendszeresen járjunk kontrollra, és fontos a megfelelő életmód is. Nem győzzük hangsúlyozni az állandó fényvédelmet

Mindezt természetesen egyénre szabottan tudjuk tervezni a személyes konzultációk során.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sheabouteverything.blog.hu/api/trackback/id/tr9112268160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Címkék

#KEDVEZMÉNYES VÁSÁRLÁS KUPONKÓDDAL (4) #skulladay (13) 4711 (1) abramovitch (1) AcquadiParma (1) aden (1) adora (1) Aëla Labbét (1) ajándékcsomag (2) akoma (1) albertooliveira (1) alexander mcqueen (2) aliceauaa (1) alison scarpulla (1) alkmie (1) állatvédelem (4) altnőder emese (1) anandam (1) andaluzina (2) andykehoe (1) angel muse (1) angerer (1) annabel de vetten (1) annie leibovitz (2) anny (2) answear (9) anton corbijn (1) apavita (1) apivita (6) arcápolás (10) architect (1) ariel (2) armani (1) army (3) aromax (14) arpad slancik (1) arthur tress (1) astor (8) Astor (1) ásványbörze (2) avon (87) avoncollections (1) az év természetfotósa (2) babakészítés (4) balea (3) banksy (1) bariesun (1) barnys (2) bart hess (1) battila (1) bbkrem.hu (1) beautyofjoseon (1) benergo (1) ben hopper (1) Berlin (1) betty baker (1) between (1) biano (1) bibian blue (2) biobaza (3) bioderma (15) biooil (1) biopont (7) birimagdi (1) bíró roland (1) blackmilk (1) black nail cabaret (7) bnc (1) body shop (1) bombcosmetics (4) bonprix (1) bőrápolás (202) bottegaverde (2) bourjois (6) bükfürdő (1) by blondie (5) by emke (6) by esc (2) by haren kayez (1) by nina (19) by oriza (918) carine peynaud (1) carven (1) catrice (5) ccc (2) cerave (1) cetaphil (1) ceva (1) chanel (3) chefgomba (16) chen man (1) christophe kutner (1) cipoplaza (1) clarins (9) claudia schiffer (1) CND (3) cnd (2) codie young (1) concept art (2) coolvision (1) cos (1) cosibella (9) cosplay (9) cosrx (1) créemorganics (1) csepel (1) csomagolás (1) curaprox (1) danubiushotels (1) dan hillier (1) darkravenasylum (2) deichmann (1) dekor (2) del toro (1) demobaza (1) dermacol (1) dermalogica (1) dermedic (4) dewayne flowers (1) diamondfogfehérítés (1) dior (3) disturbia (7) divat (183) diy (27) dm (4) dofka zsuzsanna (1) dolce&gabbana (2) dollskill (1) doridea (3) douglas (10) drk (2) drkxcsepel (1) dropofnature (1) dr organic (8) dulux (2) egészség (5) ekcéma (1) ékszer (14) életmód (3) ellen rogers (1) emilythestrange (1) emporium (1) engelsrufer (1) English content (5) erborian (1) erevos aether (1) erica berkowitz (2) eric lacombe (1) essence (6) esteelauder (1) estelle thild (1) eszem (1) eszemiszom (64) evelinecosmetics (1) fa (1) fabio magalhaes (1) facosmetics (1) fandrpartner (1) fantich young (1) fashion (147) fashionwatch (4) fekete (50) feketezaj (2) felco (1) fenntarthatóság (1) fétis (2) FF (7) film (5) florasense (1) fogápolás (4) foreo (22) fosoo (1) fotográfia (96) frudia (1) Fuco Ueda (1) fumax (2) fürdőbomba (1) galliano (1) game of the thrones (2) garbage art (1) gardenexpo (1) gareth pugh (1) garnier (1) gaultier (1) gelareh (2) gervida (1) ginorossi (1) givenchy (1) Gregory Raymond Halili (1) guerlain (4) guy denning (1) gyerekrajz (1) gymbeam (2) gypsywarrior (1) h2x (1) haj (3) hajápolás (15) hakuchi (1) halloween (18) Hanne van der Woude (1) hashtag london (5) headandshoulders (2) hector rene (1) heidi klum (1) helia-d (2) hellosmoothie (1) hello kitty (1) heti etsy (8) himalaya (1) hímzés (5) Hirotoshi Ito (1) hm (13) hmbeauty (1) holikaholika (1) hush hush (4) iillat (1) ike (1) ikea (1) ilcsi (1) illóolaj (11) ilse moore (1) imageskincare (13) institutoespanol (1) interjú (15) isad (1) isadora (26) Ishibashi Yui (1) jacsó balázs (1) japán szekció (28) jar (1) jason freeny (1) játék (16) jimjams (1) jimmy nelson (1) joe black (1) john kenn mortensen (1) joshua hoffine (1) Juha Arvid Helminen (1) julien martinez (1) kalis (1) kalligráfia (2) kamedis (2) karácsony (5) karbonoir (1) karcos (1) Katarzyna Konieczka (1) kate moss (1) katonadolog (8) KatVonD (4) katy perry (1) kazuhiro hori (1) kenzo (1) képzőművészet (102) kert (22) kézápolás (3) khamitova (1) kiállítás (31) kidexpo (1) killstar (5) klecksography (2) klekszográfia (1) kneipp (1) kollagén (1) koncept (1) kónyamelinda (1) könyvajánló (28) koreaiszépségápolás (3) körömfestés (12) koromgyerek (1) kreinbacher (1) kristenhair (2) kristmort (1) kris kuksi (1) lábápolás (1) lady gaga (5) LAGirl (1) lakasparfum (1) lakberendezés (17) lancaster (3) langhaarmadchen (1) last rites gallery (3) la beau macabre (1) lebanon hanover (1) lego (2) lenor (3) lepetitmarseillais (1) le beau macabre (4) liam sparkes (1) lierac (1) lillafufavi (1) lionel messi (1) lip service (1) loreal (2) lostandfound (5) louise thomas (1) lovecraft (1) lucja lange (2) luke chueh (1) lush (62) MAC (34) macabre gadgets (1) madárhatározó (1) madeline pool (1) magyarmadártaniegyesület (1) magyar méz manufaktúra (2) mahlimae (1) make (1) make up (79) malgorzata dudek (1) mango (1) manicpanic (2) manna (5) Marcin Tyszka (2) marionnaud (8) márkusdóra (1) mars (1) maszk (1) maurizio di iorio (1) mavex (1) maxfactor (7) maybelline (1) mccormack (1) medicine (2) messelia (1) méz (3) michaelkors (1) michael hutter (1) mikrobiom (1) mimö (1) miss sporty (2) mixa (1) mondocon (7) monstror (1) moschino (1) mr finch (1) mugler (1) myrna moonstruck (1) nagash (3) nailympia (1) napozás (13) narcisorodriguez (1) natúrkozmetikum (7) naturol (1) neogence (1) nespresso (15) nestlé (1) neutrogena (2) new yorker (3) nick cave (2) nina röder (1) nine inch nails (1) nivea (1) noahscalin (2) notino (7) novák tünde (5) nubu (1) nuit (3) nuxe (4) nyereményjáték (4) Oleg Oprisco (1) olvass! (30) opi (1) organicforce (1) oriflame (1) ORMEDIC (1) palmers (1) palmolive (1) pandanutrition (1) parfüm (34) parkkiadó (1) paul booth (1) paweltotoroadamiec (1) pedigree (4) Pentti Sammallahti (1) petmedbydrkelen (1) philip riches (1) phyto (1) pibu (1) pigmentfoltok (1) pipere gönc (659) police (2) polifarbe (2) procter&gamble (10) program (1) prom (2) promóció (309) pszichológia (4) queenofdarkness (2) recept (23) redchocholate (1) revalid (1) revitalash (1) revolution (1) revox (3) revox plex (1) revuele (1) rimmel (7) rimmel neffati (1) rodarte (1) rod luff (1) rossetti (3) rossmann (3) rowenta (1) royalclinics (10) s.oliver (1) sajtóközlemény (1) sally hansen (8) sándor nagy tünde (1) sandro miller (1) sanne de wilde (1) sante (1) santiago caruso (1) sarah wright (1) schüssler (1) secretkey (1) semmi különös (83) seth casteel (2) shea (1) shigeru joshida (1) shiseido (6) simon zsófi (1) sisley (1) sistersoftheblackmoon (1) skagen (1) skechers (1) skintra (3) skulladay (5) smink (14) sonya flu (1) sothys (2) sovrin (1) stacey baker (1) stargazer (1) star wars (6) steven klein (1) stop ttip (1) street art (4) street commando (1) szappanvarazs (1) szemkörnyékápolás (3) szépségápolás (14) szobrászat (1) szuharevszki (1) szürrealizmus (1) takácsmáté (1) tangleteezer (1) természet (1) természetfotó (2) terredhermes (1) teszt (27) tetoválás (15) thesolution (1) the filigree (1) thisisredy (1) thomasdevaux (1) thombrowne (2) tom ford (1) torvenius (1) trendhim (1) trndprojekt (1) uriage (8) utazás (2) vagheggi (2) valentino (1) Valeria Chorozidi (2) varga herbal (1) veet (1) vegán (1) verawang (1) veres máté (1) versace (1) vinylux (1) virágbéke (3) vizuál&kult (10) vizuál kult (281) walter schels (1) wang (1) waso (1) wave gothic treffen (1) webshop (10) weleda (4) witkin (1) womensecret (1) worldpressphoto (3) yamato (2) yamuna (12) yaya (1) yogitea (1) yonipanties (1) yvesrocher (7) zadig (1) zadig&voltaire (1) zara (1) zawadzki (1) zene (20) zenzero (2) ziaja (5) ZO® SKIN HEALTH (1)

Külső feed

Houston we have a problem

süti beállítások módosítása