Korábban is írtunk már itt a blogon a különböző fekete étkekről, most pedig, lévén nagy tésztarajongó, a fekete tészták kerülnek sorra.
Ha az ember veszi a fáradságot, és van ideje, akkor az igazi góteledel előállításának legjobb módja a házi tészta elkészítése. A kézzel készült házitészták ugyanis nagyon egyszerű módszerekkel színezhetőek, sárgára sáfránnyal, narancsra paradicsom- vagy csipkebogyószósszal, pirosra céklával, zöld pedig spenóttal. Ha a cél a fekete tészta, akkor kék vagy fekete bogyós gyümölcsöket használhatunk (kökény, szeder), bár igazából tintahal tintát illene használni.
A Culinaris-ban egyébként kaphatóak ilyen tintahal tintával színezett tészták, igaz, egy cseppet borsos áron, úgyhogy ha valaki tésztaszínezésre adja a fejét, érdemes házilag előállítani a masszát és inkább befektetni 350 Ft-ot egy kis tintahal tintára (vagy többet, szintén ott). A tintát kiválóan használhatod rizottó színezésére is.
Ha pedig időnk nincs, de némi pénzmaggal azért rendelkezünk, akkor a már említett Culinaris-ban vagy a Múzeum körúton a Bio ABC-ben (esetleg itt) szerezhetünk be fekete tésztát.
Ismét egy olyan receptkönyvet szeretnék ajánlani, amely egyrészt valóban tartalmas, másrészt jól is néz ki, és már a lapozgatása is ínycsiklandó.
Az Olasz tészták -Hagyományos ételek - 400 szívből jövő recept c. kötetben megismerkedhetünk a különböző méretű, formájú tésztákkal, a területenként változó alapreceptekkel, a leghíresebb olasz tésztaételekkel, ragukkal, mártásokkal, zöldségekkel, sajtokkal és a tenger finomságaival is.
A gazdagon és igazán ízlésesen illusztrált könyv a varázslatos Itáliába repíti az olvasót, és az ember szinte késztetést érez rá, hogy azonnal kipróbálja a húsos tésztákat, a legfinomabb tésztasodákat, a gnocchit, a malfattit és a canderlit.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.