sheabouteverything

† főleg, ami fekete †

5 dolog, ami nem hiányozhat egyetlen tavaszi teraszról sem

kertesotthon-terasz-erkely-balkon-kerti-kellek.jpgMindannyian alig várjuk már, hogy végre elinduljon a 2021-es kertszezon. A forró nyári esték még odébb vannak, de a terasz és a balkon csinosítgatásának azonban már most nekifoghatunk. Utánanéztem, melyek a legfrissebb trendek, és megmutatom, hol szerezheted be a legfontosabb darabokat jó minőségben és jó áron itthonról.

1. AZ IDEI ÉV SLÁGERE: A KÜLTÉRI SZŐNYEG

A kültéri szőnyeg egy roppant hasznos dolog. Túl azon, hogy eszméletlenül feldobják és otthonossá varázsolják a legkisebb erkélyt, erkélyecskét is, mezitláb üldögélve is élvezhetjük a reggeli napsugarakat illatos kávénk kíséretében.

Nagyon jól szuperálnak játszószőnyegként is egy árnyas fa alatt, de arra is alkalmasak, hogy a csupasz betonburkolatot, félkész megoldásokat ideiglenesen elrejtsd. Vagy éppen ellenkezőleg, vadonatúj teraszburkolatod védelme is fontos szempont lehet, amikor egy ilyen fantasztikus kültéri szőnyeg beszerzése mellett döntesz.kulteri-szonyeg-kerek.jpg

A legfontosabb dolog a kültéri szőnyeg kiválasztásánál az alapanyag: keress UV álló, könnyen tisztítható darabokat, praktikusan érdemes olyan kivitelt választani, amit egyszerűen megfordíthatsz, ha kicsit változtatnál a stíluson, vagy nem érsz rá takarítani ;).

A szizál és a szintetikus polipropilén alapanyagú kültéri szőnyegek teljesen esőállóak, akár fedetlen teraszon, kertben is használhatod. Nulla fok alatt viszont tönkremennek, úgyhogy legkésőbb október végén tedd el őket egy kis téli pihenőre, hogy sokáig gyönyörködhess még benne. Tipp: kiválóan hasznosíthatod a hidegebb időszakban konyhai szőnyegként a sötétebbik oldalukat.kor-alaku-kulteri-szonyeg--fordithato-6382.jpg

Ez a divatos azték (tribal, ethnic vagy hívjuk bárhogy) mintás kültéri szőnyeg megfordítható, és anyagának köszönhetően vízálló. Egyszerűen leseperhetjük róla a falveleket, kirázhatjuk belőle a port.  Leginkább ez a stílus áll közel hozzám, de a pálmafástól a geometriai motívumos szőnyegekig mindenféle stílusban találsz kültéri kerti szőnyegeket.

2. MUTASD A VIRÁGCSEREPED, ÉS MEGMONDOM, KI VAGY!

Madarat tolláról, embert virágcserepéről: nincs az az erkély, ahová ne férne el egy balkonláda a korláton, vagy egy-egy mutatós virágcserép. A mediterrán mozaikos, a romantikus, vintage virgámintás vagy a rusztikus változatok közt biztosan találunk olyat, ami passzol otthonunk stílusához!kertesotthon-viragcserep.jpg

A virágcserepek vásárlásakor fontos átgondolni, hogy fagyálló cserépre van-e szükségünk, és hogy mekkora méretben gondolkodjunk. A kisebb méretű cserepeket viszonylag ritkán hagyja kint az ember télre (nálam egyedül az árvácskák vannak ilyenben), és - hacsak nem varjhájat, kövirózsát tartasz benne -  a teraszon, erkélyen sem kell feltétlen fagyálló cserép, mivel jó eséllyel nem tartasz benne olyan növényt, ami bírja a hideget. Fontos, hogy alapvetően a növény határozza meg majd, mire van szükséged.

Az alábbi grafitszürke kerámiacserepekkel közel egy éve szemeztem: imádom, hogy így szettben lehet kapni, egy-egy 16, egy 13 és egy 9,8 centi átmérőjű cseréppel (a hozzáillő alátéteket itt találod). Bármilyen kisebb helyigényű növény fantasztikusan mutat benne. Mivel egyszerre rusztikus és elegáns, az árvácska, egy futó szobanövény vagy a kaktusz is jól fog benne kinézni.kertesotthon-viragcserep-biborpletyka-kertblog-1.jpg

kertesotthon-viragcserep-kaspo-agyag-kereamia-blog-5.jpg

keramia-viragcserep-10776.jpg

keramia-viragcserep-szettben-teraszra.jpg

3. AZOK A CSODÁLATOS ILLATGYERTYÁK

A tavaszi, nyári esték kényeztető hangulatáról gondoskodj egy jól megválasztott illatgyertyával. Erdei levegő, könnyed vanília vagy friss, harmatos rózsa vagy citrusos illatok? A hőálló üvegben kínált,  varázslatos  Yankee Candle gyertyák közt biztosan te is találsz olyat, amely számodra kedves emlékeket. Ha pedig nyáresti partira vagy hivatalos, és szeretnél a bor mellé valami személyes ajándékot is, nézz körül a Kert és Otthonbolt kínálatában.yankee-candle-nyari-illatgyertya.jpgAz én kedvencem a képen látható Dreamy Summer Nights illatgyertya: a cédrus fás jegyeit kellemesen könnyeddé és játékossá varázsolja a friss narancs és az édes vanília aromája. 

4. VILÁGÍTÁS: MÉCSESEK, LÁMPÁSOK

Van-e jobb érzés egy dolgos tavaszi nap után a pislákoló lámpa fényénél üldögélni esténként az erkélyen vagy a teraszon? A város fényei, a kertből beszűrődő halk neszek - akár a nyüzsgő városban, akár egy csendesebb faluban van otthonunk, egy vintage stílusú (ledes) viharlámpás, egy olajlámpa vagy egy mediterrán hangulatú mécsestartó, egy keleties, óarany függőlámpa, a napelemes üvegmécses  vagy egy öntöttvas gyertyatartóban lévő gyertya visszafogott fénye kellemes meghittséggel tölti el az estét.kertesotthon-vilagitas.jpg

Ha téged is beszippantott a különleges mécsestartók és lámpák világa, te is számtalan ötletet meríthetsz a webshop kínálatából.96619-10156.jpgEz a betonból készült olajlámpa nagyszerű választás, ha a modernebb irányzatokat kedveled. Használat után a lánglefújtó kupakkal könnyedén elolthatod a lámpást. A háromnegyed részig töltött lámpát már csak súlya miatt is biztonságosan tudod használni.  

5. LOCSOLÓKANNÁK ÉS KERTI SZERSZÁMOK

Nos, miután minden külsőségen túlvagyunk, világítástól a szőnyegen keresztül a cserepekig, ejtsünk néhány szót azokról a dolgokról is, melyekre a növények ápolása miatt van szükségünk. Beszéljünk hát a stílusos kerti szerszámokról és locsolókannákról, növénypermetezőkről. Erkélyeden, teraszodon ízlésedtől és habitusodtól (és a helyszíntől) függően tarthatsz olyan növényeket is, melyekhez tavasztól őszig szinte hozzá sem kell nyúlni. Ilyenek pl. a pozsgások, varjúhájak, kaktuszok.kertesotthon-viragcserep-kertblog-locsolo-kanna-4.jpg

De sok példát látunk komplett dzsungelekre is egy-egy erkélyen: ha nem tűz nagyon a nap, akkor minden további nélkül meg lehet próbálkozni a levelükkel díszítő, viszonylag vízigényes árnyékliliomok (hosták) tartásával, de nevelhetünk színpompás, virágzó növényeket is kisebb-nagyobb cserepekben, balkonládákban vagy akár függőkertet is kialakíthatunk.

Egy kisebb erkélyen nincs nagyon hová eldugni a kerti szerszámokat, sőt, dönthetünk úgy is, hogy egyéniségünket, stílusunkat adabszurdum a locsolókannánkkal szeretnénk reprezentálni. Nekem nagyon tetszenek ezek a régi parfümösüvegeket idéző növénypermetezők, de nem vetem meg a bádogkannákat, és ez a mediterrán hangulatot árasztó bádogcsoda is nagyon tetszik. 

kertesotthon-locsolo.jpgA locsolókanna kiválasztásakor két dologra érdemes figyelni. Először is, bármily praktikusnak is tűnik 10 liter vizet felhalmozni az erkélyen és megspórolni a fürdőszobába rohangálást vízért, nem fogjuk tudni felemelni a kannát, és meglocsolni a polcon lévő növényeket. Válasszunk olyan kannát, amit vízzel telve is elbírunk, és fel tudunk majd emelni anélkül, hogy szanaszét locsolnánk a vizet. Ami még fontos lehet, az a locsolókanna "csőre" illetve annak hossza: ha több dús levélzetű növényünk van, és sűrűn rendeztük a cserepeket, érdemesebb szűkebb és hosszabb csőrű változatot keresnünk - olyat, amivel aztán kedvünkre manőverezhetünk a növények között.

Biztosan sokan vagytok, akik hozzám hasonlóan egész télen a virághagyma-kínálatot böngésztétek, és a 2021-es kerti trendeket kutattátok az interneten.

A Kert és otthonbolt kínálatában ti is egész évben megtalálhatjátok kedvenceiteket, hiszen nem csak a tavaszi-nyáron szezon újdonságait találjátok meg náluk. Az öntöttvas madáretetők, tűzrakók, beltéri dekorációk éppoly kellemesek a szemnek, mint a stílusos konyhai kiegészítők, a beltéri virágtartók és egyéb design-termékek. Szeretettel ajánlom a kínálatukat! 

TOVÁBB A KERT ÉS OTTHONBOLTRA > 

A bejegyzés trackback címe:

https://sheabouteverything.blog.hu/api/trackback/id/tr2416457910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Címkék

#KEDVEZMÉNYES VÁSÁRLÁS KUPONKÓDDAL (4) #skulladay (13) 4711 (1) abramovitch (1) AcquadiParma (1) aden (1) adora (1) Aëla Labbét (1) ajándékcsomag (2) akoma (1) albertooliveira (1) alexander mcqueen (2) aliceauaa (1) alison scarpulla (1) alkmie (1) állatvédelem (4) altnőder emese (1) anandam (1) andaluzina (2) andykehoe (1) angel muse (1) angerer (1) annabel de vetten (1) annie leibovitz (2) anny (2) answear (9) anton corbijn (1) apavita (1) apivita (6) arcápolás (10) architect (1) ariel (2) armani (1) army (3) aromax (14) arpad slancik (1) arthur tress (1) astor (8) Astor (1) ásványbörze (2) avon (87) avoncollections (1) az év természetfotósa (2) babakészítés (4) balea (3) banksy (1) bariesun (1) barnys (2) bart hess (1) battila (1) bbkrem.hu (1) beautyofjoseon (1) benergo (1) ben hopper (1) Berlin (1) betty baker (1) between (1) biano (1) bibian blue (2) biobaza (3) bioderma (15) biooil (1) biopont (7) birimagdi (1) bíró roland (1) blackmilk (1) black nail cabaret (7) bnc (1) body shop (1) bombcosmetics (4) bonprix (1) bőrápolás (203) bottegaverde (2) bourjois (6) bükfürdő (1) by blondie (5) by emke (6) by esc (2) by haren kayez (1) by nina (19) by oriza (918) carine peynaud (1) carven (1) catrice (5) ccc (2) cerave (1) cetaphil (1) ceva (1) chanel (3) chefgomba (16) chen man (1) christophe kutner (1) cipoplaza (1) clarins (9) claudia schiffer (1) cnd (2) CND (3) codie young (1) concept art (2) coolvision (1) corvina (1) cos (1) cosibella (9) cosplay (9) cosrx (1) créemorganics (1) csepel (1) csomagolás (1) curaprox (1) danubiushotels (1) dan hillier (1) darkravenasylum (2) deichmann (1) dekor (2) del toro (1) demobaza (1) dermacol (1) dermalogica (1) dermedic (4) dewayne flowers (1) diamondfogfehérítés (1) dior (3) disturbia (7) divat (183) diy (27) dm (4) dofka zsuzsanna (1) dolce&gabbana (2) dollskill (1) doridea (3) douglas (10) drk (2) drkxcsepel (1) dropofnature (1) dr organic (8) dulux (2) egészség (6) ekcéma (1) ékszer (14) életmód (3) ellen rogers (1) emilythestrange (1) emporium (1) engelsrufer (1) English content (5) erborian (1) erevos aether (1) erica berkowitz (2) eric lacombe (1) essence (6) esteelauder (1) estelle thild (1) eszem (1) eszemiszom (65) evelinecosmetics (1) fa (1) fabio magalhaes (1) facosmetics (1) fandrpartner (1) fantich young (1) fashion (147) fashionwatch (4) fekete (50) feketezaj (2) felco (1) fenntarthatóság (1) fétis (2) FF (7) film (5) florasense (1) fogápolás (4) foreo (22) fosoo (1) fotográfia (96) frudia (1) Fuco Ueda (1) fumax (2) fürdőbomba (1) galliano (1) game of the thrones (2) garbage art (1) gardenexpo (1) gareth pugh (1) garnier (1) gaultier (1) gelareh (2) gervida (1) ginorossi (1) givenchy (1) Gregory Raymond Halili (1) guerlain (4) guy denning (1) gyerekrajz (1) gymbeam (2) gypsywarrior (1) h2x (1) haj (3) hajápolás (15) hakuchi (1) halloween (18) Hanne van der Woude (1) hashtag london (5) headandshoulders (2) hector rene (1) heidi klum (1) helia-d (2) hellosmoothie (1) hello kitty (1) heti etsy (8) himalaya (1) hímzés (5) Hirotoshi Ito (1) hm (13) hmbeauty (1) holikaholika (1) hush hush (4) iillat (1) ike (1) ikea (1) ilcsi (1) illóolaj (11) ilse moore (1) imageskincare (13) institutoespanol (1) interjú (15) isad (1) isadora (26) Ishibashi Yui (1) jacsó balázs (1) japán szekció (28) jar (1) jason freeny (1) játék (16) jimjams (1) jimmy nelson (1) joe black (1) john kenn mortensen (1) joshua hoffine (1) Juha Arvid Helminen (1) julien martinez (1) kalis (1) kalligráfia (2) kamedis (2) karácsony (5) karbonoir (1) karcos (1) Katarzyna Konieczka (1) kate moss (1) katonadolog (8) KatVonD (4) katy perry (1) kazuhiro hori (1) kenzo (1) képzőművészet (102) kert (23) kevecosmetics (1) kézápolás (3) khamitova (1) kiállítás (31) kidexpo (1) killstar (5) klecksography (2) klekszográfia (1) kneipp (1) kollagén (1) koncept (1) kónyamelinda (1) könyvajánló (29) koreaiszépségápolás (3) körömfestés (12) koromgyerek (1) kreinbacher (1) kristenhair (2) kristmort (1) kris kuksi (1) lábápolás (1) lady gaga (5) LAGirl (1) lakasparfum (1) lakberendezés (17) lancaster (3) langhaarmadchen (1) last rites gallery (3) la beau macabre (1) lebanon hanover (1) lego (2) lenor (3) lepetitmarseillais (1) le beau macabre (4) liam sparkes (1) lierac (1) lillafufavi (1) lionel messi (1) lip service (1) loreal (2) lostandfound (5) louise thomas (1) lovecraft (1) lucja lange (2) luke chueh (1) lush (62) MAC (34) macabre gadgets (1) madárhatározó (1) madeline pool (1) magyarmadártaniegyesület (1) magyar méz manufaktúra (2) mahlimae (1) make (1) make up (79) malgorzata dudek (1) mango (1) manicpanic (2) manna (5) Marcin Tyszka (2) marionnaud (8) márkusdóra (1) mars (1) maszk (1) maurizio di iorio (1) mavex (1) maxfactor (7) maybelline (1) mccormack (1) medicine (2) messelia (1) méz (3) michaelkors (1) michael hutter (1) mikrobiom (1) mimö (1) miss sporty (2) mixa (1) mondocon (7) monstror (1) moschino (1) mr finch (1) mugler (1) myrna moonstruck (1) nagash (3) nailympia (1) napozás (13) narcisorodriguez (1) natúrkozmetikum (7) naturol (1) neogence (1) nespresso (15) nestlé (1) neutrogena (2) new yorker (3) nick cave (2) nina röder (1) nine inch nails (1) nivea (1) noahscalin (2) notino (7) novák tünde (5) nubu (1) nuit (3) nuxe (4) nyereményjáték (4) Oleg Oprisco (1) olvass! (31) opi (1) organicforce (1) oriflame (1) ORMEDIC (1) palmers (1) palmolive (1) pandanutrition (1) parfüm (34) parkkiadó (1) paul booth (1) paweltotoroadamiec (1) pedigree (4) Pentti Sammallahti (1) petmedbydrkelen (1) philip riches (1) phyto (1) pibu (1) pigmentfoltok (1) pipere gönc (660) police (2) polifarbe (2) primacbd (1) procter&gamble (11) program (1) prom (2) promóció (313) pszichológia (4) queenofdarkness (2) recept (23) redchocholate (1) revalid (1) revitalash (1) revolution (1) revox (3) revox plex (1) revuele (1) rimmel (7) rimmel neffati (1) rodarte (1) rod luff (1) rossetti (3) rossmann (3) rowenta (1) royalclinics (10) s.oliver (1) sajtóközlemény (1) sally hansen (8) sándor nagy tünde (1) sandro miller (1) sanne de wilde (1) sante (1) santiago caruso (1) sarah wright (1) schüssler (1) secretkey (1) semmi különös (83) seth casteel (2) shea (1) shigeru joshida (1) shiseido (6) simon zsófi (1) sisley (1) sistersoftheblackmoon (1) skagen (1) skechers (1) skintra (3) skulladay (5) smink (14) sonya flu (1) sothys (2) sovrin (1) stacey baker (1) stargazer (1) star wars (6) steven klein (1) stop ttip (1) street art (4) street commando (1) szappanvarazs (1) szemkörnyékápolás (3) szépségápolás (14) szobrászat (1) szuharevszki (1) szürrealizmus (1) takácsmáté (1) tangleteezer (1) természet (2) természetfotó (2) terredhermes (1) teszt (27) tetoválás (15) thesolution (1) the filigree (1) thisisredy (1) thomasdevaux (1) thombrowne (2) tom ford (1) torvenius (1) trendhim (1) trndprojekt (1) uriage (8) utazás (2) vagheggi (2) valentino (1) Valeria Chorozidi (2) varga herbal (1) veet (1) vegán (1) verawang (1) veres máté (1) versace (1) vinylux (1) virágbéke (3) vizuál&kult (10) vizuál kult (281) walter schels (1) wang (1) waso (1) wave gothic treffen (1) webshop (10) weleda (4) witkin (1) womensecret (1) worldpressphoto (3) yamato (2) yamuna (12) yaya (1) yogitea (1) yonipanties (1) yvesrocher (7) zadig (1) zadig&voltaire (1) zara (1) zawadzki (1) zene (20) zenzero (2) ziaja (5) ZO® SKIN HEALTH (1)

Külső feed

Houston we have a problem

süti beállítások módosítása