sheabouteverything

† főleg, ami fekete †

Zero waste & szabadság AZOKON a napokon is

Ebben a posztban a YoniPanties menstruációs bugyik kapcsán azt a témakört járom körül, hogy miért érdemes egy próbát tegyél a mensibugyikkal akkor is, ha nem tartod magad radikális zöldnek.yoni-menstruacios-bugyi.jpg

MENSIBUGYIK: FENNTARTHATÓSÁG ÉS SZABADSÁGÉRZET

Fenntarthatóság, hulladékmentesség, zero waste – ha rendszeresen tekergetsz a közösségi médiában, akkor tudod, hogy most mindenki, mindent ezzel próbál eladni. Én is beleírtam a címbe ugyebár. 

A zero waste és a hulladékmentesség a menstruációs bugyik kapcsán is felmerül, sőt - de az igazi előnye mégiscsak az a szabadságérzet és praktikum, amit viselőjének nyújt azokon a bizonyos napokon is.

Ha épp várod, hogy megjöjjön, nem kell külön felkészülnöd egy betéttel, mert a vékonyabb bugyik pont elég biztonságot nyújtanak a meglepetésekhez, remekül használhatod őket éjszaka is, nem gyűrődnek, nem mozdulnak el, nem csavarodnak rá a bugyira - kicsit később bővebben is kifejtem ezeket a szempontokat.

Abban nem feltétlen értek egyet, hogy nulla szemetet termel használatukkal az ember, mert azért csak kimosod, csak használsz vizet (és nem tudom összehasonlítani ezeket a költségeket ill. magát az ökológiai lábnyomot a szemétfeldolgozás költségeivel), de az biztos, hogy a kuka nem feltétlen lesz tele menstruációs hulladékkal, főleg, ha valaki pl. menstruációs kehellyel együtt használja. 

BŐRBARÁT ANYAGOK, ÚJRAFELDOLGOZHATÓSÁG ÉS PÉNZMEGTAKARÍTÁS

A megszokott menstruációs eszközök sok-sok kemikáliát, ftalátokat, biszfenolokat (BPA, BPS) tartalmazhatnak, amelyek bizonyítottan megzavarják a hormonháztartást és akár rákot is okozhatnak. Emellett sokakat irritálhatnak a készítés során használt anyagok, allergén tünetek, kellemetlen viszketést, hüvelyi folyást is okozhatnak. Ez szintén egy nagyon fontos szempont.

Ehhez hozzájön, hogy egy vagyonba kerülnek a különböző méretű, formájú tamponok, betétek, és mind-mind a szemétbe kerülnek – és természetesen nem lehet őket újrafeldolgozni.  Természetesen kinek milyen a vérmérséklete, annyi és olyan típusú menstruációs eszközt használ, de mosható betéttel, menstruációs kehellyel együtt használva hosszú távon megtérülhet az áruk.

SZERINTEM: A LÉNYEG A SZABADSÁG ÉS A PRAKTIKUM

Hello YoniPanties, viszlát, mensi-balesetek!

Kivel ne történtek volna meg az évek során azok a balesetek, amikor a betét átázott, a tampon szivárgott, és egy sebtiben derékra kötött pulcsival kellett megoldani a helyzetet? Melyikünket ne kergetné kétségbeesésbe egy késő menzesz, amikor minden áldott nap teljes tampon- és betétarzenállal a táskában (és a bugyiban) kell munkába, suliba menni, mert ugye bármelyik pillanatban megjöhet?

Az egyik legpraktikusabb az egész mensibugyi-dologban az, hogy nem kell magad túlaggódnod a fenti esetekben, kényelmesen és lazán futhatsz neki egy táncpróbának vagy egy jógaórának, akkor is, ha „mindenórás” vagy, és akkor is, ha már megjött.

Ezért nem fog átázni a Yoni menstruációs bugyid

A menstruációs bugyik, így a Yoni bugyik is több réteggel készülnek: belül van egy, a tisztasági betétnél nem vastagabb nedvszívó réteg, amely magába szívja a nedvességet. Itt a választott bugyi típusától függően akár 4 tamponnyi vérről is beszélhetünk, tehát éjszakára is ideális választás lehet.

A felső anyag, amely bőröddel is találkozik, OEKO-TEX® 100% pamut, ami antibakteriális, nem okoz kellemetlen viszketést, irritációt.

És ami miatt biztosan nem ázik át, az az alsó védőréteg. Ez az anyag annak ellenére, hogy nem engedi át a folyadékot, nem úgy zár, mint egy nejlonbugyi, szóval a bőröd ettől még nem pálik be, és ráadásul a rossz szagokat is semlegesítik a felhasznált anyagok.

Melyik mensibugyit válaszd?

Érdemes több bugyit is beszerezni, és a vérzés erősségének megfelelőt választani. Mindenképpen érdemes otthon is kipróbálnod, és meggyőződnöd strapabírásukról ahhoz, hogy házon kívül is komfortosan viselhesd.

Választhatod pl. a hipszterfazonú YoniLove bugyit, ami 1 tamponnyi vért tud megtartani, ezért ideális a gyengébb napokra, akár éjszakára is, hiszen nem tud elmozdulni a nedvszívó réteg, mint egy betét. De jó szolgálatot tesz akkor is, amikor várod, hogy megjöjjön, de nem akarsz külön ezzel foglalkozni mondjuk edzésen vagy túrázás közben.

A trendi YoniVibes oldalsó része feljebb szabott, akárcsak az oldalt csipkebetétes és szuperszexi YoniFun bugyié: ezek 1-2 tamponnyi vérre vannak kalibrálva, szintén a lazább napokra lehetnek jó választások, vagy akkor, ha a tamponcserével még elbíbelődsz, de tisztasági betétről pluszban hallani sem akarsz.

Itt az ideje megválnod a régi tundrabugyidtól is…

A 4 rétegű bugyik akár 2-3 tampont is helyettesíthetnek, és még nagyon, de nagyon messze vannak a „stukabugyi” fazontól. A YoniLace csipkegumírozással, az oldalt áttetsző YoniSensual pedig szintén nagyon érzékien fest, és nagyon jól kiemeli a gömbölyded formákat.

Hogyan zajlik a  menstruációs bugyik cseréje és a mosás?

Ahogy írtam, mindenképp jó, ha ismered nagyjából, hogyan alakulnak a vérzéseid, így könnyebben tervezhetsz. Az biztos, hogy irodai, iskolai környezetben azért át kell gondolnod a cserét is (ha betét vagy tampon nélkül hordod). Mindenképpen jó, ha van nálad egy műanyag doboz vagy zacskó (pici uzsonnásdoboz pl.), amiben mosásig tárolhatod. A Yoni bugyid egy zárható műanyag tokban érkezik, így gond nélkül szállíthatod csere után, és tárolhatod benne használaton kívül, tiszta, száraz állapotban is a bugyit. Külföldi oldalakon már láttam oldalt diszkrét tépőzáras vagy ilyen apró kapcsokkal nyíló (mint a melltartódkapocs) fazonokat is, na az az igazi nonpluszultra, de addig is marad ez a megoldás. Sőt, olyat is láttam, ahol plusz mosható betétet tudsz becsúsztatni a felső réteg alá (mint a melltartó szivacspárnája), szerintem ez is nagyon jó ötlet.

Otthon, ha levetted, kézi mosószerrel és gépben is mosható 40 fokon, de fontos, hogy öblítőt ne használj, és a szárítógépbe se dobd bele, mert ezek vékonyítják a közbenső betét anyagát, és bár a bugyinak nem lesz baja, de a célnak nem fog megfelelni, ha nem tudja magába szívni az adott mennyiségű folyadékot. Mosás előtt mindenképp nyomkodd ki hideg vízben belőle a vért, ne csavargasd, csak finoman nyomd ki a nedvességet belőle.

És hogyan válnak be a Yoni bugyik a gyakorlatban?

Hozzám a YoniVibes fazon érkezett tesztelésre, eleve tetszett a sportos fazon és ez a sötétpiros árnyalat is bejött. Nem mellesleg nem nehéz megkülönböztetni minden mástól, amikor a mosógépből átpakolok a szárítógépbe – a mensibugyikat nem lehet szárítógépbe tenni, ahogy fent is írtam.

Az anyaga finom pamut, kifejezetten vékonynak mondanám, a színe pont az a jó, ugyanaz a sötétpiros árnyalat, amit a neten is látsz. A varrások erősek, jól el vannak dolgozva, és a méret is megfelelt a megadott adatoknak. Ennek a YoniPanties bugyinak a betétes része nem vastag, nekem vékonyabbnak tűnik, mint egy „normál” betét.

Első használat előtt 30 fokon kimostam, szabad levegőn szárítottam bent a lakásban. Ahogy terveztem is, az utolsó napokon illetve vetettem be. Nem szivárog, jól tartja a nedvességet, kifejezetten kényelmes, laza viselet, az ember hajlamos róla teljesen megfeledkezni. Egy tamponnal kiegészítve a többi napon is tudod használni, mert jól helyettesíti a biztonsági betétet is, egyátalán nem kényelmetlen, nem gyűrődik, nem mozdul el stb.

Boldogság-garancia

Végül pedig, ha még mindig vacilálnál, a Yoninál arra is lehetőséged van, hogy ha méretprobléma van, akkor 14 napon belül visszaküldd a terméket, ha pedig mégsem vált be a bugyi, 30 napon belül visszafizetik az árát. A YoniLove bugyit már 2990 Ft-ért beszerezheted, egy próbát mindenképpen megér, ha egyelőre csak barátkozol a mensibugyi gondolatával. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sheabouteverything.blog.hu/api/trackback/id/tr5916744776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Címkék

#KEDVEZMÉNYES VÁSÁRLÁS KUPONKÓDDAL (4) #skulladay (13) 4711 (1) abramovitch (1) AcquadiParma (1) aden (1) adora (1) Aëla Labbét (1) ajándékcsomag (2) akoma (1) albertooliveira (1) alexander mcqueen (2) aliceauaa (1) alison scarpulla (1) alkmie (1) állatvédelem (4) altnőder emese (1) anandam (1) andaluzina (2) andykehoe (1) angel muse (1) angerer (1) annabel de vetten (1) annie leibovitz (2) anny (2) answear (9) anton corbijn (1) apavita (1) apivita (6) arcápolás (10) architect (1) ariel (2) armani (1) army (3) aromax (14) arpad slancik (1) arthur tress (1) astor (8) Astor (1) ásványbörze (2) avon (87) avoncollections (1) az év természetfotósa (2) babakészítés (4) balea (3) banksy (1) bariesun (1) barnys (2) bart hess (1) battila (1) bbkrem.hu (1) beautyofjoseon (1) benergo (1) ben hopper (1) Berlin (1) betty baker (1) between (1) biano (1) bibian blue (2) biobaza (3) bioderma (15) biooil (1) biopont (7) birimagdi (1) bíró roland (1) blackmilk (1) black nail cabaret (7) bnc (1) body shop (1) bombcosmetics (4) bonprix (1) bőrápolás (203) bottegaverde (2) bourjois (6) bükfürdő (1) by blondie (5) by emke (6) by esc (2) by haren kayez (1) by nina (19) by oriza (918) carine peynaud (1) carven (1) catrice (5) ccc (2) cerave (1) cetaphil (1) ceva (1) chanel (3) chefgomba (16) chen man (1) christophe kutner (1) cipoplaza (1) clarins (9) claudia schiffer (1) cnd (2) CND (3) codie young (1) concept art (2) coolvision (1) cos (1) cosibella (9) cosplay (9) cosrx (1) créemorganics (1) csepel (1) csomagolás (1) curaprox (1) danubiushotels (1) dan hillier (1) darkravenasylum (2) deichmann (1) dekor (2) del toro (1) demobaza (1) dermacol (1) dermalogica (1) dermedic (4) dewayne flowers (1) diamondfogfehérítés (1) dior (3) disturbia (7) divat (183) diy (27) dm (4) dofka zsuzsanna (1) dolce&gabbana (2) dollskill (1) doridea (3) douglas (10) drk (2) drkxcsepel (1) dropofnature (1) dr organic (8) dulux (2) egészség (6) ekcéma (1) ékszer (14) életmód (3) ellen rogers (1) emilythestrange (1) emporium (1) engelsrufer (1) English content (5) erborian (1) erevos aether (1) erica berkowitz (2) eric lacombe (1) essence (6) esteelauder (1) estelle thild (1) eszem (1) eszemiszom (65) evelinecosmetics (1) fa (1) fabio magalhaes (1) facosmetics (1) fandrpartner (1) fantich young (1) fashion (147) fashionwatch (4) fekete (50) feketezaj (2) felco (1) fenntarthatóság (1) fétis (2) FF (7) film (5) florasense (1) fogápolás (4) foreo (22) fosoo (1) fotográfia (96) frudia (1) Fuco Ueda (1) fumax (2) fürdőbomba (1) galliano (1) game of the thrones (2) garbage art (1) gardenexpo (1) gareth pugh (1) garnier (1) gaultier (1) gelareh (2) gervida (1) ginorossi (1) givenchy (1) Gregory Raymond Halili (1) guerlain (4) guy denning (1) gyerekrajz (1) gymbeam (2) gypsywarrior (1) h2x (1) haj (3) hajápolás (15) hakuchi (1) halloween (18) Hanne van der Woude (1) hashtag london (5) headandshoulders (2) hector rene (1) heidi klum (1) helia-d (2) hellosmoothie (1) hello kitty (1) heti etsy (8) himalaya (1) hímzés (5) Hirotoshi Ito (1) hm (13) hmbeauty (1) holikaholika (1) hush hush (4) iillat (1) ike (1) ikea (1) ilcsi (1) illóolaj (11) ilse moore (1) imageskincare (13) institutoespanol (1) interjú (15) isad (1) isadora (26) Ishibashi Yui (1) jacsó balázs (1) japán szekció (28) jar (1) jason freeny (1) játék (16) jimjams (1) jimmy nelson (1) joe black (1) john kenn mortensen (1) joshua hoffine (1) Juha Arvid Helminen (1) julien martinez (1) kalis (1) kalligráfia (2) kamedis (2) karácsony (5) karbonoir (1) karcos (1) Katarzyna Konieczka (1) kate moss (1) katonadolog (8) KatVonD (4) katy perry (1) kazuhiro hori (1) kenzo (1) képzőművészet (102) kert (22) kevecosmetics (1) kézápolás (3) khamitova (1) kiállítás (31) kidexpo (1) killstar (5) klecksography (2) klekszográfia (1) kneipp (1) kollagén (1) koncept (1) kónyamelinda (1) könyvajánló (28) koreaiszépségápolás (3) körömfestés (12) koromgyerek (1) kreinbacher (1) kristenhair (2) kristmort (1) kris kuksi (1) lábápolás (1) lady gaga (5) LAGirl (1) lakasparfum (1) lakberendezés (17) lancaster (3) langhaarmadchen (1) last rites gallery (3) la beau macabre (1) lebanon hanover (1) lego (2) lenor (3) lepetitmarseillais (1) le beau macabre (4) liam sparkes (1) lierac (1) lillafufavi (1) lionel messi (1) lip service (1) loreal (2) lostandfound (5) louise thomas (1) lovecraft (1) lucja lange (2) luke chueh (1) lush (62) MAC (34) macabre gadgets (1) madárhatározó (1) madeline pool (1) magyarmadártaniegyesület (1) magyar méz manufaktúra (2) mahlimae (1) make (1) make up (79) malgorzata dudek (1) mango (1) manicpanic (2) manna (5) Marcin Tyszka (2) marionnaud (8) márkusdóra (1) mars (1) maszk (1) maurizio di iorio (1) mavex (1) maxfactor (7) maybelline (1) mccormack (1) medicine (2) messelia (1) méz (3) michaelkors (1) michael hutter (1) mikrobiom (1) mimö (1) miss sporty (2) mixa (1) mondocon (7) monstror (1) moschino (1) mr finch (1) mugler (1) myrna moonstruck (1) nagash (3) nailympia (1) napozás (13) narcisorodriguez (1) natúrkozmetikum (7) naturol (1) neogence (1) nespresso (15) nestlé (1) neutrogena (2) new yorker (3) nick cave (2) nina röder (1) nine inch nails (1) nivea (1) noahscalin (2) notino (7) novák tünde (5) nubu (1) nuit (3) nuxe (4) nyereményjáték (4) Oleg Oprisco (1) olvass! (30) opi (1) organicforce (1) oriflame (1) ORMEDIC (1) palmers (1) palmolive (1) pandanutrition (1) parfüm (34) parkkiadó (1) paul booth (1) paweltotoroadamiec (1) pedigree (4) Pentti Sammallahti (1) petmedbydrkelen (1) philip riches (1) phyto (1) pibu (1) pigmentfoltok (1) pipere gönc (660) police (2) polifarbe (2) primacbd (1) procter&gamble (10) program (1) prom (2) promóció (311) pszichológia (4) queenofdarkness (2) recept (23) redchocholate (1) revalid (1) revitalash (1) revolution (1) revox (3) revox plex (1) revuele (1) rimmel (7) rimmel neffati (1) rodarte (1) rod luff (1) rossetti (3) rossmann (3) rowenta (1) royalclinics (10) s.oliver (1) sajtóközlemény (1) sally hansen (8) sándor nagy tünde (1) sandro miller (1) sanne de wilde (1) sante (1) santiago caruso (1) sarah wright (1) schüssler (1) secretkey (1) semmi különös (83) seth casteel (2) shea (1) shigeru joshida (1) shiseido (6) simon zsófi (1) sisley (1) sistersoftheblackmoon (1) skagen (1) skechers (1) skintra (3) skulladay (5) smink (14) sonya flu (1) sothys (2) sovrin (1) stacey baker (1) stargazer (1) star wars (6) steven klein (1) stop ttip (1) street art (4) street commando (1) szappanvarazs (1) szemkörnyékápolás (3) szépségápolás (14) szobrászat (1) szuharevszki (1) szürrealizmus (1) takácsmáté (1) tangleteezer (1) természet (1) természetfotó (2) terredhermes (1) teszt (27) tetoválás (15) thesolution (1) the filigree (1) thisisredy (1) thomasdevaux (1) thombrowne (2) tom ford (1) torvenius (1) trendhim (1) trndprojekt (1) uriage (8) utazás (2) vagheggi (2) valentino (1) Valeria Chorozidi (2) varga herbal (1) veet (1) vegán (1) verawang (1) veres máté (1) versace (1) vinylux (1) virágbéke (3) vizuál&kult (10) vizuál kult (281) walter schels (1) wang (1) waso (1) wave gothic treffen (1) webshop (10) weleda (4) witkin (1) womensecret (1) worldpressphoto (3) yamato (2) yamuna (12) yaya (1) yogitea (1) yonipanties (1) yvesrocher (7) zadig (1) zadig&voltaire (1) zara (1) zawadzki (1) zene (20) zenzero (2) ziaja (5) ZO® SKIN HEALTH (1)

Külső feed

Houston we have a problem

süti beállítások módosítása