Bár a mai esős-villámlós-szeles idő miatt a négy fal közé szorultunk, nem volt kedvem túl sok időt a konyhában tölteni. Fél óra alatt elkészíthető, gyors, ám finom ebéd mellett döntöttem portobello gombából.
A Portobello a barna csiperke nagyobb kalapú változata, ízre hasonló a bolti csiperkéhez - talán kissé karakteresebb -, megjelenésében azonban némileg exkluzívabb. Sokan eltávolítják a lemezeit, hogy ne színezze meg az ételt, én ezt nem tartottam szükségesnek.
Túróval és sajttal töltött portobello gomba
Recept
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 250 g túró
- só, bors, petrezselyem
- egy kisebb darab sajt
- Portobello gomba - nagy, barna kalapos
- egy szelet szalonna
- maradékmentésként paprika
Az elkészítés nem igényel különösebb előkészületet, a túrót összetörtem villával, trappista sajtot reszeltem bele, sóval, borssal, szárított petrezselyemmel fűszereztem. Ügyesen belekanalaztam a gombafejekbe - nem volt nehéz, mert kb. tenyérnyi méretűek voltak - , a tetejére pedig reszelt sajt némi szalonna és a reggeliről maradt paprika került egészen apróra felkockázva.
Lefedtem alufóliával, bedugtam a sütőbe, és amíg sült, köretnek rizst készítettem. A maradék tölteléket nemes egyszerűséggel hozzákevertem a körethez, és a tetejét saját petrezselyemmel díszítettem.
Még több recept a Chefgomba weboldalán!
Ha tetszett a poszt, kövess be Instagramon is a @sheabouteverything címen!
#reklám
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.