sheabouteverything

† főleg, ami fekete †

TESZT: AROMAX 5 AZ 1-BEN LÉGTISZTÍTÓ

Néhány hete használom itthon az Aromax 5 az 1-ben levegőtisztító készülékét - tartsatok velem, és olvassátok el, mi mindent tud ez a hasznos készülék!aromax-5-az-1-ben-levegotisztito-h.jpg

Dohányfüst, kellemetlen illatok, allergiaszezon és pollenek, vírusok és baktériumok a téli megfázásos időszakban - kinek kell mindez? Nekem biztosan nem, éppen ezért nagyon örültem, amikor lehetőségem nyílt az Aromax levegőtisztítókészülékének a tesztelésére. 

 

EGÉSZSÉGES LEVEGŐ A NYÁRI ALLERGIA- ÉS A TÉLI INFLUENZASZEZONBAN IS

 

Ez a szabadalommal rendelkező, egészségpénztári számlára is megvásárolható készülék a dobozon is jól látható tájékoztató szerint

  • megköti a vírusokat, baktériumokat,
  • fertőtlenít (UV-C),
  • kiszűri a polleneket, a penészgomba spórákat, állatszőrt,
  • semlegesíti a szagokat, és
  • optimalizálja a páratartalmat.

Különösen az allergiás, influenzás időszakokban és dohányfüstös helyiségekben lehet igazán praktikus a használata, de porallergia, betegségek utáni lábadozás vagy asztma esetén is nagyon jó hasznát veszed a lakásban, szobában, irodában.

 

A HELYISÉG MÉRETÉHEZ VÁLASSZ LÉGTISZTÍTÓT!

 

A készüléket a szoba ill. a légtér méretéhez igazítva válaszd ki, és próbáld belekalkulálni az elválasztófalakat,  nyitott-csukott ajtókat is, amikor kalkulálsz. Kétféle berendezést találsz az Aromax illóolaj webáruházban, 35-50 nm-es és 45-70 nm-es helyiség levegőjének szűrésére optimalizáltat. aromax-5-az-1-ben-levegotisztito-6.jpg

 

HOGYAN MŰKÖDIK AZ AROMAX 5 AZ 1-BEN LEVEGŐTISZTÍTÓ KÉSZÜLÉK?

 

Az AROMAX 5 az 1-ben levegőtisztító nem párologtat, hanem porlaszt, ami azt jelenti, hogy a minimális párásítás ellenére a levegőtartalom nem emelkedik 55% fölé. 

A levegőtisztító két részből áll, egy alsó víztartályból, és a tartály tetejében lévő nedves szűrőből. A készülék a nedves szűrőn keresztül áramoltatja vissza a megszűrt levegőt a szobába. LLDS rendszerrel működik, azaz vákuumozott téren keresztül többször átáramoltatja a tisztítandó levegőt. Tesztekkel igazolták (itt olvashatsz a tesztekről bővebben), hogy zárt térben a levegő 0,1-5,0 μm nagyságú részecskéinek számát a kiindulási részecskeszámhoz viszonyítva 8 órás üzemidő alatt mintegy 50%-al csökkenti, ~180 m3-es helyiségben is, és folyamatos üzemeltetéssel a tisztító hatás tovább növelhető.

aromax-5-az-1-ben-levegotisztito-1.jpgaromax-5-az-1-ben-levegotisztito-2.jpgaromax-5-az-1-ben-levegotisztito-11.jpgA vizet értelemszerűen az alsó részbe kell tölteni a MAX feliratig - ez lehet sima csapvíz, de akár Salvus víz is tölthető bele. A Salvus vizet nem egyszerű párologtatni a benne lévő magas ásványi anyag tartalom miatt, pedig nagyon jó hatása van légúti problémák esetén. Ez a készülék alkalmas rá, és porlasztással juttatja az egészséges anyagokat a levegőbe.

Tippek:

  • Az edény belső oldalán lévő MAX felirat én nem látom jól már, úgyhogy én behúztam egy filccel.
  • Mindenképpen stabil, vízszintes felületen használd a készüléket, érdemes a konyhapultra vagy polcra, asztalra tenni. 
  • A teljesítményt (erről írok még lentebb) a csatlakozón található sárga rész állításával tudod szabályozni (ehhez van egy pici kulcs a csomagolásban, de egy csavarhúzó vagy a vajazókés is megteszi).
  • Kicsomagolásnál a szűrőnél lévő, a készülék rácsos burkolatához csatlakoztatott műanyag fedés kicsúszhat, de ezt könnyen vissza lehet illeszteni a résbe, ne ijedj meg. 
  • A légfrissítő ventilátorja csendes, a készülék nem fogyaszt sokat, a szűrőre húzott, rugalmas betétet (filtert) pedig kb. fél évig tudod használni. Tartálycsere alkalmával érdemes kézzel kiöblíteni, és eltávolítani a szennyeződéseket, így jobb hatásfokkal fog működni a légfertőtlenítés.

 

ÁLLÍTHATÓ TELJESÍTÉNY, UV FERTŐTLENÍTÉS ÉS ÉJSZAKAI ÜZEMMÓD

 

Az Aromax 5 az 1-ben levegőtisztító berendezést 7 fokozatban is használhatód. 

  • A legalacsonyabb (3 V) beállítás a leghalkabb, a legmagasabb pedig a leghangosabb, viszont adott idő alatt nagyobb hatásfokkal tisztít
  • a legmagasabb két fokozatban (9 V, 12 V) már bekapcsol az UV fény is – mely a légfertőtlenítést segíti elő – és a ventilátor is jóval magasabb fokon pörög, ezáltal hangosabb is.
  • Így éjszakai használatra a 7 fokozat közül az első 3 fokozatot érdemes használni. 

aromax-5-az-1-ben-levegotisztito-3.jpgaromax-5-az-1-ben-levegotisztito-4.jpgaromax-5-az-1-ben-levegotisztito-9.jpg

A LÉGTISZTÍTÓ HASZNÁLATA ILLÓOLAJOKKAL, LÉGTISZTÍTÓ ÉS SZAGSEMLEGESÍTŐ OLDATOKKAL

Az AROMAX 5 AZ 1-BEN LEVEGŐTISZTÍTÓ KÉSZÜLÉK nem diffúzor, elsődleges funkciója nem a levegő párásítása és illatosítása, hanem a sterilebbé tétele, ezért inkább a levegőterápiás oldatokat javasolják, de persze illóolajjal is lehet használni.

Fontos, hogy kizárólag Aromax illóolajat használj, mert ezek mindig megbízható minőségűek és stabil összetételűek, és az is lényeges, hogy max. 1-2 csepp illóolajat használj, úgy, hogy a vízzel már feltöltött készülékbe cseppented az olajat.

Milyen illóolajokat Ne HASZNÁLJ a levegőtisztító készülékben?

Ne használj a készülékben a következő olajakat: ánizsolaj, bazsalikomolaj, citromos teafaolaj, édesköményolaj, fahéjolaj, indiai citromfűolaj, jázminolaj, kakukkfűolaj, kubebaolaj, szegfűszegolaj.

Az Aromax Levegőterápia illatmentes légtisztító oldat

Az Aromax Levegőterápia illatmentes légtisztító oldat nem illatos, viszont felerősít a készülék hatását, ami fontos lehet, ha beteg van a családban. 250 ml folyadék kb. 3 hónapra elegendő, heti karbantartással számolva.

Aromax Levegőterápia szagsemlegesítő oldat

Az Aromax Levegőterápia szagsemlegesítő oldatot az AROMAX 5 AZ 1-BEN LEVEGŐTISZTÍTÓ KÉSZÜLÉKHEZ fejlesztették ki. Az oldat kiegészíti a készülék hatását, és az alábbi speciális esetkben segíti elő a levegő tisztítását: az oldat kiválóan alkalmas a kellemetlen szagok – dohányfüst, ételszag – valamint az áporodott-, dohos levegő szagtalanítására. 250 ml folyadék kb. 3 hónapra elegendő, heti karbantartással számolva. aromax-5-az-1-ben-levegotisztito-5.jpg

 

TAPASZTALATAIM AZ AROMAX 5 AZ 1-BEN LÉGTISZTÍTÓVAL KAPCSOLATBAN

 

A kicsomagolás izgalmaitól és az első feltöltéstől eltekintve a továbbiakban nem kell különösebben foglalkozni a készülékkel kb. hetente kiöntöm a kertben a vizet, és újra feltöltöm a levegőtisztító tartályát csapvízzel. Nem hagyom bekapcsolva, ha nem vagyunk itthon, és a macskát igyekszem távoltartani tőle, már amennyire lehetséges. aromax-5-az-1-ben-levegotisztito-7.jpgaromax-5-az-1-ben-levegotisztito-8.jpg

 #reklám

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sheabouteverything.blog.hu/api/trackback/id/tr2517870345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Címkék

#KEDVEZMÉNYES VÁSÁRLÁS KUPONKÓDDAL (4) #skulladay (13) 4711 (1) abramovitch (1) AcquadiParma (1) aden (1) adora (1) Aëla Labbét (1) ajándékcsomag (2) akoma (1) albertooliveira (1) alexander mcqueen (2) aliceauaa (1) alison scarpulla (1) alkmie (1) állatvédelem (4) altnőder emese (1) anandam (1) andaluzina (2) andykehoe (1) angel muse (1) angerer (1) annabel de vetten (1) annie leibovitz (2) anny (2) answear (9) anton corbijn (1) apavita (1) apivita (6) arcápolás (10) architect (1) ariel (2) armani (1) army (3) aromax (14) arpad slancik (1) arthur tress (1) Astor (1) astor (8) ásványbörze (2) avon (87) avoncollections (1) az év természetfotósa (2) babakészítés (4) balea (3) banksy (1) bariesun (1) barnys (2) bart hess (1) battila (1) bbkrem.hu (1) beautyofjoseon (1) benergo (1) ben hopper (1) Berlin (1) betty baker (1) between (1) biano (1) bibian blue (2) biobaza (3) bioderma (15) biooil (1) biopont (7) birimagdi (1) bíró roland (1) blackmilk (1) black nail cabaret (7) bnc (1) body shop (1) bombcosmetics (4) bonprix (1) bőrápolás (203) bottegaverde (2) bourjois (6) bükfürdő (1) by blondie (5) by emke (6) by esc (2) by haren kayez (1) by nina (19) by oriza (918) carine peynaud (1) carven (1) catrice (5) ccc (2) cerave (1) cetaphil (1) ceva (1) chanel (3) chefgomba (16) chen man (1) christophe kutner (1) cipoplaza (1) clarins (9) claudia schiffer (1) cnd (2) CND (3) codie young (1) concept art (2) coolvision (1) cos (1) cosibella (9) cosplay (9) cosrx (1) créemorganics (1) csepel (1) csomagolás (1) curaprox (1) danubiushotels (1) dan hillier (1) darkravenasylum (2) deichmann (1) dekor (2) del toro (1) demobaza (1) dermacol (1) dermalogica (1) dermedic (4) dewayne flowers (1) diamondfogfehérítés (1) dior (3) disturbia (7) divat (183) diy (27) dm (4) dofka zsuzsanna (1) dolce&gabbana (2) dollskill (1) doridea (3) douglas (10) drk (2) drkxcsepel (1) dropofnature (1) dr organic (8) dulux (2) egészség (6) ekcéma (1) ékszer (14) életmód (3) ellen rogers (1) emilythestrange (1) emporium (1) engelsrufer (1) English content (5) erborian (1) erevos aether (1) erica berkowitz (2) eric lacombe (1) essence (6) esteelauder (1) estelle thild (1) eszem (1) eszemiszom (65) evelinecosmetics (1) fa (1) fabio magalhaes (1) facosmetics (1) fandrpartner (1) fantich young (1) fashion (147) fashionwatch (4) fekete (50) feketezaj (2) felco (1) fenntarthatóság (1) fétis (2) FF (7) film (5) florasense (1) fogápolás (4) foreo (22) fosoo (1) fotográfia (96) frudia (1) Fuco Ueda (1) fumax (2) fürdőbomba (1) galliano (1) game of the thrones (2) garbage art (1) gardenexpo (1) gareth pugh (1) garnier (1) gaultier (1) gelareh (2) gervida (1) ginorossi (1) givenchy (1) Gregory Raymond Halili (1) guerlain (4) guy denning (1) gyerekrajz (1) gymbeam (2) gypsywarrior (1) h2x (1) haj (3) hajápolás (15) hakuchi (1) halloween (18) Hanne van der Woude (1) hashtag london (5) headandshoulders (2) hector rene (1) heidi klum (1) helia-d (2) hellosmoothie (1) hello kitty (1) heti etsy (8) himalaya (1) hímzés (5) Hirotoshi Ito (1) hm (13) hmbeauty (1) holikaholika (1) hush hush (4) iillat (1) ike (1) ikea (1) ilcsi (1) illóolaj (11) ilse moore (1) imageskincare (13) institutoespanol (1) interjú (15) isad (1) isadora (26) Ishibashi Yui (1) jacsó balázs (1) japán szekció (28) jar (1) jason freeny (1) játék (16) jimjams (1) jimmy nelson (1) joe black (1) john kenn mortensen (1) joshua hoffine (1) Juha Arvid Helminen (1) julien martinez (1) kalis (1) kalligráfia (2) kamedis (2) karácsony (5) karbonoir (1) karcos (1) Katarzyna Konieczka (1) kate moss (1) katonadolog (8) KatVonD (4) katy perry (1) kazuhiro hori (1) kenzo (1) képzőművészet (102) kert (22) kevecosmetics (1) kézápolás (3) khamitova (1) kiállítás (31) kidexpo (1) killstar (5) klecksography (2) klekszográfia (1) kneipp (1) kollagén (1) koncept (1) kónyamelinda (1) könyvajánló (28) koreaiszépségápolás (3) körömfestés (12) koromgyerek (1) kreinbacher (1) kristenhair (2) kristmort (1) kris kuksi (1) lábápolás (1) lady gaga (5) LAGirl (1) lakasparfum (1) lakberendezés (17) lancaster (3) langhaarmadchen (1) last rites gallery (3) la beau macabre (1) lebanon hanover (1) lego (2) lenor (3) lepetitmarseillais (1) le beau macabre (4) liam sparkes (1) lierac (1) lillafufavi (1) lionel messi (1) lip service (1) loreal (2) lostandfound (5) louise thomas (1) lovecraft (1) lucja lange (2) luke chueh (1) lush (62) MAC (34) macabre gadgets (1) madárhatározó (1) madeline pool (1) magyarmadártaniegyesület (1) magyar méz manufaktúra (2) mahlimae (1) make (1) make up (79) malgorzata dudek (1) mango (1) manicpanic (2) manna (5) Marcin Tyszka (2) marionnaud (8) márkusdóra (1) mars (1) maszk (1) maurizio di iorio (1) mavex (1) maxfactor (7) maybelline (1) mccormack (1) medicine (2) messelia (1) méz (3) michaelkors (1) michael hutter (1) mikrobiom (1) mimö (1) miss sporty (2) mixa (1) mondocon (7) monstror (1) moschino (1) mr finch (1) mugler (1) myrna moonstruck (1) nagash (3) nailympia (1) napozás (13) narcisorodriguez (1) natúrkozmetikum (7) naturol (1) neogence (1) nespresso (15) nestlé (1) neutrogena (2) new yorker (3) nick cave (2) nina röder (1) nine inch nails (1) nivea (1) noahscalin (2) notino (7) novák tünde (5) nubu (1) nuit (3) nuxe (4) nyereményjáték (4) Oleg Oprisco (1) olvass! (30) opi (1) organicforce (1) oriflame (1) ORMEDIC (1) palmers (1) palmolive (1) pandanutrition (1) parfüm (34) parkkiadó (1) paul booth (1) paweltotoroadamiec (1) pedigree (4) Pentti Sammallahti (1) petmedbydrkelen (1) philip riches (1) phyto (1) pibu (1) pigmentfoltok (1) pipere gönc (660) police (2) polifarbe (2) primacbd (1) procter&gamble (10) program (1) prom (2) promóció (311) pszichológia (4) queenofdarkness (2) recept (23) redchocholate (1) revalid (1) revitalash (1) revolution (1) revox (3) revox plex (1) revuele (1) rimmel (7) rimmel neffati (1) rodarte (1) rod luff (1) rossetti (3) rossmann (3) rowenta (1) royalclinics (10) s.oliver (1) sajtóközlemény (1) sally hansen (8) sándor nagy tünde (1) sandro miller (1) sanne de wilde (1) sante (1) santiago caruso (1) sarah wright (1) schüssler (1) secretkey (1) semmi különös (83) seth casteel (2) shea (1) shigeru joshida (1) shiseido (6) simon zsófi (1) sisley (1) sistersoftheblackmoon (1) skagen (1) skechers (1) skintra (3) skulladay (5) smink (14) sonya flu (1) sothys (2) sovrin (1) stacey baker (1) stargazer (1) star wars (6) steven klein (1) stop ttip (1) street art (4) street commando (1) szappanvarazs (1) szemkörnyékápolás (3) szépségápolás (14) szobrászat (1) szuharevszki (1) szürrealizmus (1) takácsmáté (1) tangleteezer (1) természet (1) természetfotó (2) terredhermes (1) teszt (27) tetoválás (15) thesolution (1) the filigree (1) thisisredy (1) thomasdevaux (1) thombrowne (2) tom ford (1) torvenius (1) trendhim (1) trndprojekt (1) uriage (8) utazás (2) vagheggi (2) valentino (1) Valeria Chorozidi (2) varga herbal (1) veet (1) vegán (1) verawang (1) veres máté (1) versace (1) vinylux (1) virágbéke (3) vizuál&kult (10) vizuál kult (281) walter schels (1) wang (1) waso (1) wave gothic treffen (1) webshop (10) weleda (4) witkin (1) womensecret (1) worldpressphoto (3) yamato (2) yamuna (12) yaya (1) yogitea (1) yonipanties (1) yvesrocher (7) zadig (1) zadig&voltaire (1) zara (1) zawadzki (1) zene (20) zenzero (2) ziaja (5) ZO® SKIN HEALTH (1)

Külső feed

Houston we have a problem

süti beállítások módosítása