sheabouteverything

† főleg, ami fekete †

Jegeskávé trópusi ízvilággal!

Ismét itt vannak a Nespresso Barista Creations for Ice kávéi! Ebben a posztban három különleges receptet találsz, amiben a vaníliától a tikin keresztül (citrom-lime-szegfűszeg) egészen a sáfrányszirupig jutunk!nespresso-barista-collection-2021-1-coffee-on-ice.jpg

TRÓPUSI JEGESKÁVÉK AZ EXTRA DÉLUTÁNI FELFRISSÜLÉSÉRT!

Az igazi kávérajongók idén is jéggel készítik a délutáni frissítőt, hiszen az Nespresso Barista Creations for Ice kávék szokás szerint most fantasztikusra sikerültek. A kifejezetten jegeskávék szerelmeseinek megalkotott Barista Creations for Ice őrlemények most egzotikus meglepetést is tartogatnak, hiszen az Original kínálatban megjelenik a Limited Edition Coconut Flavour over Ice, a Vertuo rendszerhez pedig a Limited Edition Tropical Coconut Flavour over Ice kávé.nespresso-barista-collection-2021-tropical-coconut-flavour.jpg

Egyre népszerűbbek a jegeskávék: a 30 év alattiak 37 százaléka hetente háromnál is több alkalommal fogyaszt ilyen jegeskávét[1]; ráadásul amellett, hogy szeretik a hideg kávét, ez a generáció kifejezetten keresi az újszerű kávéélményeket és az egzotikus ízeket[2]. Ezt szem előtt tartva a Nespresso a Barista Creations for Ice kávékkal idén nyáron új, kókuszos ízesítéssel kedveskedik a fiatalabb kávéfogyasztóknak.

MITŐL KÜLÖNLEGES EGY "TRÓPUSI KÁVÉ"? 

Hát attól, hogy az egyik például kókuszos.
A kókusz az egy igazi favorit, télen-nyáron boldogság. Az Original kávék rajongói számára, akik szeretnék trópusi utazásra repíteni ízlelőbimbóikat, a Nespresso bemutatja a Limited Edition Coconut Flavour over Ice őrleményt. A kókusz gyönyörű egyensúlyt teremt a latin-amerikai Arabica szemekből készült espresso pörkölt, karamellás ízjegyeivel.

A másik meg úgy arabica igazán, ha jégre töltöd.
Az idő melegebbre fordultával a Nespresso újra bevezeti népszerű Original jegeskávé-kapszuláit, a Barista Creations Freddo Delicato és a Freddo Intenso kávékat is, amelyek idén nyáron új csomagolásban, de a már jól ismert remek ízekkel érkeznek. A Nespresso Barista Creations for Ice kávékat kifejezetten úgy házasították össze és pörkölték, hogy közvetlenül jégre elkészítve bontakozzanak ki legjobban a kávék frissítő aromái.

A Barista Creations Freddo Delicato egy világos pörkölésű kenyai Arabica, amelynek finom, kellemesen gyümölcsös ízjegyei akkor érvényesülnek igazán, ha jégkockákra önjük az italt.

A harmadik pedig még arabicább.
Mellette ott a Barista Creations Freddo Intenso azok számára, akik a mélyebb, pörkölt ízeket keresik: a dél-amerikai Arabica kávék és az indonéz Arabica blendje intenzív és izgalmas jegeskávét alkot, amelyek ízei jól illenek az évszakhoz.nespresso-barista-collection-2021-1-jegre-hangolva.jpg

Bónusz: az új Vertuo kávégépekhez is készült trópusi kapszula.
A nemrég bevezetett Vertuo rendszerhez megálmodott vadonatúj Limited Edition Tropical Coconut Flavour over Ice azoknak készült, akik szívesen dobnák fel trópusi ízekkel jegeskávéjukat. A frissítő kókusz egyensúlyt teremt a latin-amerikai és afrikai Arabica szemekből készült kávé pörkölt, karamellás ízjegyeivel.

A jég megváltoztatja a kávé ízét, mert a forró és hideg találkozásánál keletkező hősokk a megszokottól eltérő aromákat szabadít fel. De mi a tökéletes jegeskávé titka? „Mindig a jég legyen az első összetevő. A nagyobb méretű jégdarabok nem olvadnak el azonnal, és nem hígítják fel túlzottan a kávét. Édesítéshez szirupot javaslok, mert a hideg folyadékban nem oldódik olyan jól a cukor. A jég és a kávé aránya legyen kettő, de inkább három az egyhez.” ­– foglalta össze Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete a legfontosabb alapszabályokat.

Sokféleképpen ízesíthető egy jegeskávé, de az alap recepthez tegyünk három nagyméretű jégkockát (90 g) egy nagy pohárba, készítsük el a jégre 40 ml espresso-t, majd öntsünk rá 90 ml tejet vagy szénsavas vizet attól függően, hogy inkább egy kényeztető „desszertre” vagy egy frissítő koktél-jellegű italra vágyunk.nespresso-barista-collection-2021-1.jpg

Végezetül pedig következzen 3 igazán izgalmas jegeskávé recept a lenyűgöző Monin szirupok felhasználásával!

Jegeskávé receptek és kiegészítők

A jegeskávé-rajongók három új MONIN szirupot tartalmazó limitált kiadású szirup készlettel varázsolhatják még izgalmasabbá a Barista Creations for Ice kávék ízét. A Vanília, Sáfrány és Tiki (citrom-lime-szegfűszeg) ízű szirupok természetes aromákkal gazdagítják a jegeskávénkat.

Azért hogy az otthoni jegeskávé-élmény még teljesebb legyen, a Nespresso újra bevezeti népszerű jégkockatartóját, méghozzá egymásra rakható kivitelben, hogy a jegeskávé-pillanatokhoz mindig legyen otthon elegendő nagy méretű jégkocka.

A Barista Creations for Ice kávék megjelenése alkalmából a Nespresso néhány izgalmas, a nyaralások hangulatát felidéző receptet is összeállított az Original és a Vertuo jegeskávékhoz.

FREDDO INTENSO TIKI FRISSÍTŐ

Az Original kínálathoz megalkotott receptben valósággal robbannak a Freddo Intenso ízei, hogy távoli, fűszerillatú vidékekre repítsék az embert. Az italt mindenki könnyen elkészítheti.

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 1 Nespresso Freddo Intenso kávékapszula (40 ml)
  • 150 g (5 nagy méretű) jégkocka
  • 90 ml gyömbérsör vagy citromos üdítő
  • 10 ml Tiki szirup
  • 1 szelet friss lime
  • 4-5 bazsalikom levél
  • opcionális: friss gyömbér, limehéj 

Elkészítés: Tegyünk 1 nagy jégkockát (30 g) egy shakerbe, és készítsünk el közvetlenül a jégre 40 ml Barista Creations Freddo Intenso espresso-t. Keverjük meg, zárjuk le a shakert, majd rázuk össze erősen. Tegyünk 4 jégkockát (egyenként 30 g) egy nagy üvegpohárba. Adjunk hozzá 10 ml Tiki szirupot, és facsarjunk bele egy gerezd lime-ot. Gyűrjünk össze a tenyerünkben 4-5 friss bazsalikomlevelet, és dobjuk ezeket is a pohárba. Öntsük fel 90 ml szénsavas gyömbérsörrel vagy citromos üdítővel. Óvatosan öntsük rá a lehűtött kávét. Dekoráljuk az italt friss gyömbérszeletekkel, limehéjjal és bazsalikomlevéllel. 

PROVANCE-I FREDDO DELICATO LIMONÁDÉ

Élvezd Franciaország hangulatát ezzel a provence-i virágos- és citrusos kávélimonádéval, amely Freddo Delicato kávéból készült.

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 1 Nespresso Freddo Delicato kávékapszula (40 ml)
  • 150 g (5 nagy méretű) jégkocka
  • 1 teáskanál friss vagy szárított levendula
  • 100 ml szénsavas víz
  • 15 ml vanília szirup
  • 10 ml friss citromlé
  • 1 friss citrom szelet
  • opcionális: egy ág friss levendula 

Elkészítés: Készítsünk 40 ml espresso-t 1 evőkanál friss vagy szárított levendulára, hagyjuk 2 percig kioldódni. Szűrjük át egy shakerbe, és adjunk hozzá 1 nagy (30 g) jégkockát. Zárjuk le a shakert, és erőteljesen rázzuk össze. Tegyünk 4 nagy jégkockát, és egy szelet citromot egy nagy üvegpohárba. Öntsünk bele 15 ml vaníliaszirupot és 10 ml friss citromlevet. Öntsünk bele 100 ml szénsavas vizet, és keverjük össze. Óvatosan öntsük a tetejére a hideg kávét, és díszítsük egy friss levendulaággal. 

EGZOTIKUS KÓKUSZOS ICE MACCHIATO

Ez a kókuszos jegeskávé azonnal a trópusokra repít majd.

Hozzávalók 1 adaghoz:

Elkészítés: Öntsünk 100 ml 1,5% zsírtartalmú tejet egy shakerbe, zárjuk le és erőteljesen rázzuk össze. Tegyünk 3 nagy méretű jégkockát (90 g) egy nagy üvegpohárba, adjunk hozzá 10 ml sáfrányszirupot és egy kevés limehéjat. Öntsük a hideg tejhabot a pohárba, és keverjük össze. Készítsünk el egy Coconut Flavour over Ice espresso-t (40 ml) a pohárba, és a tetejét díszítsük szárított kókuszpehellyel. 

TROPICAL COCONUT FLAVOUR OVER ICE MOCKTAIL (VERTUO)

Szeld át a nyarat a frissítő trópusi mocktail Tiki koktélra emlékeztető ízvilágával.

Hozzávalók 1 adaghoz:

Elkészítés: Tegyünk 7 jégkockát (30 g/db) egy legalább fél literes üvegpohárba. Öntsünk hozzá 20 ml Tiki szirupot és 70 ml szénsavas vizet. Keverjük meg jól. Készítsünk el 230 ml Tropical Coconut Flavour over Ice kávét közvetlenül a jég tetejére.

Ha új, frissítő ötleteket keresel a Nespresso jegeskávék elkészítéséhez, látogass el a www.nespresso.com/recipes oldalra, és kövesd a @nespresso oldalt az Instagramon.

A Nespresso Barista Creations for Ice kávék május 31-től elérhetők a Boutique-okban és a www.nespresso.com oldalon. További információk: www.nespresso.com. 

[1] Az Allegra World Coffee Portal kutatása és elemzése, 2019

[2] Az Allegra World Coffee Portal kutatása és elemzése, 2019

A bejegyzés trackback címe:

https://sheabouteverything.blog.hu/api/trackback/id/tr3316578238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Címkék

#KEDVEZMÉNYES VÁSÁRLÁS KUPONKÓDDAL (4) #skulladay (13) 4711 (1) abramovitch (1) AcquadiParma (1) aden (1) adora (1) Aëla Labbét (1) ajándékcsomag (2) akoma (1) albertooliveira (1) alexander mcqueen (2) aliceauaa (1) alison scarpulla (1) alkmie (1) állatvédelem (4) altnőder emese (1) anandam (1) andaluzina (2) andykehoe (1) angel muse (1) angerer (1) annabel de vetten (1) annie leibovitz (2) anny (2) answear (9) anton corbijn (1) apavita (1) apivita (6) arcápolás (10) architect (1) ariel (2) armani (1) army (3) aromax (14) arpad slancik (1) arthur tress (1) Astor (1) astor (8) ásványbörze (2) avon (87) avoncollections (1) az év természetfotósa (2) babakészítés (4) balea (3) banksy (1) bariesun (1) barnys (2) bart hess (1) battila (1) bbkrem.hu (1) beautyofjoseon (1) benergo (1) ben hopper (1) Berlin (1) betty baker (1) between (1) biano (1) bibian blue (2) biobaza (3) bioderma (15) biooil (1) biopont (7) birimagdi (1) bíró roland (1) blackmilk (1) black nail cabaret (7) bnc (1) body shop (1) bombcosmetics (4) bonprix (1) bőrápolás (203) bottegaverde (2) bourjois (6) bükfürdő (1) by blondie (5) by emke (6) by esc (2) by haren kayez (1) by nina (19) by oriza (918) carine peynaud (1) carven (1) catrice (5) ccc (2) cerave (1) cetaphil (1) ceva (1) chanel (3) chefgomba (16) chen man (1) christophe kutner (1) cipoplaza (1) clarins (9) claudia schiffer (1) CND (3) cnd (2) codie young (1) concept art (2) coolvision (1) corvina (1) cos (1) cosibella (9) cosplay (9) cosrx (1) créemorganics (1) csepel (1) csomagolás (1) curaprox (1) danubiushotels (1) dan hillier (1) darkravenasylum (2) deichmann (1) dekor (2) del toro (1) demobaza (1) dermacol (1) dermalogica (1) dermedic (4) dewayne flowers (1) diamondfogfehérítés (1) dior (3) disturbia (7) divat (183) diy (27) dm (4) dofka zsuzsanna (1) dolce&gabbana (2) dollskill (1) doridea (3) douglas (10) drk (2) drkxcsepel (1) dropofnature (1) dr organic (8) dulux (2) egészség (6) ekcéma (1) ékszer (14) életmód (3) ellen rogers (1) emilythestrange (1) emporium (1) engelsrufer (1) English content (5) erborian (1) erevos aether (1) erica berkowitz (2) eric lacombe (1) essence (6) esteelauder (1) estelle thild (1) eszem (1) eszemiszom (65) evelinecosmetics (1) fa (1) fabio magalhaes (1) facosmetics (1) fandrpartner (1) fantich young (1) fashion (147) fashionwatch (4) fekete (50) feketezaj (2) felco (1) fenntarthatóság (1) fétis (2) FF (7) film (5) florasense (1) fogápolás (4) foreo (22) fosoo (1) fotográfia (96) frudia (1) Fuco Ueda (1) fumax (2) fürdőbomba (1) galliano (1) game of the thrones (2) garbage art (1) gardenexpo (1) gareth pugh (1) garnier (1) gaultier (1) gelareh (2) gervida (1) ginorossi (1) givenchy (1) Gregory Raymond Halili (1) guerlain (4) guy denning (1) gyerekrajz (1) gymbeam (2) gypsywarrior (1) h2x (1) haj (3) hajápolás (15) hakuchi (1) halloween (18) Hanne van der Woude (1) hashtag london (5) headandshoulders (2) hector rene (1) heidi klum (1) helia-d (2) hellosmoothie (1) hello kitty (1) heti etsy (8) himalaya (1) hímzés (5) Hirotoshi Ito (1) hm (13) hmbeauty (1) holikaholika (1) hush hush (4) iillat (1) ike (1) ikea (1) ilcsi (1) illóolaj (11) ilse moore (1) imageskincare (13) institutoespanol (1) interjú (15) isad (1) isadora (26) Ishibashi Yui (1) jacsó balázs (1) japán szekció (28) jar (1) jason freeny (1) játék (16) jimjams (1) jimmy nelson (1) joe black (1) john kenn mortensen (1) joshua hoffine (1) Juha Arvid Helminen (1) julien martinez (1) kalis (1) kalligráfia (2) kamedis (2) karácsony (5) karbonoir (1) karcos (1) Katarzyna Konieczka (1) kate moss (1) katonadolog (8) KatVonD (4) katy perry (1) kazuhiro hori (1) kenzo (1) képzőművészet (102) kert (23) kevecosmetics (1) kézápolás (3) khamitova (1) kiállítás (31) kidexpo (1) killstar (5) klecksography (2) klekszográfia (1) kneipp (1) kollagén (1) koncept (1) kónyamelinda (1) könyvajánló (29) koreaiszépségápolás (3) körömfestés (12) koromgyerek (1) kreinbacher (1) kristenhair (2) kristmort (1) kris kuksi (1) lábápolás (1) lady gaga (5) LAGirl (1) lakasparfum (1) lakberendezés (17) lancaster (3) langhaarmadchen (1) last rites gallery (3) la beau macabre (1) lebanon hanover (1) lego (2) lenor (3) lepetitmarseillais (1) le beau macabre (4) liam sparkes (1) lierac (1) lillafufavi (1) lionel messi (1) lip service (1) loreal (2) lostandfound (5) louise thomas (1) lovecraft (1) lucja lange (2) luke chueh (1) lush (62) MAC (34) macabre gadgets (1) madárhatározó (1) madeline pool (1) magyarmadártaniegyesület (1) magyar méz manufaktúra (2) mahlimae (1) make (1) make up (79) malgorzata dudek (1) mango (1) manicpanic (2) manna (5) Marcin Tyszka (2) marionnaud (8) márkusdóra (1) mars (1) maszk (1) maurizio di iorio (1) mavex (1) maxfactor (7) maybelline (1) mccormack (1) medicine (2) messelia (1) méz (3) michaelkors (1) michael hutter (1) mikrobiom (1) mimö (1) miss sporty (2) mixa (1) mondocon (7) monstror (1) moschino (1) mr finch (1) mugler (1) myrna moonstruck (1) nagash (3) nailympia (1) napozás (13) narcisorodriguez (1) natúrkozmetikum (7) naturol (1) neogence (1) nespresso (15) nestlé (1) neutrogena (2) new yorker (3) nick cave (2) nina röder (1) nine inch nails (1) nivea (1) noahscalin (2) notino (7) novák tünde (5) nubu (1) nuit (3) nuxe (4) nyereményjáték (4) Oleg Oprisco (1) olvass! (31) opi (1) organicforce (1) oriflame (1) ORMEDIC (1) palmers (1) palmolive (1) pandanutrition (1) parfüm (34) parkkiadó (1) paul booth (1) paweltotoroadamiec (1) pedigree (4) Pentti Sammallahti (1) petmedbydrkelen (1) philip riches (1) phyto (1) pibu (1) pigmentfoltok (1) pipere gönc (660) police (2) polifarbe (2) primacbd (1) procter&gamble (10) program (1) prom (2) promóció (312) pszichológia (4) queenofdarkness (2) recept (23) redchocholate (1) revalid (1) revitalash (1) revolution (1) revox (3) revox plex (1) revuele (1) rimmel (7) rimmel neffati (1) rodarte (1) rod luff (1) rossetti (3) rossmann (3) rowenta (1) royalclinics (10) s.oliver (1) sajtóközlemény (1) sally hansen (8) sándor nagy tünde (1) sandro miller (1) sanne de wilde (1) sante (1) santiago caruso (1) sarah wright (1) schüssler (1) secretkey (1) semmi különös (83) seth casteel (2) shea (1) shigeru joshida (1) shiseido (6) simon zsófi (1) sisley (1) sistersoftheblackmoon (1) skagen (1) skechers (1) skintra (3) skulladay (5) smink (14) sonya flu (1) sothys (2) sovrin (1) stacey baker (1) stargazer (1) star wars (6) steven klein (1) stop ttip (1) street art (4) street commando (1) szappanvarazs (1) szemkörnyékápolás (3) szépségápolás (14) szobrászat (1) szuharevszki (1) szürrealizmus (1) takácsmáté (1) tangleteezer (1) természet (2) természetfotó (2) terredhermes (1) teszt (27) tetoválás (15) thesolution (1) the filigree (1) thisisredy (1) thomasdevaux (1) thombrowne (2) tom ford (1) torvenius (1) trendhim (1) trndprojekt (1) uriage (8) utazás (2) vagheggi (2) valentino (1) Valeria Chorozidi (2) varga herbal (1) veet (1) vegán (1) verawang (1) veres máté (1) versace (1) vinylux (1) virágbéke (3) vizuál&kult (10) vizuál kult (281) walter schels (1) wang (1) waso (1) wave gothic treffen (1) webshop (10) weleda (4) witkin (1) womensecret (1) worldpressphoto (3) yamato (2) yamuna (12) yaya (1) yogitea (1) yonipanties (1) yvesrocher (7) zadig (1) zadig&voltaire (1) zara (1) zawadzki (1) zene (20) zenzero (2) ziaja (5) ZO® SKIN HEALTH (1)

Külső feed

Houston we have a problem

süti beállítások módosítása