Szereztem ismét egy aprócska sütőtököt a zöldségesnél, és végre rávettem magam, hogy készítsek valamit belőle. Amilyen pici, annyira praktikus, mert az ebédhez mégiscsak a felét használtam fel végül.
Tejszínes-sütőtökös spagetti
A tököt cikkekre vágtam, és betettem a sütőbe egy órára. Hétvége lévén, úgy kalkuláltam, hogy beleférjen a 60 perces sütési idő. Amikor a tök puha lett, egy kicsit vártam, hogy hűljön, a felét egyből félretettem vacsorára, a másik feléből pedig kikanalaztam a belsejét egy lábosba. Nem variáltam túl a szószt, tejszín, só, citrombors és csombor került bele - utóbbi kissé meg is borult. A tetejére egy kicsi őrölt csilit szórtam.
A spagetti aldis (azt hiszem, valamilyen olaszos polcról vettem le), al dente, jó minőségű, se nem gumis, se nem fő szét 2 perc alatt atomjaira. Jó étvágyat!
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Hozzávalók:
1 kisebb sütőtök
2 dl főzőtejszín
Spagettitészta
só, citrombors, csombor, csili
A balzsamecet nem fontos, nem is tett hozzá hozzá sokat.
A bejegyzés trackback címe:
https://sheabouteverything.blog.hu/api/trackback/id/tr6116814924
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.