Ma sem szerettem volna 15 percnél többet foglalkozni a főzéssel, ezért egy gyors, egyszerű és kevés mosogatnivalóval járó, igazi vegán gombareceptet hoztam nektek.
Krumplipürével töltött grillezett portobello gombafejek
Recept
A mai ebéd után a tányérokon kívül 1 db lábost és 1 tálcát kellett elmosogatnom - ez nálam sosem másodlagos szempont.
Alapnak 4 gyönyörű, óriási portobello gombafejet használtam. Kivágtam a tönkjüket, kissé mélyítettem a gombafejek belsejét, pici sóval meghintettem, és egy kevés balzsamecetet is csepegtettem a kivájt kalapok belsejébe.
A töltelékhez Lagris krumplipüréport használtam - még az 1 négyzetméteres konyhámnál szoktam rá, imádom, nagyon egyszerű elkészíteni. Egy lábosban 600 ml vizet forraltam, és közben beleszeleteltem a gomba tönkjét is, és némi petrezselymet szórtam mellé. A gázt elzárva 3 teáskanál vaj és 1 teáskanál só került bele.
Kevergettem-kavargattam, és amikor jónak ítéltem az állagát, villával megtöltöttem a gombafejeket. Készülhet sütőben, mikroban, én az air fryerbe dobtam be, és 10 percig sütöttem 180 fokon - íme az eredmény!
Rukkolával és egres chutnyval tálaltam.
Hozzávalók a krumplipürével töltött portobello gombafejekhez:
4 fej portobello gomba
Podravka Lagris krumplipüré por
600 ml víz
vaj
só, petrezselyem, balzsamecet
rukkola
Egres chutney
További gombaétel receptekért látogassatok el a Chefgomba weboldalára! és a blogon is találtok párat. Köszi, ha instán is bekövettek - sok recepttel és nyereményjátékkal várlak benneteket!
#reklám
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.