sheabouteverything

† főleg, ami fekete †

Hogyan érdemes hozzáfogni a fogyókúrához?

Akár 5, akár 10 kg-ot szeretnénk egy fogyókúra során leadni, több olyan dolog is van, amit érdemes lehet megfogadni.fittform-szepsegblog-fogyokura-dieta-2.jpg

A home office alatt az elmúlt két évben közel 5 kg-ot szedtem fel. Mivel kifejezetten alacsony termetű vagyok, finoman fogalmazok, ha azt mondom „nem oszlik el rajtam a felesleg”. De nem is annyira a külalakom miatt szeretnék megszabadulni a plusz kilogrammoktól, mint inkább amiatt, hogy egyszerűen nehezebbnek érzem a mozgást és kellemetlen a plusz kilókat cipelnem.

A gyors súlyvesztés esetén a szervezet első körben az izmokat építi le, ezért érdemesebb inkább hosszabb, de tényleges életmódváltáson alapuló diétában gondolkodni. Heti 1 kg súlyvesztésnél többet az orvosok sem javasolnak, ezért kb. 2 hónapos diétában gondolkodom jelenleg.fittform-szepsegblog-fogyokura-dieta.jpg

  • Nagyon sok múlik az étkezésen és a mozgáson is, hiszen egyrészt a fogyás során veszítünk az izomzatból, másrészt a testmozgás során még több energiát használunk fel.
  • A vércukor egyenletesen alacsonyan tartásához fontos a rendszer, kis adagokban történő étkezés. Lefekvés előtt 2 órával már ne étkezzünk.
  • Fehér kenyér, tészta helyett válaszd a lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmazó barna rizst vagy a durumtésztát.
  • Az üdítők, gyümölcslevek gyakran nagyon sok cukrot és kalóriát tartalmaznak – jobb, ha kerüljük ezeket a termékeket (akárcsak az édességeket). Érdemes inkább a rostokra helyezni a hangsúlyt, hiszen így csökkentheted az étvágyadat, és elkerülheted a vércukorszint hirtelen emelkedését is.
  • Fontos odafigyelni a bélflóra kiegyensúlyozott működésére A jól működő bélrendszer baktériumok sajátos (minden embernél más) elegyén alapszik (mikrobiom) – a tartósan rossz táplálkozás azonban felboríthatja ezt az összhangot. A rosszul funkcionáló bélrendszerben gyulladások léphetnek fel, elhízáshoz, cukorbetegséghez vezethet és más betegségek kockázatát is rejti.
  • Étrendedben szerepeljen sok fehérje (pl. tojás, pulykamell, kelbimbó, zab) – ez a gyors anyagcsere miatt is fontos, ráadásul kevésbé érzed magad éhesnek tőlük.
  • Ne feledkezz meg a rendszeres alvásról sem!

 

Ezeket az intelmeket szem előtt tartva vágok bele én is a következő hetek diétájába, mégpedig a SuperGreens támogatásával.

 

Az esti étkezések helyett

Terveim szerint vacsorára lefekvés előtt kb. 1,5 órával a FitForm Fibre magas rosttartalmú készítményt fogom fogyasztani. Magas rosttartalma miatt támogatja az emésztést, és a természetes összetevőknek köszönhetően (GMO-, hozzáadott színezék-, laktóz és gluténmentes) biztonsággal fogyasztható. Reményeim szerint csökkenteni fogja az éhségérzetet, és az alacsony kalóriatartalom ill. a stevia és a nyírfacukor mint édesítőszer is a készítmény használata mellett szól – be fogok számolni mindenképpen, mennyire vált be.

A benne lévő ördögnyelv por, útifűmaghéj őrlemény és a citrus pektin biztosítja az emésztőrendszer működéséhez és a méregtelenítéshez szükséges rostokat, ráadásul az útifűmaghéj teltségérzetet okoz – anélkül, hogy megterhelné a gyomrot, vagy újabb plusz kilókkal számolhatnánk.

A tejjel vagy vízzel elkeverendő készítményben ezen kívül egy antioxidánsokban gazdag komplex is megtalálható (baobab, acai berry, céklapor, vanília), mely további rostokat, ásványianyagot és vitaminokat tartalmaz, és a honlapon lévő ajánlás szerint az immunrendszerre is jó hatással van.

Az anyagcsere folyamatok támogatása

A diéta alatti egészségmegőrzéshez, a súlyvesztés elősegítéséhez és az anyagcsere folyamatok támogatásához a FitForm Slim kapszulát ajánlották. A benne lévő összetevők a fentieken túl gyulladáscsökkentő és májvédő és az epe működését segítő hatással is rendelkeznek és csökkentik a zsírlerakódást.

A benne lévő hatóanyagok és a tartalmazott rostok, fehérjék, vitaminok (afrikai mangó, szilimarin, rezveratrol, fucoxanthin – magas jód- és vastartalom!, piperin gránátalma, kolin kurkumin) segítik a májműködést, lassítják a méreganyagok felszívódását, fokozzák az anyagcserefolyamatokat, csökkentik az étvágyat és a vércukorszintet, valamint gyulladásgátló hatásuk is van. A kolin a máj zsírosodásáthivatott megelőzni, a gránátalma és a piperin pedig együttesen javítják az emésztést, és segítik a hasznos anyagok felszívódását.

Tudtad? A gránátalma és a bioaktív fucoxanthin (FX) kombinációja nem véletlenül került be ebbe a készítménybe.fittform-szepsegblog-fogyokura-dieta-3.jpg

A fucoxanthin a moszatokban és algákban megtalálható karotinoid, antioxidáns, antibakteriális és antivirális, valamint dokumentáltan daganatellenes és májvédő hatással. Számos egyéb hatással is rendelkezik, ezért a tudományos kutatások során nagyon komolyan számolnak a fucoxanthinnal.

A gránátalmát mindannyian ismerjük, karakteres ízvilága, érdekes megjelenése sokunk szívét rabul ejtette. Bűne a relatív magas cukortartalom, viszont cserébe olyan növényi vegyületeket tartalmaz, melyeket szervezetünk hasznosíthat egészségünk védelme érdekében. Punikalagin és ellagsav tartalmának köszönhetően erős antioxidáns hatású. Jelenleg kutatások tárgya a gyümölcs mellrákra ill. prosztatarákra, vérnyomásra gyakorolt, kedvezőnek tűnő tulajdonságainak vizsgálata is. Gyulladáscsökkentő és májvédő hatású, és gazdag nitrátforrásként hatékonyabbak lehetnek az edzéseink is, ha fogyasztjuk.

A gránátalma kedvező hatásairól itt olvashatsz bővebben> 

 

A bélflóra egyensúlya is fontos

A diéta során a bélflóra működésével is foglalkoznunk kell. A beleinkben élő jótékony baktériumok (probiotikumok) egyrészt csökkentik a káros baktériumok számát és erősítik az immunrendszert, másrészt viszont az emésztésre is jó hatással vannak, ami igen előnyös egy diéta során. Ebben a kapszulában inulin (természetes polisacharid) és  4 féle probiotikum törzs (Lactobacillus gasseri, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus fermentum) van – így közvetve segítheti a fogyást és az eredmények megtartását. A honlapon hivatkozott kutatások szerint a probiotikumok pótlása csökkentheti a zsírfelhalmozást – különösen a has tájéki súlyfelesleg esetén. Szintén étkezés előtt ajánlott bevenni, felnőtteknek napi 2 kapszula az ajánlott adag.

 

#reklám
A cikk promóciós céllal született, tapasztalataim megírásáért cserébe lehetőségem nyílik kipróbálni a termékeket a következő időszakban a diétám során.

Források:

https://www.supergreens.eu/hu/

https://ec.europa.eu/jrc/en/health-knowledge-gateway/promotion-prevention/nutrition/fibre
http://polyols-eu.org/benefits/health-potentials
https://www.healthline.com/nutrition/milk-thistle-benefits#section7

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30421960/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23614897 
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4353445/ 
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4045285/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31729242/ 

https://www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/emesztoszervi-betegsegek/igy-befolyasoljak-beleink-az-immunrendszerunket/3xgnkhp

https://www.sciencedirect.com/topics/agricultural-and-biological-sciences/fucoxanthin

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3210606/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4461761/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4461761/#B29

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6836049/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3210606/

https://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=64045

https://www.spandidos-publications.com/mmr/2/6/897

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/14786419.2018.1528593?journalCode=gnpl20

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24146106/

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0009279710003212?via%3Dihub

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25550553/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3210606/
 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3347018/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sheabouteverything.blog.hu/api/trackback/id/tr8917937294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Címkék

#KEDVEZMÉNYES VÁSÁRLÁS KUPONKÓDDAL (4) #skulladay (13) 4711 (1) abramovitch (1) AcquadiParma (1) aden (1) adora (1) Aëla Labbét (1) ajándékcsomag (2) akoma (1) albertooliveira (1) alexander mcqueen (2) aliceauaa (1) alison scarpulla (1) alkmie (1) állatvédelem (4) altnőder emese (1) anandam (1) andaluzina (2) andykehoe (1) angel muse (1) angerer (1) annabel de vetten (1) annie leibovitz (2) anny (2) answear (9) anton corbijn (1) apavita (1) apivita (6) arcápolás (10) architect (1) ariel (2) armani (1) army (3) aromax (14) arpad slancik (1) arthur tress (1) Astor (1) astor (8) ásványbörze (2) avon (87) avoncollections (1) az év természetfotósa (2) babakészítés (4) balea (3) banksy (1) bariesun (1) barnys (2) bart hess (1) battila (1) bbkrem.hu (1) beautyofjoseon (1) benergo (1) ben hopper (1) Berlin (1) betty baker (1) between (1) biano (1) bibian blue (2) biobaza (3) bioderma (15) biooil (1) biopont (7) birimagdi (1) bíró roland (1) blackmilk (1) black nail cabaret (7) bnc (1) body shop (1) bombcosmetics (4) bonprix (1) bőrápolás (202) bottegaverde (2) bourjois (6) bükfürdő (1) by blondie (5) by emke (6) by esc (2) by haren kayez (1) by nina (19) by oriza (918) carine peynaud (1) carven (1) catrice (5) ccc (2) cerave (1) cetaphil (1) ceva (1) chanel (3) chefgomba (16) chen man (1) christophe kutner (1) cipoplaza (1) clarins (9) claudia schiffer (1) CND (3) cnd (2) codie young (1) concept art (2) coolvision (1) cos (1) cosibella (9) cosplay (9) cosrx (1) créemorganics (1) csepel (1) csomagolás (1) curaprox (1) danubiushotels (1) dan hillier (1) darkravenasylum (2) deichmann (1) dekor (2) del toro (1) demobaza (1) dermacol (1) dermalogica (1) dermedic (4) dewayne flowers (1) diamondfogfehérítés (1) dior (3) disturbia (7) divat (183) diy (27) dm (4) dofka zsuzsanna (1) dolce&gabbana (2) dollskill (1) doridea (3) douglas (10) drk (2) drkxcsepel (1) dropofnature (1) dr organic (8) dulux (2) egészség (5) ekcéma (1) ékszer (14) életmód (3) ellen rogers (1) emilythestrange (1) emporium (1) engelsrufer (1) English content (5) erborian (1) erevos aether (1) erica berkowitz (2) eric lacombe (1) essence (6) esteelauder (1) estelle thild (1) eszem (1) eszemiszom (64) evelinecosmetics (1) fa (1) fabio magalhaes (1) facosmetics (1) fandrpartner (1) fantich young (1) fashion (147) fashionwatch (4) fekete (50) feketezaj (2) felco (1) fenntarthatóság (1) fétis (2) FF (7) film (5) florasense (1) fogápolás (4) foreo (22) fosoo (1) fotográfia (96) frudia (1) Fuco Ueda (1) fumax (2) fürdőbomba (1) galliano (1) game of the thrones (2) garbage art (1) gardenexpo (1) gareth pugh (1) garnier (1) gaultier (1) gelareh (2) gervida (1) ginorossi (1) givenchy (1) Gregory Raymond Halili (1) guerlain (4) guy denning (1) gyerekrajz (1) gymbeam (2) gypsywarrior (1) h2x (1) haj (3) hajápolás (15) hakuchi (1) halloween (18) Hanne van der Woude (1) hashtag london (5) headandshoulders (2) hector rene (1) heidi klum (1) helia-d (2) hellosmoothie (1) hello kitty (1) heti etsy (8) himalaya (1) hímzés (5) Hirotoshi Ito (1) hm (13) hmbeauty (1) holikaholika (1) hush hush (4) iillat (1) ike (1) ikea (1) ilcsi (1) illóolaj (11) ilse moore (1) imageskincare (13) institutoespanol (1) interjú (15) isad (1) isadora (26) Ishibashi Yui (1) jacsó balázs (1) japán szekció (28) jar (1) jason freeny (1) játék (16) jimjams (1) jimmy nelson (1) joe black (1) john kenn mortensen (1) joshua hoffine (1) Juha Arvid Helminen (1) julien martinez (1) kalis (1) kalligráfia (2) kamedis (2) karácsony (5) karbonoir (1) karcos (1) Katarzyna Konieczka (1) kate moss (1) katonadolog (8) KatVonD (4) katy perry (1) kazuhiro hori (1) kenzo (1) képzőművészet (102) kert (22) kézápolás (3) khamitova (1) kiállítás (31) kidexpo (1) killstar (5) klecksography (2) klekszográfia (1) kneipp (1) kollagén (1) koncept (1) kónyamelinda (1) könyvajánló (28) koreaiszépségápolás (3) körömfestés (12) koromgyerek (1) kreinbacher (1) kristenhair (2) kristmort (1) kris kuksi (1) lábápolás (1) lady gaga (5) LAGirl (1) lakasparfum (1) lakberendezés (17) lancaster (3) langhaarmadchen (1) last rites gallery (3) la beau macabre (1) lebanon hanover (1) lego (2) lenor (3) lepetitmarseillais (1) le beau macabre (4) liam sparkes (1) lierac (1) lillafufavi (1) lionel messi (1) lip service (1) loreal (2) lostandfound (5) louise thomas (1) lovecraft (1) lucja lange (2) luke chueh (1) lush (62) MAC (34) macabre gadgets (1) madárhatározó (1) madeline pool (1) magyarmadártaniegyesület (1) magyar méz manufaktúra (2) mahlimae (1) make (1) make up (79) malgorzata dudek (1) mango (1) manicpanic (2) manna (5) Marcin Tyszka (2) marionnaud (8) márkusdóra (1) mars (1) maszk (1) maurizio di iorio (1) mavex (1) maxfactor (7) maybelline (1) mccormack (1) medicine (2) messelia (1) méz (3) michaelkors (1) michael hutter (1) mikrobiom (1) mimö (1) miss sporty (2) mixa (1) mondocon (7) monstror (1) moschino (1) mr finch (1) mugler (1) myrna moonstruck (1) nagash (3) nailympia (1) napozás (13) narcisorodriguez (1) natúrkozmetikum (7) naturol (1) neogence (1) nespresso (15) nestlé (1) neutrogena (2) new yorker (3) nick cave (2) nina röder (1) nine inch nails (1) nivea (1) noahscalin (2) notino (7) novák tünde (5) nubu (1) nuit (3) nuxe (4) nyereményjáték (4) Oleg Oprisco (1) olvass! (30) opi (1) organicforce (1) oriflame (1) ORMEDIC (1) palmers (1) palmolive (1) pandanutrition (1) parfüm (34) parkkiadó (1) paul booth (1) paweltotoroadamiec (1) pedigree (4) Pentti Sammallahti (1) petmedbydrkelen (1) philip riches (1) phyto (1) pibu (1) pigmentfoltok (1) pipere gönc (659) police (2) polifarbe (2) procter&gamble (10) program (1) prom (2) promóció (309) pszichológia (4) queenofdarkness (2) recept (23) redchocholate (1) revalid (1) revitalash (1) revolution (1) revox (3) revox plex (1) revuele (1) rimmel (7) rimmel neffati (1) rodarte (1) rod luff (1) rossetti (3) rossmann (3) rowenta (1) royalclinics (10) s.oliver (1) sajtóközlemény (1) sally hansen (8) sándor nagy tünde (1) sandro miller (1) sanne de wilde (1) sante (1) santiago caruso (1) sarah wright (1) schüssler (1) secretkey (1) semmi különös (83) seth casteel (2) shea (1) shigeru joshida (1) shiseido (6) simon zsófi (1) sisley (1) sistersoftheblackmoon (1) skagen (1) skechers (1) skintra (3) skulladay (5) smink (14) sonya flu (1) sothys (2) sovrin (1) stacey baker (1) stargazer (1) star wars (6) steven klein (1) stop ttip (1) street art (4) street commando (1) szappanvarazs (1) szemkörnyékápolás (3) szépségápolás (14) szobrászat (1) szuharevszki (1) szürrealizmus (1) takácsmáté (1) tangleteezer (1) természet (1) természetfotó (2) terredhermes (1) teszt (27) tetoválás (15) thesolution (1) the filigree (1) thisisredy (1) thomasdevaux (1) thombrowne (2) tom ford (1) torvenius (1) trendhim (1) trndprojekt (1) uriage (8) utazás (2) vagheggi (2) valentino (1) Valeria Chorozidi (2) varga herbal (1) veet (1) vegán (1) verawang (1) veres máté (1) versace (1) vinylux (1) virágbéke (3) vizuál&kult (10) vizuál kult (281) walter schels (1) wang (1) waso (1) wave gothic treffen (1) webshop (10) weleda (4) witkin (1) womensecret (1) worldpressphoto (3) yamato (2) yamuna (12) yaya (1) yogitea (1) yonipanties (1) yvesrocher (7) zadig (1) zadig&voltaire (1) zara (1) zawadzki (1) zene (20) zenzero (2) ziaja (5) ZO® SKIN HEALTH (1)

Külső feed

Houston we have a problem

süti beállítások módosítása