Nem vagyok egyedül ha azt mondom, a fekete színt kedvelem a leginkább, gyakorlatilag képtelen vagyok nem felhasználni, legyen szó ruhákról, kiegészítőkről, sminkről, stb. Az viszont eddig eszembe se jutott volna, hogy ételeket is eszerint válogassak össze. Pedig van rá lehetőség, de még mennyi!
Vegyük például a közismertebb gyümölcsöket, mint a feketeribizli, bodza, áfonya, vagy az olyan zöldségeket, mint a fekete retek vagy a cékla, ugye. De vannak kevésbé elterjedt növények is, például a fekete paradicsom, burgonya, répa, fokhagyma vagy a fekete zöldbab.
Készíthetsz nagyszerű salátát fekete rízsből és babból, gyors finomság lehet a mákostészta természetesen fekete tésztával, de valójában szinte bármilyen ételt elkészíthetsz köszönhetően a fekete ételszínezőnek. A tésztákat vagy például a nagy port kavart gót-burger öntetét tintahal tintájával festik meg (egyébként a McDonald is kijött hasonlóval később), de erre a célra kitűnő a szénpor is.
Ezeket leginkább csak megkóstolnám, elkészíteni biztos nem lenne könnyű, viszont a fent említett színező anyagok segítségével gyakorlatilag bármi kivitelezhető. Például Stahl Judit gyors receptjeiből (Stahl Judit: Gyors konyha) már szívesebben indulok ki, nagyon egyszerű és finom ételek, jó alap, ha kísérleteznél a gót-konyhával. :-)
Stahl Judit neve fogalommá vált az elmúlt évtized alatt. „Stahlt főzni” mára több százezer családban jelenti azt, hogy gyors, finom és egyszerűen elkészíthető étel kerül az asztalra. Ez az új Stahl-szakácskönyv is azoknak szól, akik kevés időt szeretnének eltölteni a konyhában. A receptek többsége 30 perces: ínycsiklandó hétköznapi vacsorák, emlékezetes hétvégi ebédek, előre elkészíthető vendégváró finomságok és tempós levesek, olaszos tészták, különleges melegszendvicsek, egzotikus ételek gyűjteménye. Bőven található köztük 20, 15 vagy akár 10 perc alatt összehozható fogás is. Olyan viszont egyetlen se, amely 45 percnél tovább tart.
A személyes történetekkel átszőtt szakácskönyv bravúrosan gyors receptjei praktikus megoldást kínálnak hétköznapi problémákra is. A maximum öt hozzávalós ételekhez nincs szükség időrabló bevásárlásra; az egyetlen edényben készülő tányérra valók után nem tornyosul a mosogatnivaló; a szinte főzés nélküli fogások nem igényelnek hatalmas, jól felszerelt konyhát. A jól követhető recepteket – ahogy minden Stahl-szakácskönyvnél – most is civil próbafőzők tesztelték a megjelenés előtt, akik eltérő tapasztalattal rendelkeztek a főzés-sütés terén. Ez a garanciája annak, hogy bárki sikerre számíthat, aki fakanalat ragad, és kipróbálja ezeket a pompás, gyors ételeket.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
MLaca · http://mlzphoto.hu/ 2014.11.06. 09:34:41
sheabouteverything · http://www.sheabouteverything.blog.hu 2014.11.06. 10:24:10
Morrancs 2014.11.06. 10:50:42
sheabouteverything · http://www.sheabouteverything.blog.hu 2014.11.06. 11:10:10
kalandozomagyar 2014.11.06. 14:53:59
A fenti háromból egyik sem szín...
magyar bucó 2014.11.06. 15:38:26
Mennyit kapsz a könyvreklámért?