Ha szereted a gombát, de kevés időd van főzni, ez a 3 recept neked szól!
Szeretek kísérletezgetni a konyhában, de egyszerűen képtelen vagyok félretettni azt a berögzült elméletemet,hogy ha egy étel elkészítéséhez kettőnél több edényre van szükség a tűzhelyen, az nem pálya. Másik nagy hibám, hogy receptböngészés közben a cím és a kép alapján döntök, a hozzávalókat pedig épp csak átfutom...
Fogadjátok szeretettel 3 szupergyors "kolis" receptemet, amit bárki el tud készíteni!
Shiitake X Jack Daniels - 20 perc
A shiitake gomba rendkívül mutatós bármilyen ételben, finom, és emellett csökkenti a koleszterinszintet, erősíti az immunrendszert, vírusölő hatású és a rákos daganatok kialakulását is megelőzheti. Nagyon különlegesnek és nagyon drágának hangzik, pedig a legtöbb nagyáruházban kapható ez a termeszthető gomba, 100 g 5-600 Ft körül van. Ha nem is iktatjuk be étrendünkbe rendszeresen, érdemes megkóstolni és ráérezni az ízére. Elkészítése roppant gyors, hiszen elég néhány percig pirítani.
Hozzávalók:
100g Shiitake gomba
Olivaolaj a pirításhoz
Jack Daniels Tenessee Honey Barbecure Glaze
Barilla Spaghettini Nr3
Só
Recept: A gombát átdörzsöljük folyó víz alatt, ha nem tetszik a tönk alja, egy éles késsel levághatjuk. Vékonyan felszeleteljük, és kb. 10 perc alatt megfonnyasztjuk egy pici oliván a serpenyőben egy kicsi sóval.
Ízlés szerint öntsünk rá a Jack Daniels szószból, szerintem ne sokat, hogy ne az édeskés íz uralkodjon, és itt már azért kicsit jobban figyeljünk oda a kevergetésre, mert könnyen letapad a szósz miatt. Alapvetően ez a szósz nem erre való, de úgy voltam vele, hadd fogyjon, kipróbálom. A Barilla Nr3 spagettinije 5-6 perc alatt al dente, tovább ne is főzzétek, mert összetapad. A végén opcionálisan egyébként még lehet a tésztát is turbózni olivával vagy akár balzsamecettel is, nekem nagyon bejött ez az ízvilág.
Pirított csiperke fokhagymával
A csiperkét is roppantmód szeretem, leginkább pörkölt készül itthon belőle. Már korábban is volt róla szó, mennyi vitamint tartalmaz a csiperke, de az íze sem mellékes: valami fenséges fokhagymával párosítva. Itt most hat nagyobb gombafejet használtam, más biztosan töltötte volna őket, de én inkább megpirítottam, és az előző napról maradt orsótésztát turbóztam fel köretként. A szárából tejszínes szószt készítettem.
Hozzávalók:
6 nagyobb fej csiperkegomba
2 dl tejszín
Ízlés szerint napraforgómag
Kakukkfű, só, fehérbors, petrezselyem, őrölt ancho chili
A chilit javaslom a legvégén tálaláskor adagolni, mert meglepő, de nagyon tud csípni - mindenesetre illik szerintem a csiperkéhez. A napraforgómag csak érdekességképp került a tetejére, de nagyon jól összecsengett a csiperkével és a fokhagymával.
Mennyei Portobello tojással töltve
A portobello, nagyméretű, barna kalapos csiperke egy grillezésre, töltésre nemesített csiperke, méretének és meleg barna kalapbőrének köszönhetően csodásan mutat a tányéron, töltésre, grillezére, pörköltnek egyaránt kiválóan alkalmas.
Ez a recept a legmacerásabb a három közül: de ez ki is merül abban,hogy ketté kell választani a tojást, és be kell gyújtani a sütőt.
A receptekhez a gombát a https://www.biofungi.hu biztosította. További receptekért és ötletekért látogass el a www.chefgomba.hu oldalra!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.