UV, szomszédnál medenceparti, zoltánerika meg a valaholmesszedélen - menetrendszerű ez minden nyáron, be is takarodtam a konyhába, hogy a főzésben éljem ki magam a kertészkedés helyet.
A grillezés kint érthető okokból szóba se jöhetett a szabi alatt, úgyhogy a mángolddal töltött gomba ezúttal az air fryerben készült.
Amit grillezni lehet, az air fryerben is elkészítheted
Mángolddal töltött gomba - recept
Korábban is készült már töltött gomba az air fryerben, úgyhogy sokat nem kellett gondolkodni, a kert az élhetetlen ebben a hőségben.
Az előkészületek kicsit macerásak, de lehet rajtuk egyszerűsíteni. Szedtem két nagy levél mángoldot a kertben, megmostam, a szárával együtt felaprítottam 2-3 percig lobogó vízben főztem. Nem vagyok benne biztos, hogy erre szükség volt a végeredmény szempontjából, dehát mire ehhez a művelethez értem a gombák előkészítése után, már karaoke partivá durvult a buli (aranyeső) - szóval úgyse volt más dolgom.
Összekevertem egy fél tömlő natúr krémsajttal, sóztam, picit borsoztam, reszeltem bele trappistát és voila. Mehetett is egyből a csiperkébe (fehér és barna csiperkét használtam, közepes fejek voltak). Egy leheletnyi sajtot még reszeltem a tetejére és mehetett is a Tefal air fryerbe, 180 fokon 12 perc alatt tökéletesre sült.
Hozzávalók a mángolddal grillezett gombához:
- Néhány fej nagyobb fehér- vagy barnacsiperke, de a legjobb, ha portobello gombából készíted
- Egy fél tömlő krémsajt
- Ízlés szerint só, bors
- 2 levél mángold
További gombaétel receptekért látogassatok el a Chefgomba weboldalára! és a blogon is találtok párat. Köszi, ha instán is bekövettek - sok recepttel és nyereményjátékkal várlak benneteket!
#reklám
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.