Ezt az ebédet a kísérletezésnek szenteltem: két kedvencem, a füge és a csiperke került ugyanarra a tányérra.
Nagyon szerettem volna évekig a kertbe egy fügebokrot, de sajnos helyszűke miatt ez az álmom egyelőre nem teljesülhet. Szerencsére a környéken sokan kínálják kertjük gyümölcseit, úgyhogy ma végre én is beszereztem néhány puha és érett fügét.
Csirkemell citromillatú bazsalikommal és fokhagymával fügeszósszal és csiperkével
Recept
Amilyen jól néz ki a tányéron, annyira egyszerű elkészíteni ezt az ízletes fogást - ma sem ragadtam a konyhában. Mivel nem voltam biztos a dolgomban, és számítottam a füge karakteres ízére, ezért a csiperkét és a csirkemellett sem fűszereztem igazán. Némi sót kaptak csak, illetve a gombakalapokra pár csepp balzsamecet került - máris mehettek az airfryerbe.
Amíg sültek, pont elkészült a fügeszósz is. A lábos aljába egy kicsi olívaolajat öntöttem. Alaposan megmostam 8 szem fügét, feldaraboltam, vágtam hozzá 3 gerezd fokhagymát is, majd együtt rotyogtattam egy kis citromillatú bazsalikommal.
Kicsi sót tettem hozzá és kb. fél dl vizet (annyira hamar szétfőtt a füge, és olyan sűrű volt, hogy ráparáztam, nehogy leégjen - vaklárma volt). Mire készen lett a hús és a gomba, a szósszal is bőven megvoltam.
Hozzávalók 2 személyre
4 fej csiperke
Fokhagyma
8 szem füge
Ízlés szerint só, balzsamecset
0,5 kg csirkemell
További gombaétel receptekért látogassatok el a Chefgomba weboldalára és a blogon is találtok párat. Köszi, ha instán is bekövettek - sok recepttel és nyereményjátékkal várlak benneteket!
#reklám
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.