Ennek a gyors receptnek a sava-borsa a nyáron szárított tárkony és a lestyán.
Ez az ebéd is fél óra alatt készült el, és bár jól hangzik a paradicsomos gnocci, korántsem a köreté volt a főszerep. Annál is inkább, mivel készen vettem az Aldiban.
Recept
Csirke mustárszószban, paradicsomos gnoccival
Hozzávalók:
1/2 kg csirke
Jack Daniels Tenessee Honey bbq glaze
Lestyán, tárkony, só, feketebors, só
Paradicsomos gnocci az Aldiból
Mustár
Tej
A hosszú csíkokra szelt csirkemellet felforrósított olajon megkapattam, majd folyamatos kevergetés mellett sóval, száritott lestyánnal és tárkonnyal fűszereztem. Egyik fűszernövény sincs (egyelőre) itthon a kertben, még júliusban egy kerti partin zsebeltem be a házigazda veteményeséből, itthon pedig kiszárítottam és leaprítottam. Milyen jól tettem, mert a letyánnak isteni az illata még most is, a tárkony sötét szálai pedig pompásan mutatnak.
Amikor majdnem késznek ítéltem a csirkét, nyakonöntötöttem a maradék Jack Daniels Tenessee Honey BBY glaze-zel (és ezzel el is fogyott sajnos), és még 10 percig kavargattam.
A mustáros szósz kissé irénkés lett, ugyanis mustár, tej, őrölt lestyán, tárkony, só és feketebors hozzáadásával készült - ennek ellenére fogyasztható és finom. Rákerestem most a poszt írásakor kíváncsiságból, hogyan készítik mások (tejföl, zöldségalaplé, tejszín a leggyakoribb), legközelebb kicsit variálom azért. A gnoccit közben lobogó vízbe beteszed, és 5 percen belül készen is van.
A bejegyzés trackback címe:
https://sheabouteverything.blog.hu/api/trackback/id/tr2316795238
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.