A barna csiperke gomba egyik változata, a portobello nemcsak nagyon ízletes, de jól is fest a tányéron. Ma egy nagyon egyszerű receptet hoztam nektek csirkével, krumplival és ezzel a finom gombával!
EXPRESSZ MINDENT-A-SÜTŐBE PORTOBELLOVAL
Recept
Ha kevés az idő a főzésre, nálunk hamar előkerül a régi zománcozott tepsi, ami elég nagy ahhoz, hogy mindent elnyeljen. Előnyös, hogy majdnem ész nélkül lehet pakolni bele, aztán csak bedugni 40 percre a sütőbe. Azért csak majdnem, mert arra azért veszem a fáradságot, hogy a levet eresztő gomba felülre kerüljön, alulra pedig a krumpli és a hús.
Elkészítési idő: max. 60 perc, ebből 15 perc az előkészítés
Hozzávalók: 3 szem krumpli, 50 dkg csirkemell, 1 doboz csomagolt portobello, só, bors, bazsalikom
A tepsi aljára egy kevés olívaolajat teszek, és erre jön rá a vékonyra szelt krumpli és a szeletekre vágott hús rétegezve.A rétegek között nem sajnálom a bazsalikomot, sózom, borsozom. A tepsi tetejére került az egyátalán nem vékonyan felszelt gomba. Kb. 30 percet töltött alufóliával a tetején a sütőben, ennyi idő alatt vajpuhára párolódott alul a krumpli. További 10 percet még sütöttem, amíg előkészültem a tálaláshoz és kerestem egy normális tányért a fotózáshoz.
A délelőtti magbörzén szert tettünk némi csírasalátára is, úgyhogy abból is lapátoltam a tetejére. Ha tehetitek, ne hagyjátok ki se a portobellot, se a csírasalátát - mindkettő nagyon finom, és remekül kiegészítik egymást a tányéron. Jó étvágyat!
Még több recept a Chefgomba weboldalán!
Ha tetszett a poszt, kövess be Instagramon is a @sheabouteverything címen!
#reklám
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.