Ma este egy mennyei tejszines ördögeszekér-laskából készült leves került az asztalra.
Az ördögszekér laska a laskagombák nemzetségének egyik legnagyobb, vastag tönkű tagja. Az íze valami fenomenális, a "hagyományos" laskát is nagyon szeretem, de az ördögszekér-laska teljesen más. Nekem még nem sikerült találnom sajnos a természetben, pedig minden egyes mezei iringót körbejártam tavaly a mezőkön. Megfelelő körülmények között termeszteni is lehet, úgyhogy egy kis szerencsével találkozhatsz pl. a Bio-Fungi által termesztett, csomagolt ördögszekér-laskával a kereskedelemben is (ezen az oldalon alul megnézhetek, hogy hol). Szerintem gyorsabban megfő a rendes laskánál, és tényleg nagyon különleges az íze. Mutatom, mit főztem belőle.
TEJSZÍNES ÖRDÖGSZEKÉR-LASKA LEVES
Recept
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók: 2-3 tönk ördögszekér-laska gomba, 2 dl főzőtejszín, só, bors, petrezselyem, olívaolaj, angkochili
A csomagolt, termesztett ördögszekér-laska gombát apróra vágtam, kavartam rajta kettőt egy kis olívaolajon, némi vízzel felöntve pedig max. 20 percet hagytam rotyogni, amig tettem-vettem.
Nagyon sok petrezselyemmel, és egy egészen kicsi sóval-borssal fűszereztem, hogy ráérezzek az ízére. Végül főzőtejszín hozzáadásával készült el a leves.
A tetejére - a rend kedvéért - egy kis őrölt angkochili került.
Még több recept a Chefgomba weboldalán!
Ha tetszett a poszt, kövess be Instagramon is a @sheabouteverything címen!
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.