A forrólevegős sütőben készült ez a gombaétel is - ezúttal hatalmas portobello gombákat sütöttem házi fűszerekkel.
Túróval töltött grillezett portobello forrólevegős sütőben készítve
Air fryer recept
Nagyon működött idén a cserépben nevelt citromillatú bazsalikom (Ocimum basilicum var.citriodorum), tegyetek egy próbát vele ti is. Valahogy jobban tartja magát, mint a sima, fényes levelű fajta, igaz az íze egy picit más, talán kevésbé illik mondjuk a bolognaiba, de nekem nagyon bejött.
Szedtem ebből is és a majorannából is (szintén cserépben nevelem), és ezt kevertem hozzá a túróhoz egy fél tömlő natúr krémsajt és reszelt trappista kíséretében, némi sóval. A tetejére egy kis szalonna került reszelt sajttal, és máris mehetett 180 fokon 12 percre az air fryerbe.
Hozzávalók a töltött portobellohoz:
- 4 fej portobello gomba
- Túró
- Fél tömlős krémsajt
- Majoranna, citromillatú bazsalikom, só
- Egy kis szalonna
További gombaétel receptekért látogassatok el a Chefgomba weboldalára, és a blogon is találtok párat. Köszi, ha a képre kattintva instán is bekövettek!
#reklám
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.