A mai nap egy kicsit lazább volt, volt időm elpepecselni a fekete rizottó rizzsel - igazi halloween ebédet készítettem!
A fekete rizottó rizst igazság szerint már tavaly beszereztem, de egyszerűen nem jutottam odáig, hogy kezdjek is vele valamit. Végre találtam rá alkalmat, és sütőtök is volt a fagyasztóban - nos, az eredmény is vérfagyasztó lett.
A sárga villanykörte paradicsomunk (Perun) továbbra is bőségesen terem, a fagyasztóban viszont nincs most hely - hogy ne menjen kárba, néhány darabot beleszeltem a felvágott sütőtök közé. Az egészet feltettem főni, sóval, hot curryvel, a szokásos citromos bazsalikommal és petrezselyemmel fűszereztem, majd belekerült a fekete rizs is.
Nem műveltem ki magam, nem tudom, mitől fekete a fekete rizs, mindenesetre a fazék addigi narancsos árnyalatú tartalma vérvörös árnyalatot öltött 5 percen belül. Mindegy, úgyis Halloween van mindjárt.
A csirkemellet apróra vágtam, kevés olajon nagyon megpirítgattam, amikor már barnult, a Virágbéke ribizlis krémmézéből tettem rá 2 kávéskanállal, hogy harmonizáljon a sütőtök ízével. Sóval, curryval, petrezselyemmel fűszereztem, majd vártam, hogy a rizs kellőképpen megpuhuljon.
A végeredmény még az én mércémmel nézve is elég bizarr lett ugyan, mindenesetre nagyon ízlett mindenkinek itthon.
Fekete sütőtökös rizottó csirkével recept
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
Citromos bazsalikom, petrezselyem, só, hot curry
Sütőtök
Perun paradicsom
A bejegyzés trackback címe:
https://sheabouteverything.blog.hu/api/trackback/id/tr9117957752
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.